Някой заменял ли е канадска шофьорска книжка за българска?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Някой заменял ли е канадска шофьорска книжка за българск

Мнение от ablood »

Joy написа:
anxeli написа:Не разбирате ли че Джой не отива да работи :^).
Съвсем напротив- още от първия ден.
Joy написа:
myhata II написа:Джой кога си решила да си заминаваш ?
След 10 дена, защо?
Joy написа:Иначе бизнесът ми от самото начало ще носи повече от работа на заплата в същата област.
Ако нещата се развиват по план, то от 2 дена Джой вече има печеливш бизнес.
Ако обаче нещата не вървят по план, това си има разумно обяснение и грешката в никакъв случай не е нейното недооценяване на ситуацията. 8)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Нейна си работа ,да е жива и здрава и да си живее там където е кефи,а да му мислят тези където ги чака поредния моргидж и купчината кредитни карти :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Нейна си работа ,да е жива и здрава и да си живее там където е кефи,а да му мислят тези където ги чака поредния моргидж и купчината кредитни карти :y:
Така и не разбрах за какьв бизнес става вьпрос. Както и да е.
Тези от БГ ще ни се смеят. Че голямо оплакване пада от Канада.
Някой хора какво не биха дали да имат моргидж и да са на това място в което повечето от нас са.

Погледни го и от гледната точка на 200 лева заплата Бьлгарин.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Както и да го погледна всички в Бг си имат собствени жилища,наследени от родителите им ,а тук не е така
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Както и да го погледна всички в Бг си имат собствени жилища,наследени от родителите им ,а тук не е така
А как си плащат тока или парното питаш ли ги? То ако само покрива над главата ти е важен, една барака в гората и си готов. Тогава и В Канда няма да плащаш мортгидж.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Проблеми със сметките имат върастните хора,другите се оправят свързват двата края някак си,в момента в целия свят е зле има криза това е
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Проблеми със сметките имат върастните хора,другите се оправят свързват двата края някак си,в момента в целия свят е зле има криза това е
Няма смисьл в каквото говориш. Да свьрзваш двата края , не е живот за мен.
Малдите го свьрзвали и затова БГ е по-добре.Това е аргумент?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Виж сега който си е имал в Бг си има и тука,кой си нямал там и тука няма,как да ти го обясня по ясно ?
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Виж сега който си е имал в Бг си има и тука,кой си нямал там и тука няма,как да ти го обясня по ясно ?
Брато ти си луд. I'm out.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Не съм луд ,просто ми е широко около врата,в Бгто си бях материално добре и тука също,като същото важи за хора като Джой,разбрала е че северна америка е едно дърво,не я кефи и решава да се прибере в родината си,има си планове има си капитал и си действа това е :)
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Виж сега който си е имал в Бг си има и тука,кой си нямал там и тука няма,как да ти го обясня по ясно ?
Това е така, но каква общо има Канада с това съждение за да обяснявате колко е скапано тук ???
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

pumpy написа:
Това е така, но каква общо има Канада с това съждение за да обяснявате колко е скапано тук ???
Обоснови кое е така . Беден идва от БГ и остава беден в Канада?
pumpy

Мнение от pumpy »

"беден" за мен е състояние на духа. Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното. Това не изключва възможността да не си го можеш в БГ, но да си го можеш в Канада. Според мен обаче, е малко вероятно да не го можеш в БГ, но да го можеш в Канада....сега стана ли по-ясно ;)

Ако под "беден" разбираш само финансовото състояние на нещата, колко имигранти успяват коренно да променят финансовото си състояние, веднъж отишли в Канада. И тук нямам предвид, че са си купили къща, кола и ваканция на изплащане, а имам предвид, колко от тях могат да си позволят да стоят 6 месеца без да работят, например. Защото в крайна сметка ако в БГ си чакал заплатата за да си платиш тока, а тук я чакаш за да платиш кредитната карта и заема, то положението не се е променило особено финансово. За качеството на живот не говорим - там разликата е очевадна ако и някои категорично отказват да го видят.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

pumpy написа:"беден" за мен е състояние на духа. Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното. Това не изключва възможността да не си го можеш в БГ, но да си го можеш в Канада. Според мен обаче, е малко вероятно да не го можеш в БГ, но да го можеш в Канада....сега стана ли по-ясно ;)

Ако под "беден" разбираш само финансовото състояние на нещата, колко имигранти успяват коренно да променят финансовото си състояние, веднъж отишли в Канада. И тук нямам предвид, че са си купили къща, кола и ваканция на изплащане, а имам предвид, колко от тях могат да си позволят да стоят 6 месеца без да работят, например. Защото в крайна сметка ако в БГ си чакал заплатата за да си платиш тока, а тук я чакаш за да платиш кредитната карта и заема, то положението не се е променило особено финансово. За качеството на живот не говорим - там разликата е очевадна ако и някои категорично отказват да го видят.
Естествено че се е променило финансово. Как ще се сравняват 200 лева заплата като плащаш и рент в София . Не всеки има наследени имоти. Иначе при мама и тати може. Тия 6 месеца без работа не ме вьлнуват.
Заемите сьществуват да имаш повече преди да си го позволиш. Ако сьбирам пари в БГ да ходя на ваканция на Карибите май няма и 60г. живот да ми стигне, 5-6к едвали ти е проблем тук.
pumpy

Мнение от pumpy »

Mr.D написа:
pumpy написа:"беден" за мен е състояние на духа. Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното. Това не изключва възможността да не си го можеш в БГ, но да си го можеш в Канада. Според мен обаче, е малко вероятно да не го можеш в БГ, но да го можеш в Канада....сега стана ли по-ясно ;)

Естествено че се е променило финансово. Как ще се сравняват 200 лева заплата като плащаш и рент в София . Не всеки има наследени имоти. Иначе при мама и тати може. Тия 6 месеца без работа не ме вьлнуват.
Заемите сьществуват да имаш повече преди да си го позволиш. Ако сьбирам пари в БГ да ходя на ваканция на Карибите май няма и 60г. живот да ми стигне, 5-6к едвали ти е проблем тук.
Toeст искаш да ме убедиш, че имаш професия или си работил нещо, с което в София си изкарвал 200 лева.
Дошъл си в Канада и работейки същото или е преквалификация изкарваш по $ 2420.00 чисто след удръжки и данъци. От къде получих тази сума ли ? Ето ти проста сметка:
- наем/моргидж 1000/1200
- застаховка, подръжка на кола 100
- бензин 100
- храна 400/500
- интернет, телефон, телевизия, комуникации - 120/150
- разни непредвидини - 200
- ваканция 500 (6к годишно до Карибите)

Е сега трябва да признаеш, че или 200 в София или 2420 в Монреал са измислица. Много малко вероятно е и двете цифри да са реалност.
Публикувай отговор