Mr.D написа:pumpy написа:"беден" за мен е състояние на духа. Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното. Това не изключва възможността да не си го можеш в БГ, но да си го можеш в Канада. Според мен обаче, е малко вероятно да не го можеш в БГ, но да го можеш в Канада....сега стана ли по-ясно
Ако под "беден" разбираш само финансовото състояние на нещата, колко имигранти успяват коренно да променят финансовото си състояние, веднъж отишли в Канада. И тук нямам предвид, че са си купили къща, кола и ваканция на изплащане, а имам предвид, колко от тях могат да си позволят да стоят 6 месеца без да работят, например. Защото в крайна сметка ако в БГ си чакал заплатата за да си платиш тока, а тук я чакаш за да платиш кредитната карта и заема, то положението не се е променило особено финансово. За качеството на живот не говорим - там разликата е очевадна ако и някои категорично отказват да го видят.
Естествено че се е променило финансово. Как ще се сравняват 200 лева заплата като плащаш и рент в София . Не всеки има наследени имоти. Иначе при мама и тати може. Тия 6 месеца без работа не ме вьлнуват.
Заемите сьществуват да имаш повече преди да си го позволиш. Ако сьбирам пари в БГ да ходя на ваканция на Карибите май няма и 60г. живот да ми стигне, 5-6к едвали ти е проблем тук.
Toeст искаш да ме убедиш, че имаш професия или си работил нещо, с което в София си изкарвал 200 лева.
Дошъл си в Канада и работейки същото или е преквалификация изкарваш по $ 2420.00 чисто след удръжки и данъци. От къде получих тази сума ли ? Ето ти проста сметка:
- наем/моргидж 1000/1200
- застаховка, подръжка на кола 100
- бензин 100
- храна 400/500
- интернет, телефон, телевизия, комуникации - 120/150
- разни непредвидини - 200
- ваканция 500 (6к годишно до Карибите)
Е сега трябва да признаеш, че или 200 в София или 2420 в Монреал са измислица. Много малко вероятно е и двете цифри да са реалност.