Pepon написа:Ами скромността не ми позволява да ти отговоря точно, но само ще ти кажа, че работя за по-голяма компания от твоята, а позицията ми е Senior Enterprise Software Implementation Engineer.
пепон
сега се подготви да чуеш колко е скапана тая позиция и как въобще отвсякъде са те прецакали и дискриминирали
1. Твоята компания не съществува като самостоятелна такава от няколко години.
2. Я кажи колко от тези хора работят в Канада, все пак говорим за Канада.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Те посвиха малко операциите в Канада заради канадския $, но имаме 2-3 много големи проекта там /по ирония на съдбата, пак трябва да работя понякога с канадци/. По последни данни компанията има 3800 служители в Канада.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
За Германия няма какво да я коментираме, защото без немски е абсурдно човек да живее там, обаче я сега кажи по какви големи проекти може да работиш в БГ-то/Източна Европа? Искам да видя един интересен проект с примерно няколко милиона клиенти, съответните комуникации/секюрити/сървери/бази данни и т.н?
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:1. Твоята компания не съществува като самостоятелна такава от няколко години.
2. Я кажи колко от тези хора работят в Канада, все пак говорим за Канада.
Абе като сте тръгнали да си ги мерите, що ги мерите на тъмно, така не мое се види на кой му е по-дълъ... ъъъ така де, компанията по-голяма Барем ги напишете имената на двете компании тука, кво се лигавите, "моята е в топ 100", "пък моята е в топ 50", "пък моя татко може да набие твоя татко"
Много добре знаеш, че това е фирмена тайна. Но бройката не е толкова важна, много по-важно е какъв софт трябва да се внедрява.
Прави се всичко - the whole nine yards
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Та къде казвате било по-добре - Калгари или Ванкувър?
Никъде. Защото:
- двата града не са в блянуваното ЕС,
- хората там не говорят немски ( езика на топ 10 компании в света )
- и в двата града ще работите за мижави компании които едвам кретат в Топ 400 -500 и са на път да изпаднат и от там.
Pepon написа:Много добре знаеш, че това е фирмена тайна. Но бройката не е толкова важна, много по-важно е какъв софт трябва да се внедрява.
Прави се всичко - the whole nine yards
Аз съм сигурен че се прави всичко тук, но въпросът ми е как ще го направиш същото от БГ-то/Източна Европа? Единствено което мога да си представя е някакво внедряване на софтуер за ПЦ-та ама и това не знам как ще мине един секюрити одит...
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:Аз съм сигурен че се прави всичко тук, но въпросът ми е как ще го направиш същото от БГ-то/Източна Европа? Единствено което мога да си представя е някакво внедряване на софтуер за ПЦ-та ама и това не знам как ще мине един секюрити одит...
Mного лесно ще го направя, дори от къщи през VPN. Имам account, регистриран на security server-a. Oтделно на Security Card имам свален certificate.
Само правя ftp към сървера да бъда authentificated ot firewall и после само от terminal screen:
$ssh <server name>
Така имам достъп до хиляди UNIX сървери, за Windows пък с remote access by using https. Разбира се, някои клиенти не дават достъп, тогава е по-сложно, но прехвърлям всичко на техния администратор и само го чакам да ми рапортува до къде са стигнали с инсталациите
Pepon написа:Само правя ftp към сървера да бъда authentificated ot firewall и после само от terminal screen:
$ssh <server name>
Така имам достъп до хиляди UNIX сървери, за Windows пък с remote access by using https. Разбира се, някои клиенти не дават достъп, тогава е по-сложно, но прехвърлям всичко на техния администратор и само го чакам да ми рапортува до къде са стигнали с инсталациите
Това беше най-смешната технологична безумица, която съм чувал напоследък. Ако всичките 125,000 в тази компания сте на това ниво, не знам просто какво да мисля за вас.