Знам го ресторанта в "циганската плаца", и шкембето е добро, макар че готвача преди беше турчин, сега доколкото знам е българин ама не сам ходил още при него, че скоро си бях до БГ-то и все още ме държи вкуса на българските манджи, сега наваксвам със суши...
Мда, определно шкембето е най-добрата чорба (супа по културному)...
Ще строим завод
Леле,Пламене не споменавай за тая плаца и точно за тоя ресторант,че лошо ми става като чуя за това "каво"Я, ЛюбО...на тебе кой ти каза че тука не знаем как се прави шкембе чорба...я иди на плазата кот дю неж и влез в ресторанта с баш българско име "Лю пети каво" да видиш там какво шкембе правят...трепач...и с парцала и без парцала си е супер...Ако не вярваш, дай да се хванем на бас на една шкембе-чорба, че ще ти хареса...

Чудно. А как стои въпросът със свинските крака, уши. Дали ще правят и мисирка със зеле? Ех въпроси, въпроси... Пред неизвестното......Lub0 написа:Знам го ресторанта в "циганската плаца", и шкембето е добро, макар че готвача преди беше турчин, сега доколкото знам е българин ама не сам ходил още при него, че скоро си бях до БГ-то и все още ме държи вкуса на българските манджи, сега наваксвам със суши...
Мда, определно шкембето е най-добрата чорба (супа по културному)...
Ами сърми и пълнени чушки...
Струва ли си изобщо да се рискува ако няма сърми в Канада? А?

Последно промяна от Kiwi на Вто Окт 07, 2003 10:36 am, променено общо 1 път.
БОЗАbOZI4KATA NE MOVE DA E PRIDRUGAWA6T FAKTOR. tIA TRIABWA DA SE PROIZWEVDA!
POZNAWA LI NIAKOJ TEHNOLOGIATA ZA PROIZWODSTWO NA BOZA Question
ILI 6TE TRIABWA DA WIKAME BAJ AN4O CIGANINA DA IA ZABARKA? Laughing
Необходими продукти
* 5 л вода
* 2 чаши брашно
* 2 чаши захар
* 1 чаена чаша боза или специално приготвена закваска
Начин на приготвяне:
Брашното се препича до бледорозово, като се внимава се да не прегори ( бърка се по време на печенето). Разтваря се в малко хладка вода. Така получената смес се изсипва в съда с останалото количество вода и се поставя на огъня. Добавят се двете чаши захар и се бърка, докато заври. След завирането продължамва да се бърка в продължение на 5-6 минути. Оттегля се от огъня, охлажда се и след това се досипва или 1 чаша боза, или 1 чаша от предварително приготвената закваска. Съдът се държи 2-3 дена на топло да ферментира, след което се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.
Закваска за бозата Необходими продукти
* 1-2 лъжици препечено брашно
* 1 чаша хладка вода
* 1 лъжица захар
Приготвяне на закваската:
Препеченото брашно се размива във водата и се прибавя захарта. Оставя се на топло 2-3 дни да шупне, като отвреме-навреме леко се разбърква.
Забележка: Прибавяната към основната смес чаша боза или закваска може да се замени с 6-7 леко навлажнени и натрошени филии от черен хляб или сухар или 6-7 супени лъжици хлебно тесто ( с мая).
Имаме основание да предполагаме, че би могла да се използва като прибавка малко мая, размита с вода и лъжичка захар и оставена да ферментира.
За да станете добър бозаджия, очевидно трябва да експериментирате.

Osnowite na bozadgijnicata sa pologeni. Ostawa edno ni6to i nikwo eksperimentiraneMaria написа:[
БОЗА
Необходими продукти
* 5 л вода
* 2 чаши брашно
* 2 чаши захар
* 1 чаена чаша боза или специално приготвена закваска
Начин на приготвяне:........
За да станете добър бозаджия, очевидно трябва да експериментирате.
![]()

Обичам да преча
Струва си, Киви, струва си...преди 2 минути ядох пълнени чушки...сърми ям почти всяка седмица и за разнообразие мешаме лозовите листа и зелето...в Канада има всичко, защото има хора от всякъде... :idea:Kiwi написа: Чудно. А как стои въпросът със свинските крака, уши. Дали ще правят и мисирка със зеле? Ех въпроси, въпроси... Пред неизвестното......
Ами сърми и пълнени чушки...
Струва ли си изобщо да се рискува ако няма сърми в Канада? А?