yaiuat написа:По принцип наистина е така - "Кошницата" от стоки (средна стойност) купена за 500 cad се равнява на същата в България за около 200 лв. Може разбира се да се докаже математически.
Ами не знам на какво му казваш "средна стойност". Ако изключим наемите (и автообилните застраховки ако става въпрос за Онтарио, а не за Квебек), няма такъв филм 500 CAD = 200 лв. Математическите доказателства да ги оставим на тиквите в УНСС, ако можеш с примери да покажеш как това е вярно (имайки предвид условието за наемите).
yaiuat написа:Просто се опитваме да доближим покупателната стойност на долара и лева. И на лева разбира се е по малка.
И това не го схващам - ако покупателната способност на лева е по-малка, не трябва ли тогава уравнението да е обратно, 200 CAD = 500 лв ?
Ne gi znam az matematikite, no s 200 lv v BG shte "izbutash" meseca, a s 500CAD v Canada prosto shte si umrial kato minat 30 dena.
Ne sluchaino praga na bednost tuka e opredelen na 8000CAD godishno i to ne ot immigrantite, a ot canadcite. Te prosto sa precenili, che s po-malko ot 650CAD ne moje da se prejivee 30 dena. osven ako niakoi ne e liubitel na extreme...
Последно промяна от Pepon на Сря Яну 19, 2005 1:31 pm, променено общо 2 пъти.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
yaiuat написа:По принцип наистина е така - "Кошницата" от стоки (средна стойност) купена за 500 cad се равнява на същата в България за около 200 лв. Може разбира се да се докаже математически.
Ами не знам на какво му казваш "средна стойност". Ако изключим наемите (и автообилните застраховки ако става въпрос за Онтарио, а не за Квебек), няма такъв филм 500 CAD = 200 лв. Математическите доказателства да ги оставим на тиквите в УНСС, ако можеш с примери да покажеш как това е вярно (имайки предвид условието за наемите).
yaiuat написа:Просто се опитваме да доближим покупателната стойност на долара и лева. И на лева разбира се е по малка.
И това не го схващам - ако покупателната способност на лева е по-малка, не трябва ли тогава уравнението да е обратно, 200 CAD = 500 лв ?
Хайде сега Митак, на университети ли ще се обиждаме?
Прав си обаче, ако се съпоставя покупателна способност на валутите, уравнението е по скоро би трябвало да е така 200 CAD = 250 лв
Pepon написа:Ne gi znam az matematikite, no s 200 lv v BG shte "izbutash" meseca, a s 500CAD v Canada prosto shte si umrial kato minat 30 dena.
Ne sluchaino praga na bednost tuka e opredelen na 8000CAD godishno i to ne ot immigrantite, a ot canadcite. Te prosto sa precenili, che s po-malko ot 650CAD ne moje da se prejivee 30 dena. osven ako niakoi ne e liubitel na extreme...
Ъъъ, ше избуташ, ама ако живееш при мама и тати (не под наем) и мама ти готви наобед Като ги правим такива сравнения, айде да сравним с минимална заплата в БГ и с минимална в КА, докъде може да се "избута" ?
Pepon написа:Ne gi znam az matematikite, no s 200 lv v BG shte "izbutash" meseca, a s 500CAD v Canada prosto shte si umrial kato minat 30 dena.
Извинявай Пипон, но нещо не схванах! Я ако обичаш ми ги разхвърляй по пера тия 200 лв. в БГ, та да избутам зимата!
наем - ...
ток - ...
вода - ...
телефон - ...
отопление - ...
транспорт - ...
храна - ...
такси и разходи обучение - ...
лекарства - ...
други - ...
Предварително ти благодаря Спасителю!!!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Valdi написа:
Извинявай Пипон, но нещо не схванах! Я ако обичаш ми ги разхвърляй по пера тия 200 лв. в БГ, та да избутам зимата!
наем - ...
ток - ...
вода - ...
телефон - ...
отопление - ...
транспорт - ...
храна - ...
такси и разходи обучение - ...
лекарства - ...
други - ...
Предварително ти благодаря Спасителю!!!
500CAD sashto niama da ti pokriat goreposochenite pera.Zavisi v koi grad ste, no e tvarde vazmojno daje da ne pokriat i naema.
V anketata lipsva opcia "na cherveno". Tam shte badat mnozinstvoto ot glasovete.
huba написа:500CAD sashto niama da ti pokriat goreposochenite pera.Zavisi v koi grad ste, no e tvarde vazmojno daje da ne pokriat i naema.
V anketata lipsva opcia "na cherveno". Tam shte badat mnozinstvoto ot glasovete.
Да, но за да е пълна картината, може да споменем за колко време се правят 200 лв. в БГ и 500 долара в КА от някой, който работи за минимална заплата. БГ - за месец и половина, КА - за 2 седмици (даже и за по-малко май)
Valdi, ти си бил гъзар бе Един приятел ми викаше преди 2 години: Леле мале ако ми я даваха тая заплата (800 лв.) в Търново, щях да съм цар там ! И си спомняше с носталгия как плащал 120 лв наем за двустаен с теракота и вана когато живеел в Търново.
AlexAA написа:...........
Po printzip, bulgarite v Canada ne tryabva da imat problem sas spestyavaneto-nie mojem i s po-malko.
Cheers
Ами то може и без нищо ама за кратко,май мах 30 - 40 дни .Не е това целта.
Ти ли си човека с много повечето,че тамън щях да питам да си признава кой е
Между другото аз съм отговорила само за мойта заплата.Мъжа ми си има негова и не го знам колко спестява :dent:
Тъкмо се чудех колко да му искам на моя, но 120 ми се виждат малко! Имай в предвид че Търново е един от най-скъпите градове в БГ. А моята заплата не е типична за региона.
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
тръгна се от пестенето и пак се стигна до избутването на месеца и мизерстването
дадените примерни (от не си спомням кой и мен) са за демонстрация, че кошниците от 200лева и 500кад са доста различни и не са равни!
при това важен фактор е какъв е процентът на тези пари от заплата/дохода на човек
и тоя минимум от 8000 е минимум, но тези дето пестят по 500кад не получават толкова!