kato se kanidastva za rabota pochti nikude ne gi interesuva diplomata,
a kakuv opit imash( za predpochitane canadski) i kakvo mojesh
dali se razbirash s horata, komunikativni ti vuzmojnosti ...

мдам, така е. тук кат покажеш местна диплома и то не от някой смешен колеж, а от елитен университет им се взима акъла и застават мирно.JOY написа:Защото на много хора работата по този начин наистина им е в кърпа вързана...zashto mnogo hora si misliat che s canadska ili priznata bg diploma ili edno chlenstvo v asociacia(order) rabotata vi e v kurpa vurzana
Ami tya, Alina go e napisala po-gore, no nyakoi hora ne chetat! :idea: Stava vapros, che za nyakoi gotini stajantski programi (internships) vav Federalnoto pravitelstvo ti tryabva Master's degree v koyato i da e oblast, no da e Master's, za da mojesh da kandidatsvash, bez Master's dori nyama da ti razgledat dokumentite daje, kakvito i kursove i publikacii da imash. :idea: Yavno za da kandidatsva po tezi programi y tryabva tazi magistratura. V prviya si posting, tya ne beshe utochnila za kakvo y tryabva tochno. V takav sluchay imashe dva podhoda, ediniyat e, da se poiska utochnenie za kakvo tochno y tryabva, kakto se probvaha da nauchat Sasho71 i Veliko, a drugiyat podhod e v stil tochno "govorene naizust" kato sub0, koyto vednaga pochna da obyasnyava kolko zle bilo bg obrazovanieto i kak Alina ako imala edi kakvi si kursove shtyala da si nameri rabota i t.n.Alina написа:...Има страхотни правителствени програми, говоря за стажантски програми в ПрАВИТЕЛСТВОТО(Федерално, Провинциално...без значение кое), и те стартират СЕГА, или за някои срокът за подаване на документи беше допреди няколко дена. За някои от тях искат БАК, за други Мастерс.
lekari, med sestri i oshte niakolko profesii ne e vsichko koeto moje da se rabotiJOY написа: Защото на много хора работата по този начин наистина им е в кърпа вързана...
Бис, може би ще си направиш труда да понатиснеш някой-друг клавиш за да ми обясниш какво лично имаш против мен?"Trudno e, kato si glupav e mnogo trudno, kato si tup e mnogo mnogo mnogo ... trudno" - Toni Filipov. Ne smiatam da izrazhodvam poveche energia za natiskane na klavishi za da sporia s teb.
Obrazovanietp v BG beshe po-silno ot tova v US i Canada, ta zatovaJOY написа:Алина,от къде накъде реши,че твоето образование би трябвало да е на същото ниво като това на моето дете, например (един ден), което за разлика от теб,постъпила директно след училище в Университет, е учило и се е преборило с още едно учебно заведение между училище и Ун-та и има 2-3 години обучение повече от теб?
Съвсем отделен въпрос,че то е учило тук, с местни изисквания за именно местната система, в Университет с много по-качествено образование...
Не е всичко. Не само за тези професии има значение местната диплома, която отваря всички врати.lekari, med sestri i oshte niakolko profesii ne e vsichko koeto moje da se raboti
софиа, много добре и подходящо си използвала минало време!Obrazovanietp v BG beshe po-silno ot tova v US i Canada
Тука типичното е, че университетите са доста добър бизнес и ако ги тяма чужденците, т.е. имигранти и международни студенти, са живи-умрели!sub0 написа:...Типично за северна америка е университите да членуват в лиги и асоциации ...