>>ПРОУЧВАНЕ ЗА НЕПРИЗНАВАНЕТО НА ДИПЛОМИТЕ НА ИМИГРАНТ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

zashto mnogo hora si misliat che s canadska ili priznata bg diploma ili edno chlenstvo v asociacia(order) rabotata vi e v kurpa vurzana

kato se kanidastva za rabota pochti nikude ne gi interesuva diplomata,
a kakuv opit imash( za predpochitane canadski) i kakvo mojesh
dali se razbirash s horata, komunikativni ti vuzmojnosti ... :beer:
sub0

Мнение от sub0 »

Аааааааааааааааааааа гуд поинт!

Точно ми идваше да го кажа след като прочетох статията на БГмонтреал за първи пут - БГ образованието не е проблем, ама ходи научи фирмите че и извън Канада има индустрия и там нещо се прави.

Канейдиън експериаънса е по-големия проблем пред всеки нов тука не образованието чак толкова...
Joy

Мнение от Joy »

zashto mnogo hora si misliat che s canadska ili priznata bg diploma ili edno chlenstvo v asociacia(order) rabotata vi e v kurpa vurzana
Защото на много хора работата по този начин наистина им е в кърпа вързана... :roll:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY написа:
Защото на много хора работата по този начин наистина им е в кърпа вързана... :roll:
мдам, така е. тук кат покажеш местна диплома и то не от някой смешен колеж, а от елитен университет им се взима акъла и застават мирно.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Лелееееееееее, като чета какви отзиви има информацията за кой ли път се заричам ДА НЕ ПОСТВАМ ИНФОРМАЦИЯ.

Този път май ще го изпълня!

Как може да сте такива хора?
Който го интересува се радва, а който не ПО ДОБРЕ ДА НЕ ДАВА АКЪЛ, че не ти трябвало диплома и т.н.

АКО СЕ ЗАЧИТАТ МНОГО ОТ НЕЩАТА ОТ БГ - ТУК ЩЕ ИМА И ЛЕКАРИ И ЗЪБОЛЕКАРИ И СЕСТРИ И ИНЖИНЕРИ САМО СЛЕД МАХ ГОДИНА ВРЕМЕ!

Не ти трябвало :shock: ами ако не ви трябва на вас, на други им трябва, нали?

Не забравяйте, че те ни искат не по-малко от колкото ние искаме да дойдем тук!!!!!!!!

Пешо: "Дипломите от БГ не важели по света!"
Тошо: "ЯЯЯЯЯ, а ти имаш ли?"
Пешо: "Не!"
Тошо: "Ами твойта не важи :wink: "
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Peca
Обратна връзка:

Мнение от Peca »

Според мен не може да се очаква да се приеме човек дошъл от майната си образно казано да почне веднага в някоя от споменатите професии без да знае какво е тук и кон боб яде ли и как го яде тук и колко са различни коня и боба!

Ako moga da si dam s kromnoto mnenie na chovek koito nishto ne znae za kanada??????
Shtom viree pazarna ikonomika sobstvenicite "ROBOVLADELCITE" shte iskat tehnite rabotnici da sa maksimalno dohodni. Shtom mojesh shte se nalojish. Drug e vyprasa dali shte ti dadat vyzmojnost da se pokajesh. No zatova vsichki sa riskuvali i sa zaminali ili shte zaminavat, togava sa dlyjni da nameria tachin.
No vse pak shtom te davat parite, te shte opredeliat pravilata na igrata. a nie sme dlyjni da gi nauchim. No pyk na nas nikoi ne ni prechi da uspeem da gi obedim che greshat!!!!!
V prirodata niama nishto sluchaino. Vsichko e vypros na vzaimodeistvia!!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Alina написа:...Има страхотни правителствени програми, говоря за стажантски програми в ПрАВИТЕЛСТВОТО(Федерално, Провинциално...без значение кое), и те стартират СЕГА, или за някои срокът за подаване на документи беше допреди няколко дена. За някои от тях искат БАК, за други Мастерс.
Ami tya, Alina go e napisala po-gore, no nyakoi hora ne chetat! :idea: Stava vapros, che za nyakoi gotini stajantski programi (internships) vav Federalnoto pravitelstvo ti tryabva Master's degree v koyato i da e oblast, no da e Master's, za da mojesh da kandidatsvash, bez Master's dori nyama da ti razgledat dokumentite daje, kakvito i kursove i publikacii da imash. :idea: Yavno za da kandidatsva po tezi programi y tryabva tazi magistratura. V prviya si posting, tya ne beshe utochnila za kakvo y tryabva tochno. V takav sluchay imashe dva podhoda, ediniyat e, da se poiska utochnenie za kakvo tochno y tryabva, kakto se probvaha da nauchat Sasho71 i Veliko, a drugiyat podhod e v stil tochno "govorene naizust" kato sub0, koyto vednaga pochna da obyasnyava kolko zle bilo bg obrazovanieto i kak Alina ako imala edi kakvi si kursove shtyala da si nameri rabota i t.n.

No, taka e za sajalenie pri bulgarite, kogato nyakoy spodeli, che sa go nakovali za neshto vmesto nyakakvi okurajitelni dumi, edno "desole" pone, poluchava vmesto tova komentari ot tipa "taka ti se pada!" A, posle nyakoi hora se obijdat, kato im kajat istinata v ochite. Ami ovce sa si povecheto ot bulgarite i ne iskat da se boryat za pravata si i podobryavaneto na sistemata na kakvoto i da e, taka che nyama kakvo da se srdi nikoy, tova e realnostta.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

[quote="JOY"Алина,от къде накъде реши,че твоето образование би трябвало да е на същото ниво като това на моето дете, например (един ден), което за разлика от теб,постъпила директно след училище в Университет, е учило и се е преборило с още едно учебно заведение между училище и Ун-та и има 2-3 години обучение повече от теб?
Съвсем отделен въпрос,че то е учило тук, с местни изисквания за именно местната система, в Университет с много по-качествено образование... :roll:[/quote]

"Trudno e, kato si glupav e mnogo trudno, kato si tup e mnogo mnogo mnogo ... trudno" - Toni Filipov. Ne smiatam da izrazhodvam poveche energia za natiskane na klavishi za da sporia s teb.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
sub0

Мнение от sub0 »

Малко са увличате!

БГМонтреал статията е много хубава и много полезна - това спор няма! Но Алина повдигна въпрос за "на оружие" което е просто несъстоятелно когато идваш от незнам си къде. Някъде бях казал "повечето професии" в първия ми постинг - за регулираните професии това не важи разбира се.

Канак - по-полека с "говоренето наизуст"!!! защото искам да ми кажеш какво от това което казах досега не е вярно. А пък как ще станах + 40К след стаж в правителството е една друга тема. Това че очевидно не трябва да отговарям на провокации си го взимам за бележка след този постинг.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

JOY написа: Защото на много хора работата по този начин наистина им е в кърпа вързана... :roll:
lekari, med sestri i oshte niakolko profesii ne e vsichko koeto moje da se raboti
dori da priemem che 1/3 ot horata sa v tezi oblasti ili iskat da praviat academichna kariera pak ostavat drugite 2/3 :)

na men lichno canadskada diploma mi e pomognala ne poveche ot 10% za namirane na rabota. drugoto do 100% e opit, poznania v konkretnite neshta koito poziciata mi iziskva i canadian expirience.
daje se opitvah kolkoto moje po malko da nabliagam na diplomata za da ne si misliat che sum nachinaesht.
Joy

Мнение от Joy »

"Trudno e, kato si glupav e mnogo trudno, kato si tup e mnogo mnogo mnogo ... trudno" - Toni Filipov. Ne smiatam da izrazhodvam poveche energia za natiskane na klavishi za da sporia s teb.
Бис, може би ще си направиш труда да понатиснеш някой-друг клавиш за да ми обясниш какво лично имаш против мен? :shock:

Личните ти нападки с конкретни обиди дитират още преди да стъпиш в Канада. От както си тук, значително понамаляха (явно самочувствието доста е поспаднало на социал),но не престават... :roll: Все си мисля, че за подобна виртуална омраза трябва да има конкретна причина? :roll:
sofia

Мнение от sofia »

JOY написа:Алина,от къде накъде реши,че твоето образование би трябвало да е на същото ниво като това на моето дете, например (един ден), което за разлика от теб,постъпила директно след училище в Университет, е учило и се е преборило с още едно учебно заведение между училище и Ун-та и има 2-3 години обучение повече от теб?
Съвсем отделен въпрос,че то е учило тук, с местни изисквания за именно местната система, в Университет с много по-качествено образование... :roll:
Obrazovanietp v BG beshe po-silno ot tova v US i Canada, ta zatova
veroiatno neinoto obrazovanie e po-dobro ot tova na deteto ti. Osven
tova: koito iska - nauchava, ostanalite si ostavat tapi kopeleta, ako
shte i na Lunata..
Joy

Мнение от Joy »

lekari, med sestri i oshte niakolko profesii ne e vsichko koeto moje da se raboti
Не е всичко. Не само за тези професии има значение местната диплома, която отваря всички врати.
Така че, хората, за които споменавах са много повече... :roll:
Ти попита..."zashto mnogo hora si misliat..." и аз ти отговорих. Винаги съм казвала,че трябва да учат в Университети само тези хора, за които това има някакъв смисъл. При нас се наблюдава тенденция, всичко живо, ненамерило работа да се юрва към Университет за местна диплома без особенно да се замисли какво в крайна сметка ще му даде тя.
В този смисъл, съм много съгласна с теб, но исках да подчертая, че са много хората и от другата категория.
Последно промяна от Joy на Пет Окт 08, 2004 9:23 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

хайде да направя аз едно признание! ами просто някои (имам предвид себе си) сме си тъпи (или даже по-тъпи) и не можем да оценим българското образование!

някои виждаме предимствата на образованието в Западна Европа и северна Америка! това е! Всичко е индивидуално...

що се касае за еквивалентите - аз си ги имам, но досега изобщо не ми се е наложило да ги ползвам! А правилата за еквиваленти са еднакви за всички страни и са базирани на някакви норми и опит.
Obrazovanietp v BG beshe po-silno ot tova v US i Canada
софиа, много добре и подходящо си използвала минало време!

пардон за разводняването на темата!
хайде със здраве!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

sub0 написа:...Типично за северна америка е университите да членуват в лиги и асоциации ...
Тука типичното е, че университетите са доста добър бизнес и ако ги тяма чужденците, т.е. имигранти и международни студенти, са живи-умрели!
Абе това sub0 ми звучи като Lub0 :lol: Нещо като Adibas :wink: Та sub0, недей така да обобщаваш за преписването и въобще за БГ образованието, че няма до е точно ! :wink:
To Live Is To Die
Заключено