Горд съм, че съм БЪЛГАРИН!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
survivor

Мнение от survivor »

А знаете ли, че ние бяхме изпратили линк със снимките от шествието до БТА, "Дневник" и "Сега"? Поне по една снимка с текст да бяха пуснали, ама не. Това са български медии, не гледайте канадските. И колко ли други глупости са пуснали от рода на "Мито Бомбата гръмна Пешо Лимона". Добре че организаторите са уредили да бъде отразено по новините в БТВ.
И накрая и аз да използвам случая да поздравя организаторите с това шествие, наистина беше много впечатляващо. И много се надявам тези сестри да са чули че някъде далеч в Канада техни сънародници мислят за тях. Защото аз точно в това виждам смисъла от тази акция.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Смисъла беше .. и Е... да обърнем вниманието на местното общество не на българското, то знае за проблема. В момента ние молим за помощ западния свят. Това е смисъла, не го забравяйте. ИСКАТЕ ЛИ ДА ГИ СПАСИМ ТЕЗИ ХОРА ИЛИ НЕ?
Целта ни беше да привлечем вниманието на КАнада, .... а ни бе обърнат гръб.

Защо ни пращат в забвение и угодно извръщат глави когато ние се опитваме да ги привлечем за съюзници в този проблем... не знам.
Botzo

Мнение от Botzo »

Hemoglobin написа:Защо ни пращат в забвение и угодно извръщат глави когато ние се опитваме да ги привлечем за съюзници в този проблем... не знам.
Ми това показва колко значима е за тях тази тема. :idea:
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Ботзо,
за 1ви път ще се съглася с теб. Но като се замисля на тех не им пука особено и за Аристида (някакъв негър президент на други негри)например, но вестниците им гърмят постоянно за него...
За нас не им пука, ама защо бе майка не написаха 2 реда, най малкото нямаше да се чудят какви глупости да си изсмукват от пръстите за да пълнят броевете.....
Защо, те никога нищо не са видяли лошо от нас...
Да кажем Франция е яла бой в поне 3 войни от нас, имат исорическо основание и ни се подиграха по въпроса, с Гърция пък сме се бъхтали откак се помним - имат повод някакъв за обидните и подигравателни публикации по повода в гръцките вестници.... Ами тия душички тук какво сме им направили...

Това мълчание честно казано мен ме потресе повече дори от подигравателните и хулителни изявления в гръцката и френска преса за нашите медици.
Botzo

Мнение от Botzo »

Hemoglobin това което исках да кажа че грам не ги интересива БГ. И е абсолютно както и тук. Това е ...... тук оня ден един дето ме позбнава ми вика ei bulgaru и с него имаше един и разправя - а това беше отбор по футбол ама от коя страна беше.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Означава ли това че:

Кучетата си лаят, кервана си върви ?
Joy

Мнение от Joy »

За съжаление,от всички медии,на които ние препратихме материал,никакъв отговор! :( Предполагам,че е се закъсня с информирането на медиите. Не е късно,обаче да се печелят съмишленици.След доста колебания и знаейки,че имаше постинг в руския форум-Кафе кебекуа,реших и аз да се обърна към тях с молба за подкрепа.Малко емоционално,но по друг начин не би могло и да бъде...

http://www.monquebec.com/ru/forum/viewtopic.php?t=4291

Както виждате,там има идея.Предлагам да обсъдим и да видим какво още би могло да се направи.Петицията ,която всъщност на сайта липсва би трябвало да се качи,за да знаят хората какво подписват.
survivor

Мнение от survivor »

Бях приятно изненадана като се срещнах миналия понеделник с една позната рускиня и разбрах, че е съвсем наясно и с историята за сестрите, и че знае за шествието. Освен това на самото шествие видях две рускини пред мен, сигурно е имало и повече. Приятел в нужда се познава. Поздравления на Джой за хубавата инициатива!
Заключено