Откакто спрях да работя с частни инвеститори и се прехвърлих на Governement-a се родих.

Мдааа възможно е и така да станеPyrelight написа:Разбира се, ама не вярвам да се сбъднат надеждите на някои ентусиазирани геодезисти, защото авторът на темата ще дойде, види и ни обясни след това, колко е гадно в Канада. (в частност Кебек)
Откакто спрях да работя с частни инвеститори и се прехвърлих на Governement-a се родих.
Мерси за предупреждение то; -)Pyrelight написа:Давай, давай кеша! Икономиката винаги се нуждае от нови парични постъпления и нови данъкоплатци. В Кебек данъците са повече от 45% и това че си купил кеш, не те спасява от финалното плащане при продажба.flinty написа: Но всичко е на момента сигурен съм че излизат добри оферти просто трябва са си на място и с кеш.
Има сума ти мераклии да правят десетки страти годишно и после да си броят стотинките, че не можели да осигурят детето.![]()
ПП. Провери си пак (преди покупката, разбира се) дали можеш като турист да работиш, па макар и на собствена къща . Да не излязат сметките криви без кръчмар. Успех!
Кой е самоосигуряващият се?flinty написа:Заплата на самоусигурявсщ и се 3 месеца х3 000
От какво и на кого се приспадат?flinty написа:Всякакви консимативи инструменти работни дрехи и тн се приспадат.
На кого е този автомобил? И кой осигурява финансирането за тези 5 години?flinty написа:Автомобил работен за 5 до 7 години се разпределя на равни вноски.
Псолютно.flinty написа:...или съм в тотална заблуда за написаното по горе?
roumensp написа:Псолютно.flinty написа:...или съм в тотална заблуда за написаното по горе?Няма да си self employed и самоосигуряващ се, приспадащ разходи, а foreign person / visitor, освен ако не кандидатстваш и успееш по гореспомената имиграционна програма, което май не е никак лесно. Но дори и да беше self employed и да живееше постоянно тук, пак ще ти е много трудно да приспаднеш разходи по ремонт на къщата, в която живееш, лично аз не съм чул за такъв човек.
![]()
Ако просто притежаваш имот плащаш единствено данъци свързани с него, но няма да можеш да стоиш в страната повече от 6 месеца. Канадски такс ритърн правиш единствено ако продадеш пропъртито и тогава ти слагат данък на профита от продажбата (ако има такъв), а ако не направиш ритърн те удрят с 25% от продажната цена.
http://www.getwhatyouwant.ca/faq-buying-property-c700" 000canada-non-resident-buyers
Като имаш впредвид, че цените на имотите в Квебек растат доста бавно, не съм много сигурен как ще направиш бърз профит, по-скоро обратното, след като си калкулираш и разходите. На пазарите, на които чужденец можеше да спечели от подобни схеми (Ванкувър и Торонто) въведоха данък от 15% за чужденци, т.е. ако купиш нещо за 200 хиляди, трябва да дадеш 230. Отделно че лидерите в областта бяха китайци, идващи с куфарчета с по няколко милиона, на които просто не си в лигата.
Та така ... ако искаш имиграция - гледай процедурите, ако искаш бизнес - гледай Европа.
За да кандидатстваш на място трябва да пребиваваш с друг вид виза, например работна, visitors нямат право.flinty написа:Идеята е да кандидатствам за селф емплоед виза на място ако е възможно.Което питам от самото начало.
Естествено че не е, кога си видял батето да прочете нещо от официален сайт.Kan_Tangra написа:Ти определено не си батето!
щом си сериозен и искаш да развиваш бизнес обади ми се като кацнеш и не се май някой да не ме изпревариflinty написа:roumensp написа:Псолютно.flinty написа:...или съм в тотална заблуда за написаното по горе?Няма да си self employed и самоосигуряващ се, приспадащ разходи, а foreign person / visitor, освен ако не кандидатстваш и успееш по гореспомената имиграционна програма, което май не е никак лесно. Но дори и да беше self employed и да живееше постоянно тук, пак ще ти е много трудно да приспаднеш разходи по ремонт на къщата, в която живееш, лично аз не съм чул за такъв човек.
![]()
Ако просто притежаваш имот плащаш единствено данъци свързани с него, но няма да можеш да стоиш в страната повече от 6 месеца. Канадски такс ритърн правиш единствено ако продадеш пропъртито и тогава ти слагат данък на профита от продажбата (ако има такъв), а ако не направиш ритърн те удрят с 25% от продажната цена.
http://www.getwhatyouwant.ca/faq-buying-property-c700" 000canada-non-resident-buyers
Като имаш впредвид, че цените на имотите в Квебек растат доста бавно, не съм много сигурен как ще направиш бърз профит, по-скоро обратното, след като си калкулираш и разходите. На пазарите, на които чужденец можеше да спечели от подобни схеми (Ванкувър и Торонто) въведоха данък от 15% за чужденци, т.е. ако купиш нещо за 200 хиляди, трябва да дадеш 230. Отделно че лидерите в областта бяха китайци, идващи с куфарчета с по няколко милиона, на които просто не си в лигата.
Та така ... ако искаш имиграция - гледай процедурите, ако искаш бизнес - гледай Европа.
Еми това питам бе хора от самото начало. Казвайте ги тия неща
Аз искам емиграция и бизнес
Идеята е да кандидатствам за селф емплоед виза на място ако е възможно.Което питам от самото начало.
И вече притежател на такава виза да направя по горе описаното.
За китайците и аз съм чувал.Те май заради тях вдигнаха двойно прага на инвеститорски те визи . Преди 10 тина години беше да имаш легално 700 000 CAD от който да дадеш 350 000 CADCAD за 5 год на провинцията в която аплайваш след които ти го връщат. А сега е двойно 1500 000 CAD и 750 000 cad.
Офертата само за него ли важи или и ние можем да ти се обаждаме ?Pavel M написа:щом си сериозен и искаш да развиваш бизнес обади ми се като кацнеш и не се май някой да не ме изпревари
и носи парите кеш
офертата важи за всички ентосиасти решили да разорават необятната канадска целина с две гладни крави и едно голо ралоroumensp написа:Офертата само за него ли важи или и ние можем да ти се обаждаме ?Pavel M написа:щом си сериозен и искаш да развиваш бизнес обади ми се като кацнеш и не се май някой да не ме изпревари
и носи парите кеш
Каква е разликата дали кандидатстваш за такава виза на място или от някъде другаде? Да не си прочел някъде, че обработват документите по-бързо ако си ги пуснал на място? Ако въобще е разрешено да подадеш документи за имиграция след като си влязъл като турист - единствената разлика е, че ще трябва да плащаш за хотел в Канада доста време, докато чакаш да станат документите (освен ако роднини/приятели не те приютят безплатно). А документите не стават за 2-3 седмици.flinty написа:Идеята е да кандидатствам за селф емплоед виза на място ако е възможно.Което питам от самото начало.
И вече притежател на такава виза да направя по горе описаното.
Защо visitors да нямат право да подават за работна виза или за permanent resident?roumensp написа:За да кандидатстваш на място трябва да пребиваваш с друг вид виза, например работна, visitors нямат право.flinty написа:Идеята е да кандидатствам за селф емплоед виза на място ако е възможно.Което питам от самото начало.