Две книжки в България, законно ли е?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Две книжки в България, законно ли е?

Мнение от Kan_Tangra »

Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа:Аз си имам 2 книжки, но през ум не ми е минавало да питам някого.

В Канада не може да имаш 2 книжки!?
Това не съм го чул. Но предвид, че съм много прост, а и злонамерен, може да си измислям (че не съм го чул).

Аз не съм спирал да имам и българска и канадска за едно 10 години и повече.
Имаше го момента, че можеш да караш до 6 месеца с международна (от бг или другаде).

Питаш за имане, но говориш за ползване. Това не са ли две различни неща?
Ти се оказва, че за много неща не си слушал и чел, което не е проблем, особено след като си разбрал, че мястото ти не е в Канада и си я напуснал.
Проблемът е, че продължаваш да пишеш тук за неща които не си слушал и чел.
Твойта логика е, че всичко е разрешено докато не те хванат и по нея и кражбите са разрешени.
Истината е малко по-различна

Generally, the other provinces and territories have similar rules and ban multiple licences.

Most require you to apply for a new licence and surrender your existing one within 90 days of moving there. In PEI you have four months, in Quebec you have six.

http://www.theglobeandmail.com/globe-dr ... ice=mobile"
Значи според теб всички българи са предали българската си книжка, за да получат канадска!?
Аз лично съм давал превод на моята българска книжка, когато си вадех канадска, за да не се налага да минавам листовки.
Никак не помня да са ми я искали след като ми издадоха канадска.
Абе много ви напече слънцето в Алберта и ви хвана ирационалното.
:rofl:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

mortigur написа:Абе по добре ще е да видат името ми написано на латински отколкото така مارتن
Никога не съм виждал саудитска книжка и предположих, че все пак името освен на арабски се дублира и на английски, както нормално се прави и с българските такива. Не знам как си поръчал колата в този случай, името така ли го въведе в съответните форми? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Поне трима човека от Албърта познавам, на които са им отнели българските книжки като са регистрирали такива от България. Само ако се замислиш ще разбереш, че това би трябвало да е нормалната практика. Това че в Кебек не са го правили, не значи че е правилно.
Taxation is theft.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

MrGeek написа:
mortigur написа:Абе по добре ще е да видат името ми написано на латински отколкото така مارتن
Никога не съм виждал саудитска книжка и предположих, че все пак името освен на арабски се дублира и на английски, както нормално се прави и с българските такива. Не знам как си поръчал колата в този случай, името така ли го въведе в съответните форми? :D
Всъщност прав си сега погледнах и го има на латински, ама червейчетата се набиват здраво на очи само като я погледнеш :).
Taxation is theft.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ми то в Алберта може да има практика да кълцат с ножица българския паспорт.
Това означава ли, че е правилно?
Това е (книжката) официален документ, издаден от държава (и не е твоя собственост! Ти си длъжен да го пазиш и да г овърнеш при поискване или при изтичане!)!
Добре, че не съм отишъл в Алберта ... :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Kan_Tangra написа:Ми то в Алберта може да има практика да кълцат с ножица българския паспорт.
Това означава ли, че е правилно?
Това е (книжката) официален документ, издаден от държава (и не е твоя собственост! Ти си длъжен да го пазиш и да г овърнеш при поискване или при изтичане!)!
Добре, че не съм отишъл в Алберта ... :D
Да добре, че не си отишъл също така и в Нова Скоша. До колкото прочетохме и добре е че не си отишъл и в ВС. Оказва се, че май повечето провинции практиката е същата. Ти въобще бил ли си в Канада? Щото пък съм чувал, че Кебеко не е Канада.
Taxation is theft.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Това означава ли, че е правилно?
Никъде не е казано, че законите в Канада трябва да се съобразяват с тези в България (също и обратното). Както и никой не е натикан насила в Канада. Освен това шофорската книжка по нито един критерий не се явява някакво гражданско, човешко или каквото и да било право. Та толкова за рязането на книжките. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
umeiko

Мнение от umeiko »

Въпросните правила важат за нормалните случаи, сиреч за канадци, родени в канада, и никога не получавали друго гражданство.
И само като коментар, никоя канадкса инстанция не може да унищожи не-канадски документи. Просто такова животно няма.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

umeiko написа:И само като коментар, никоя канадкса инстанция не може да унищожи не-канадски документи. Просто такова животно няма.
Е, аз съм заменял американска книжка за канадска ... не знам дали са я унищожили или са я поставили в рамка в музея, ти как мислиш ? :D
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

umeiko написа:Въпросните правила важат за нормалните случаи, сиреч за канадци, родени в канада, и никога не получавали друго гражданство.
И само като коментар, никоя канадкса инстанция не може да унищожи не-канадски документи. Просто такова животно няма.
E, ти изби рибата. Значи правилата за движение по пътя важат за канадци, за българи те не важат така ли?
Taxation is theft.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Не знам за какво се карате точно, но аз като гледам Canada worst driver си мисля, че всички канадски книжки трябва да отидат в шредера, защото изглежда нямат никаква стойност! ;)
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

tonny написа:Защо да е проблем. Дори и да те спрат и да кажат защо имаш такава, а си се регистрирал с друга казваш, че в Канада имаш право само на 1 и като си се опитал да я трансферираш, саудитската е отишла в шредер-а за сметка на канадската.
В бритиш колумбия имаш право само на 1, когато заменяш книжка от друга държава, твоята отива в шредера. Моята отиде преди 7 месесца там. Бях изумен и се карах със служителите, но ми беше отговорено, че такава е процедурата и ако искам да не ми я накълцат, няма да имам канадска...явно е нова практика.
Като се прибирам следващия път в БГ смятам да кажа, че съм си изгубил шоф. книжка и да си платя глобата като пич и да ми издадат нова. :rofl:

Не е никаква нова практика, от край-време е така - по-горе съм го написал
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Kan_Tangra написа:
Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа:Аз си имам 2 книжки, но през ум не ми е минавало да питам някого.

В Канада не може да имаш 2 книжки!?
Това не съм го чул. Но предвид, че съм много прост, а и злонамерен, може да си измислям (че не съм го чул).

Аз не съм спирал да имам и българска и канадска за едно 10 години и повече.
Имаше го момента, че можеш да караш до 6 месеца с международна (от бг или другаде).

Питаш за имане, но говориш за ползване. Това не са ли две различни неща?
Ти се оказва, че за много неща не си слушал и чел, което не е проблем, особено след като си разбрал, че мястото ти не е в Канада и си я напуснал.
Проблемът е, че продължаваш да пишеш тук за неща които не си слушал и чел.
Твойта логика е, че всичко е разрешено докато не те хванат и по нея и кражбите са разрешени.
Истината е малко по-различна

Generally, the other provinces and territories have similar rules and ban multiple licences.

Most require you to apply for a new licence and surrender your existing one within 90 days of moving there. In PEI you have four months, in Quebec you have six.

http://www.theglobeandmail.com/globe-dr ... ice=mobile"
Значи според теб всички българи са предали българската си книжка, за да получат канадска!?
Аз лично съм давал превод на моята българска книжка, когато си вадех канадска, за да не се налага да минавам листовки.
Никак не помня да са ми я искали след като ми издадоха канадска.
Абе много ви напече слънцето в Алберта и ви хвана ирационалното.
:rofl:
Продължаваш да не си в час - канадците задължително прибират чуждестранни книжки само от държави с които имат така нар. reciprocal agreements - т.е. когато си решил да разменяш, примерно, американска за канадска без да се явяваш на изпит. България не е в списъка. 7-годишната ми дъщеря се смее до мен и ми вика - дади, ако на чичко Тангра все още не му е ясно, можеш да вземеш от моите крейънс и да му го нарисуваш :rofl:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

mortigur написа:
MrGeek написа:
mortigur написа:Имам българска, ама имам и еквивалента на лична карта за Сауди. Iqama което си е нещо като лична карта на чужденеца, ако се сещате какво имам предвид. Тя си е на арабски и ако я видят и нея бая въпроси ще има. :lol:
Става въпрос да си прилагаш винаги и навсякъде българската лична карта в добавка към чуждата шофорска книжка. Като български гражданин принципно си задължен да го правиш това пред българските власти, включително при влизане в страната още на летището. При положение, че показваш българската лична карта, ситуацията вече е ясна. Иначе каквато и да е само чужда книжка плюс очевидно българско име на нея ще повдигне въпроси, пък саудитска такава още повече, най-малкото поради задължението да се легитимираш с български документ за самоличност. ;)
Е не! То е ясно, че при легитимиране ще покажа канадската книжка и българската лична карта. По скоро въпроса ми беше ако полицая почне да рови в системата и види, че колата е регистрирана със сауди книжката. А аз му представям канадска и ако вземат да ме ровят и видят и другите документи ще стане интересно.
Абе пич, ти в България никога ли не си живял, та не знаеш какво е нивото на бг полицаи? В каква система ще се рови един неук рушветаджия, изскочил от храстите с палка? Дори бившият им главен секретар и настоящ министър-председател - Доктор Идиотис Кауза не прави разлика м/у компютри и компоти, ти за редовия фатмак си взел да се притесняваш. Шашкаш се за глупости!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

MrGeek написа:
joro написа:Ако и не си се обръснал, а си пуснал брадичка тип "Бин Ладен" направо ще те арестуват.
В мутродемокрацията на Боко Тиквата вече арестуват за носене на брада? Интересно, това не го знаех. А като те арестуват бръснат ли ти брадата? :D

Сега по темата, в случая единствения проблем може да дойде от ситуацията, че като български гражданин трябва да се легитимираш с български документ. Ако имаш валидна българска лична карта, не би трябвало да имаш проблем да минаваш с нея и чуждата шофьорска книжка. Карал съм по този начин в България, но не са ме спирали, та не знам как реагират органите на реда в тази ситуация.
На мъжът ми за да му приемат канадската книжка му поискаха канадски документ ,за да докажел ,че постоянно живее там.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор