Аз пък въобще не се обиждам, като някой не иска приятелството ми. Намирам си някой друг, който да го иска и считам въпроса за приключен.

optics написа:Едно приятелче вика - "Проблемът в България е - че има много българи!"
Същото е и в Торонто, а па за Монреал да не говорим
anxeli написа:Муха, излагаш се! Сбирките се обявяваха във форума и всички бяха поканени, който иска - идваше.
Коко, като идваш непременно обяви дата за среща, аз ще направя специална покана за мухата, може би и лимузина да изпратим, ще видим ...
Това "българщина" винаги ми е звучало като свинщина, не знам какво значи, бабеци ли да правим, мартеници ли, какво значи това? Хората са направили българско училище в примера на легионера, значи все пак имат някакви идеи за запазване на "българщината" ... Ама не те приемааат
, защо?
Като терапия, както предложи емиланова (макар и безплатна) ще предложа на легионера да се опита да влезе в общество, което да приемем изглежда затворено, само ако мисли че по някакъв начин ще стои добре в него. Ако има деца, записват се в българското училище. Ако има обществени събития, предлага се помощ в организацията, събират се средства и т.н. В общоприетия случай е нужно първо да се покажеш в добра светлина, да работиш за нещо с хората, за да те възприемат, харесат, разчитат на теб.
Аз не съм много добра в оставянето на добро първоначално впечетление - не съм контактна, забравям имена, не мога да водя дребни разговори за глупости. 97% от комуникацията обаче е невербална, ако някой човек или семейство ми хареса и искам да се виждаме по-често търся възможности да се засичаме и да общуваме повече. Така се намират хора, с които ти е приятно и на които можеш да разчиташ и те на теб. Няма значение дали са богати или безработни, имам приятели и от двата вида, важното е когато ми се обадят се радвам и правя неща за тях, макар че много ме мързи, както и те за мен. Само защото някой е българин не може да ме накара да харесам човека и да го вкарам в някаква компания. Не мога да повярвам че големи хора не осъзнават тези неща.
А оптикс и жена му веднага ги харесАх ужасно, защото са много истински и непринудени хора. Който не ми вярва да се запознае лично и той. P.S. Забравих...за Оптика да питам...А той сцепИ ли мрака или?... Разбирам, защо те е очаровал като ти чета подписа. Само не мога да разбера, защо пуска реклама от името на някой друг? Колко му е като си решил да правиш бизнес да си регистрираш ник.
![]()
Много разочароващо изказване, anxeli!anxeli написа: Това "българщина" винаги ми е звучало като свинщина
Много разочароващо е наистина когато липсва чувство за хумор. Чисто лингвистично си приличат, освен това това "щина" се използва само за негативни определения и навява мисълта за нещо мръсно, лепкаво, нещо полазващо те, което не можеш да видиш и да се отървеш от него. Още примери - простащина, дебелащина, бай-ганювщина! Защо няма една хубавщина, красивщина или благородщина примерно?seeker написа:Много разочароващо изказване, anxeli!anxeli написа: Това "българщина" винаги ми е звучало като свинщина
Вярно е, че много българи, напоследък, вършат само свинщини, но двете не са синоними, а антоними. За съжаление, както вече споменах в предишното изречение, истинският смисъл на „българщината“ може да се види предимно в по-старата ни история и твърде рядко в по-новата.
Какво ще кажеш за думичката човещина?anxeli написа:Чисто лингвистично си приличат, освен това това "щина" се използва само за негативни определения и навява мисълта за нещо мръсно, лепкаво, нещо полазващо те, което не можеш да видиш и да се отървеш от него. Още примери - простащина, дебелащина, бай-ганювщина! Защо няма една хубавщина, красивщина или благородщина примерно?
Абсолютно не съм съгласен с това! Много добро и приятно впечатление си оставяте и ти и жена ти!optics написа:И за себе си бих казал точно същото -- че не съм много добър в оставянето на добро първоначално впечетление - не съм контактен, забравям имена, не мога да водя дребни разговори за глупости.
Aко бяхте ходили на кино с него друга песен щяхте да пеете с anxeliMrGeek написа:Абсолютно не съм съгласен с това! Много добро и приятно впечатление си оставяте и ти и жена ти!optics написа:И за себе си бих казал точно същото -- че не съм много добър в оставянето на добро първоначално впечетление - не съм контактен, забравям имена, не мога да водя дребни разговори за глупости.![]()
![]()
Marto написа: Aко бяхте ходили на кино с него друга песен щяхте да пеете с anxeli
Ама всички тук са ЗАЕДНО и спазват тоталната българщина. Не четеш ли форума? Типично огледало е.legioner написа:..... да се борим тогава ЗАЕДНО за запазването на българщината и българското?....
7George написа:Marto написа: Aко бяхте ходили на кино с него друга песен щяхте да пеете с anxeliЩо, кво прави -
optics написа:пръцнах в киното