Аз избрах Монреал заради френския, после видях че е хубав град, достъпни имоти, социална политика, евтино обучение и т.н. Много пъти след това, най-вече през зимата съм си мислил за преместване във Ванкувер, но после напролет ми минава, напоследък само при мисълта на цената на къщите и зимно време ми минава желанието, пък и ще се върна с години назад заради английския. Искам да поясня тук, знам че плащате и във Ванкувер ипотеки, но за мен съм си решил че предпочитам 1500 $ на месец разлика да ги давам за друго, а не за бараката, ако ги имам де

Пък и повечето от старите имигранти са си взели къщите там преди 2005, на 250 - 300 000, та по се ядва, а новодошлите живеят под наем, та затова много не ги бърка, затова подскачат като клакъорки около по старите като стане дума за колко е куул стандарта там.
Как да е, по ирония на съдбата след това трябваше да се преместя още по на север, в Квебек, заради работата и сега гледам да се върна пак в Монреал, но все не мога да намеря еквивалентна на сегашната.
Мислих и за Щатите, но искам да има море, да е голям град, да има зима 3 месеца и да е по източното крайбрежие (пак заради достъпните имоти

), но надали ще намеря работа заради английския, пък и ме мързи вече да уча.