Наистина, все едно е СЪЩОТО............dea написа:Все едно да се колебая дали да дойда в Канада с детето си или без него. .
С домашен любимец в Английската част.
Re: С домашен любимец в Английската част.
- Bistra
- Напуснал форума
pumpy написа:Наистина, все едно е СЪЩОТО............dea написа:Все едно да се колебая дали да дойда в Канада с детето си или без него. .

Не е задължително. Има толкова свидетелства за обратното.dea написа:Има една поговорка: "Който обича животните -обича и хората".
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Пък за мен си е все едно и също.
Т о има хора дето идват без децата си, оставят ги бабите да ги гледат.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
А, сега разбрах - котето трябва да вземе ПР карта 

Я да ти задам един въпрос - събуждаш се посред нощ, къщата гори, навсякъде дим; имаш време, преди да припаднеш от задушаване, само да отидеш или до детската стая и да спасиш детето, или само до кухнята и да спасиш котето. Кое ще направиш?IRA написа:Пък за мен си е все едно и също.
И аз мисля така; айде сега престани да дрънкаш глупости!!!
Пет-лавъри, не ме разбирайте погрешно - имайте си по 100 домашни любимци, само недейте да разправяте, че хамстера е част от семейството и го обичате наравно с децата, че ще ви сертифицирам ъндър дъ ментал хелт акт.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Bistra
- Напуснал форума
Ех, и аз веднъж да съм съгласна с Павел.
Не, че не обичам животни, ама ако трябва да избирам с кое ми е по-добре да съм обкръжена - животни или деца...Е, вторите печелят. Вярно е, че хора се обичат по-трудно, защото не винаги има очакваната възвращаемост за любовта ни, ама що ли пък и трябва да я има? 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Миналата година работих за няколко месеца в НУТ. В едно от поселищата - Форт Добра Надежда една вечер дежурната сестра ми каза, че отива да "приспи" един хамстер, защото видиш ли семейството му не можело да се раздели с него. Единствената дежурна сестра в поселището се занимава 6 часа с въпросния хамстер, докато най-накрая й позволят да му проложи голяма доза морфин и да го "приспи" Ако през това време имаше спешен случай в селото, щеше да "духа супата" защото човека, който може да помогне се занимаваше с "част от семействотото" на банда емоционално недоразвити индивиди........Павел написа: Пет-лавъри, не ме разбирайте погрешно - имайте си по 100 домашни любимци, само недейте да разправяте, че хамстера е част от семейството и го обичате наравно с децата, че ще ви сертифицирам ъндър дъ ментал хелт акт.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Павел написа:
Благодарение на 20 и кусур години емигрантски живот ми е достатъчно да прочета два реда, за да разбера колко един човек е сериозен в намеренията си да емигрира и колко бърка емиграция с екскурзия. Едно е да попиташ, ако отидеш до Париж за една седмица, дали ще е проблем да вземеш котката си със себе си, друго е да питаш, преди още да си пуснал докумените, ще имаш ли проблем с котката след 2-3 години при намиране на жилище в Незнайно?
Да напусне собствената си родина и да се установи за постоянно в чужда държава е възможно най-драстичното нещо, което може да се се случи в живота на един човек. Е/имиграцията е свързана с много лишения, труд, харчене на доста пари, упоритост, находчивост, късмет и сълзи, с единствената цел да създадеш на себе си и децата си един по-нормален живот. Когато някой ми каже, че поставя своето и на децата си бъдеще на кантар заради домашния любимец, няма как да не му кажа едно голямо, ЕФ Ю! Задаването на такъв абсурден въпрос издава мекушав характер и нерешителност. Такива хора дори и да се доберат до тук, 100 % ще подвият опашка преди котката им да подвие нейната. Ако тези наивници имат поне малко мозък в главите си, ще се вслушат в моя съвет да не си губят времето и парите. Ако искат да слушат такива мазници като теб, дето ги окуражават и им правят мечешка услуга, би май гестс!

Понякога нещата трябва да се кажат откровенно и директно и колкото и да не ни харесва дадено мнение или начина по който е написано, ако се абстрахираме от стила и се съсредоточим върху съдържанието винаги може да се научи нещо полезно (точно от такива мнения)...
..............................
P.S.
"Look at the BIG PICTURE..... Do you see the cat in it??? "

& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- optics
- Модератор
Жалко е друго. Че не правиш разлика кой точно какво казва и слагаш всички "стари вълци под общ знаменател". Едно на ръка, че тълкуваш грешно. Ще направя един последен опит и ако отново не се разберем ще ви сложа в групата от (засега 3-ма) човека на които никога повече не отговарям.dea написа:Цитат: "На Павел му дреме дали вие ще дойдете с котка или без котка, но за вас ще има разлика. Същата логика се отнася и за гореспоменатите (и много други неупоменати) предмети".
Жалко е, че не правите разлика между предмет и живо същество. Домашният любимец не е вещ, която да изхвърлиш, той е като член на семейството. Все едно да се колебая дали да дойда в Канада с детето си или без него. И в Бг имах котка, и тук . Не съм съжалила, че съм я взела с мен в Канада. Нито съм я крила от наемодателя. Не разбирам как факта, че съм привързана към едно животно ме прави мекушава? Има една поговорка: "Който обича животните- обича и хората". Но в ерата на материализма, обичта е ненужна вещ, от която трябва по възможносте да се отървем. Що все ви кара отвътре да давате морална оценка на хората, които пишат във форума и които не познавате? Пък и психо-социален портрет в добавък им правите. Защо трябва всички да живеят по вашите критерии за важно и второстепенно? За мен беше учудващо, че никой не реагира когато Godis написа: "Миналата година така рехабилитирах 60 катеричкинадалече. Жалко че не са разрешени въздушните пушки."
И нищо лично, но нали има тема за дразнителите (листо под чистачката май се казва), та да си кажа. Дразни ме как хората, които за пръв път пишат във форума системно биват нападани и подигравани. Те не са свикнали с характеровите особености и хапливия език на 'старите вълци" и възприемат като лична обида off-topic коментарите. Мисля си, колко от подложените на студен прием новопишещи имат желание да пишат и четат след това. Не е ли едно от ценностите на канадското общество толерантността към различния? Те канадците ако мислеха като нас, никога да не са ни допуснали да припарим тук, защото сме различни.
1. Кога точно съм давал морална оценка на конкретния питащ ?
2. Кога точно съм правил психопортрет на конкретния питащ ?
3. По каква изкривена логика от моя цитат по-горе следва, че не съм правел разлика между предмет и живо същество ?
Ще разтълкувам за неразбралите:
А) "На Павел му дреме дали ще дойдете с котка" - Означава - на Павел няма да му се усложни или упрости живота ако някой друг човек дойде с котката си. Това е мое допускане, дали е вярно - Павел може да каже, но по никаквъв начин няма как да обижда други хора.
Б) "Но за вас ще има разлика" - Означава - За вас ще бъде или по-трудно или по-лесно ако дойдете с котка. Бидейки джентълмен, дори не съм уточнил каквото съм допуснал, а именно че ще е по-трудно. Дали съм допуснал грешно е много трудно да се спори тъй като или си дошъл с котка или без котка и няма как да имаш поглед върху двата случая едновременно от собствената си камбанария. Но съгласете се, че обратното твърдение би звучало доста абсурдно - Дали ще дойдеш с котка или без котка, на тебе ще ти е все едно !
В) "Същата логика се отнася и за гореспоменатите и много други предмети предмети" - Означава - това което говорихме в (А) и (Б) за котка, се отнася също и за предметите които съм споменал (и които деа не е цитирала защото чете по диагонал) - кристални сервизи, и пр както и други предмети които не съм изредил.
Аз правя разлика между предмет и котка, ако деа си мисли че не правя, има грешка в мисленето. Именно поради разликата и поради много по-високия ангажимент към котката и може да се очакват проблеми за собственика й.
Сега ясно ли е?
Ако да, мога да приема извинения, ако не, чао.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Котката спи при децата , нямам проблем.Павел написа:
Я да ти задам един въпрос - събуждаш се посред нощ, къщата гори, навсякъде дим; имаш време, преди да припаднеш от задушаване, само да отидеш или до детската стая и да спасиш детето, или само до кухнята и да спасиш котето. Кое ще направиш?
И аз мисля така; айде сега престани да дрънкаш глупости!!!

Как ги измисляте тия тъпи въпроси

И ще си слагам наравно който си искам, моя си работа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Павел написа: "... ще ви сертифицирам ъндър дъ ментал хелт акт".
Ти сертифициран ли си за да сертифицираш, Павле?
Появява се нов съфорумник, добронамерен, но не особено информиран. Задава въпрос, а вместо отговор получава непоискани съвети и психопортрет. Групата на "Вие не питате, но ние все пак да отговорим" се включва за да вкара заблудения в правия път и му лепва етикет, примерно: "негоден за имиграция". Питащият ясно заявява, че се е почувствал засегнат от нападките срещу него и прави опит да напомни точно какъв въпрос е задал. Този сценарий се повтаря многократно. Ама ние с добри намерения му даваме съвети. Добре, но формата е неделима от съдържанието. Някой ме обижда, а после ме убеждава че ми мислел доброто. Как да отсее чакащият съвет добронамереното зрънце от словестната плява? Аз апелирах към повече толерантност с цел да не се отблъскват новите съфорумци. Защото това не е прецедент.
Конкретно в тази тема, подигравките по адрес на питащата идват от Павел.
Ти сертифициран ли си за да сертифицираш, Павле?

Появява се нов съфорумник, добронамерен, но не особено информиран. Задава въпрос, а вместо отговор получава непоискани съвети и психопортрет. Групата на "Вие не питате, но ние все пак да отговорим" се включва за да вкара заблудения в правия път и му лепва етикет, примерно: "негоден за имиграция". Питащият ясно заявява, че се е почувствал засегнат от нападките срещу него и прави опит да напомни точно какъв въпрос е задал. Този сценарий се повтаря многократно. Ама ние с добри намерения му даваме съвети. Добре, но формата е неделима от съдържанието. Някой ме обижда, а после ме убеждава че ми мислел доброто. Как да отсее чакащият съвет добронамереното зрънце от словестната плява? Аз апелирах към повече толерантност с цел да не се отблъскват новите съфорумци. Защото това не е прецедент.
Конкретно в тази тема, подигравките по адрес на питащата идват от Павел.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Аз преди съм писал, че много може да познаеш за едно общество от начина по който третира малцинствата си. И животните, бих добавил.
Понеже много удобно не прочете по-горе за любовта на нацистите към животните, прочети по-долу за Куийн ъф Мийн - също страхотен почитател на домашните любимци (остави на кучето си 12 милиона) и същевременно ненавиждащ хората, за малцинствата не знамMarto написа:Аз преди съм писал, че много може да познаеш за едно общество от начина по който третира малцинствата си. И животните, бих добавил.

Queen of Mean"
"Lawyer Alan Dershowitz said he once had breakfast with Leona at one of the Helmsley hotels and the waiter brought him a cup of tea with a tiny bit of water spilled on the saucer. Dershowitz says Leona grabbed the cup from him and smashed it on the floor, then demanded that the waiter get down on his hands and knees and beg for his job."
Helmsley had a barbecue pit constructed for her home. The work was performed by Eugene Brennan, a personal friend of Jeremiah McCarthy, the chief engineer of Helmsley-Spear. When the final bill came to $13,000, she refused to pay, citing shoddy workmanship. When McCarthy pleaded with her to honor the bill, citing the favor done on his behalf and informing her that Brennan had six children to support, Helmsley replied, "Why didn't he keep his pants on? Then he wouldn't need the money."
http://www.thejanedough.com/leona-helmsley-dog-dies/"
И по какво позна, че аз третирам лошо животните?
Кажи ни сега кои общества третират добре малцинствата и животните си, че да се заселим там.
Marto написа:Аз преди съм писал, че много може да познаеш за едно общество от начина по който третира малцинствата си. И животните, бих добавил.
А я сега ни обясни, умнико

Няма по-претенциозна смешка от теб в този форум.
Айде, айдеMarto написа:Аз преди съм писал, че много може да познаеш за едно общество от начина по който третира малцинствата си. И животните, бих добавил.

Hubert H. Humphrey написа:"The moral test of government is how that government treats those who are in the dawn of life, the children; those who are in the twilight of life, the elderly; those who are in the shadows of life; the sick, the needy and the handicapped."
Jimmy Carter написа:The measure of a society is found in how they treat their weakest and most helpless citizens.