Как избягах в Канада

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: Как избягах в Канада

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Не е тайна, че това го гласят, за да могат мутренските банки да събират такса от всяка транзакция по прехвърлянето. Те от това само се и издържат, де. Та пак гори обикновения човечец. Сори! ;)
Иии,батка,това горното ако е верно,мамата ще ти разгонят,ще трябва да дърпаш кипенците и обаротно в Канала на камиона и безсънни нощи по паркингите ...
не ми се мисли спукана ти е в г.з :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа:
Bistra написа:Не е тайна, че това го гласят, за да могат мутренските банки да събират такса от всяка транзакция по прехвърлянето. Те от това само се и издържат, де. Та пак гори обикновения човечец. Сори! ;)
Иии,батка,това горното ако е верно,мамата ще ти разгонят,ще трябва да дърпаш кипенците и обаротно в Канала на камиона и безсънни нощи по паркингите ...
може и да си прав,ама по вече мисля грешки да не правя.със сигурност няма да е Канала,по вероятно е да е Френската Ривиера
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

newcomer написа:
myhata II написа:
може и да си прав,ама по вече мисля грешки да не правя.със сигурност няма да е Канала,по вероятно е да е Френската Ривиера
А дано,как си с френския,щото табърнашкия не е френски ! ;)
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

аз ако знаех табарнашки щяха да ме направят най малко кмет на южния бряг :D
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:аз ако знаех табарнашки щяха да ме направят най малко кмет на южния бряг :D
Да разбирам ли, че ще се кандидатираш за кмет на Русе на следващите избори?
Пфу, да му се не види пак ме изпусна! Не си партнирам с хора ангажирани в политиката, щото съм артист по душа. А артистите са скандални личности, знаеш... :* :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:
miteto написа: Абе бистре, вие нормални ли сте с твоя приятел "чорбаджията"? В София средната заплата не е 400 лева, да не говорим, че за 300 лева и чистачка-циганка няма да може да си намери твоя приятел. Тя София не е канадски град, ама не е и Кот-Д'Ивоар, да можеш да изкараш месеца със 50 долара :fubar:
А не знам колко и дава честно. Аз обаче и толкова не бих и дала при описаните обстоятелства. На архитект в бюрото му сподели, че дава 1000 лв. Та колко викаш да даде на секретарката?
Не е Кот-Д'Ивоар, ама майка ми за сравнение работеше (щото вече напусна) на "държавна" работа и нейната заплата беше ~ 800 лв. Тя е проектант с N на брой години стаж. Та колко викаш е средната заплата в София? И колко в Кот-Д'Ивоар да направим сравнение?
Знам много добре, че не можеш да изкараш месеца, ама без нищо пък съвсем... :tmi:
P.S. Не е "чорбаджия", щото и той се пече на същия огън, т.е. не му плащат баш онбашиите.
Средната заплата в София е над 1000 лева според Националният Статистически Институт http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26&a1 ... 4=909#cont"
Като не може да дава повече от 300-400 лева, кво се оплаква че идват неграмотни кандидатки? Ще дава толкова, колкото трябва за да привлече грамотни. С трици маймуни в София отдавна не може да ловиш... Пък и както tonich каза, повечето от 45-50 и нагоре години (завършили средното по комунистическо) са определено грамотни. Ама няма да имат същите бомби и бедра като някоя 20 годишна, така че твоя приятел да не се прави на луд ;) Що не вземеш ти да му станеш секлецарка за 300 кинта, щом са толкова много пари според теб?
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
newcomer написа:аз ако знаех табарнашки щяха да ме направят най малко кмет на южния бряг :D
Да разбирам ли, че ще се кандидатираш за кмет на Русе на следващите избори?
Пфу, да му се не види пак ме изпусна! Не си партнирам с хора ангажирани в политиката, щото съм артист по душа. А артистите са скандални личности, знаеш... :* :D
на ст катрин кмет.да ви вдигн малко авторитета

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Националния какво институт? Абре, Митко, ами хонорарите на Ни-Ло включени ли са в изчисленията? :D
Не се правя на луда. Просто не вярвам на социологически проучвания. Все още не съм забравила български и умея да говоря с хората. ;)
Не е тайна за никой, че в частния сектор дават една заплата, а осигуряват на друга открай време. Много ми е интересно анкетираните коя са посочили? Да цитирам Калифорнията...Много си ми симпатичен, Митко, ама разсъждаваш меко казано детински.
Айде да отивам да плета, че опущих 3 бримки на чорапа. :D
Утре ще ви разкажа други интересни нещица, подкрепени този път със снимков мат'риал. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Не е тайна за никой, че в частния сектор дават една заплата, а осигуряват на друга открай време. Много ми е интересно анкетираните коя са посочили? Да цитирам Калифорнията...Много си ми симпатичен, Митко, ама разсъждаваш меко казано детински.
Ами ако си използваш сивото вещество малко, ще осъзнаеш че която и да са посочили, няма значение. Ако са посочили истинската, реална заплата - хубаво, значи средната заплата наистина е малко над 1000 лева. Ако са посочили тази на която осигуряват (по-малката сума), още по-зле за теб, щото това означава че реалната средна заплата всъщност е много над 1000 лева. Ама то трябва да мисли малко преди да се пише ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Цялата съм мисъл и кучешки впряг. :D А на НСИ вярвам толкова, колкото на модератор от БГ-Канада, който казва, че не ми чете постовете. ;)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Да бе, няма да вярваме на НСИ, ще вярваме само на бистрето и нейните безкрайни истории дето на една приятелка се случило това, пък на лелята на секретарката на един приятел се случило онова и т.н. :D
Извинявай много, ама това че фирмата на твоя приятел са измекяри и плащат 1000 лева на архитект не е мерило за средна заплата в София. Не само ти имаш роднини в София и не само ти си говориш с тях. Малката ми братовчедка (сега е на 26-27 години) завърши УНСС и втората и работа беше като маркетинг мениджър с 1500 лева заплата. Синът на друг мой първи братовчед почна в HP (бизнес парка) с 1000 лева преди 2 години, като имаше 0 години и 0 месеца работен стаж преди това (съвсем пресен от унито). И дори и такива заплати са малки на фона на цените в София.
Така че тия песни за 300 кинта си ги пейте на сбирките на Измекярс Юнайтед :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Явно измикярите в София взимат по 800 и 1000 а НЕизмикярите 1500 и 2000 лева така ли да го разбираме сега ?
Аз сега ще ви кажа за мой познат в София който работи като ИТ(програмиране) взима 1800 лв
Плаща наем 450 лв
Обаче не можа да се класира за жилищен кредит,защото не лъга при кандидатстването за такъв !
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не, мухъ, както обикновено не си разбрал. Измекярите-чорбаджии дават 1000 лева заплата за позиция (архитект) която би трябвало да взима поне 2 пъти повече. Капиш?
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа:...., да можеш да изкараш месеца със 50 долара :fubar:
Аз не разбирам от кога заплащнето се определя от това колко ти трябват за да изкараш месеца някъде ??? Защо ли винаги съм си мислел, че се определя от това, което можеш да предложиш и от добавената стойност, което правиш за работодателя си. Щото аз знам едни хора и с 5000 не могат да изкарат в София на месец и ако има кой да им ги дава, свиркайте да ги "уредим"....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:
miteto написа:...., да можеш да изкараш месеца със 50 долара :fubar:
Аз не разбирам от кога заплащнето се определя от това колко ти трябват за да изкараш месеца някъде ??? Защо ли винаги съм си мислел, че се определя от това, което можеш да предложиш и от добавената стойност, което правиш за работодателя си.
Не е точно така. Това което казваш е голяма част от уравнението, но не е всичко. Ако беше само то, за една и съща позиция в Ню Йорк и в Джаксън (Мисисипи) щяха да дават една и съща заплата, а много добре знаем че това не е така.

Както и да е, мисълта ми беше, че логиката на измекярина не трябва да е "Аз на архитектите давам 1000, как да дам на секлецарката повече от 300?" - логиката трябва да е "Каква заплата трябва да предложа, че да привлека качествени кандидати?". Т.е. нито работодателя, нито работника има много думата кое е "достатъчна" или "справедлива" заплата, ами пазара. А пазара казва, че в по-скъпите градове в болшниството от случаи се предлагат по-високи заплати.
Публикувай отговор