Canada's best city? Calgary

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Re: Canada's best city? Calgary

Мнение от drifter »

MrGeek написа: Все си мисля, че направена по този начин класацията е доста изкривена - да се раздробяват показателите на такива малки селски единици. За да е наистина правдиво подобно изследване, трябва да се взимат големите райони, които са взаимно свързани по естествен начин, т.е. когато се говори за Виктория, трябва да се включва всичко от North Saanich през Langford та до Sooke.
Съгласна съм. И на мен ми се струва по-правилно да се взима целият град като цяло. Не знам как е във Ванкувър, но тук раздробяването е реално - всеки район си има собствена полиция, пожарна, кмет и прочие. Наскоро имаше вълнения във вестниците по този повод. Доводите за и против една обща административна единица ми изглеждаха еднакво убедителни на хартия :).
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

drifter написа:Съгласна съм. И на мен ми се струва по-правилно да се взима целият град като цяло. Не знам как е във Ванкувър, но тук раздробяването е реално - всеки район си има собствена полиция, пожарна, кмет и прочие. Наскоро имаше вълнения във вестниците по този повод. Доводите за и против една обща административна единица ми изглеждаха еднакво убедителни на хартия :).
Всъщност някои от очевидните изкривявания дори не се нуждаят от обяснение, за тези, които живеят в и познават дадения регион. Например не е никак голям процента на живеещите на North Shore, които работят там. Напротив, повечето пътуват всеки ден към офисите си основно в Даунтаун, че и на по-далечни дестинации. Е какво излиза тогава, че всъщност този доста висок среден семеен доход на North Shore, всъщност се заработва на съвсем други места. Ето ти едно сериозно изкривяване. Предполагам подобна е ситуацията и с жителите на Саанич, които най-вероятно в по-голямата си част работят в правителствената администрация и съответните институции в Даунтаун Виктория. Ето и аз съм с основен принос за изкривяване на статистиката - живея в едно село, ама работя в съвсем друго. Статистиката трябва да се прави за целия мегаполис, иначе е безсмислено. Тия дребни селски админисгтративни райони имат някакво значение само за бюрокрацията, която представляват.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
haimana

Мнение от haimana »

Ivan1007 написа:
haimana написа:Някой може ли да ми обясни следната климатична аномалия от горното изследване:

Days above 0C

От юг на север през 50 км на едно и също езеро (надморска височина) са следните:
Penticton, BC 249.1
Kelowna, BC 207.4
Vernon, BC 241.5
The official climate station for Kelowna is at the Kelowna International Airport, which is at a higher altitude than the city core with slightly higher precipitation and cooler temperatures namely at night.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kelowna#Ge ... nd_climate"
Май не е точно това причината за феномена. Такава голяма разлика в броя дни няма как да се обясни с разлика в надморската височина на климатичната станция.

PENTICTON A *
BRITISH COLUMBIA Latitude: 49°27'47.000" N Longitude: 119°36'08.000" W Elevation: 344.40 m
Climate ID: 1126150 WMO ID: 71889 TC ID: YYF

KELOWNA A *
BRITISH COLUMBIA Latitude: 49°57'22.000" N Longitude: 119°22'40.000" W Elevation: 429.50 m
Climate ID: 1123970 WMO ID: 71203 TC ID: YLW

VERNON BELLA VISTA
BRITISH COLUMBIA Latitude: 50°15'51.700" N Longitude: 119°18'31.900" W Elevation: 427.00 m
Climate ID: 1128553 WMO ID: TC ID:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ми не знам тогава. Аз по тези места ходя лятото, когато е над 30 :lol:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор