Ivan1007 написа:Independent написа:. Във Франкфурт пък е много очебиен - минаваш граничен контрол точно пред гейта. Лента с багаж, чичко с метален детектор, както си трябва. На всеки гейт. .
Мисля, че имаш предвид не граничен контрол, а секюрити и май си объркал Франкфурт с друго летище.
Така е на стария терминал във Виена.
С отварянето на новите два терминала (Шенген и не) зоната за сигурност е обща за целия терминал.
На стария терминал се минаваше лента с X-ray и метален детектор преди гейта за Шенген полет.
Полетите извън Шенген обикновено бяха наблъскани в обща зона за сигурност в приземния етаж.
Мне, не бъркам Франкфурт с друго летище. Поне за летищата имам отлична памет. Единственото, за което мога да се сетя, е през Франкфурт последно минавах преди 4-5 години. И имам предвид точно граничен контрол. Двама чичковци седят на импровизирана сергия и гледат паспортите. Чат-пат питат нещо на развален английски със силен немски акцент. Като минеш през сергийката, идва ред на лентата и другия чичко с металния детектор.
По едно време (в началото май) правеха подобни сергийки и на гейтовете в Мюнхен (без секюрити). Последните два-три пъти не ги забелязах обаче. За сметка на това имах нещастието да летя до Мюнхен с белгийците и да си гоня връзката до Монреал (Луфтханса) през два терминала, при което ми се наложи да мина голямата стена по средата с опашки EU и Non-EU. Та и за това съм сигурна.
Само за Женева ми се губи как точно беше. Оттам единствения ми спомен беше, че влязох в безмитния магазин да си търся парфюм, а излязох с безумно скъпа кутия оригинални швейцарски шоколади. Които на втория ден бяха опоскани от зверовете с най-невинен поглед и репликата "трябваше да си вземеш и малко за теб"!
И мисля, че имам навъртяни достатъчно полети за да знам разликата между митница, граничен контрол и секюрити чек. Даже знам предварително само като си гледам билета дали ще ме привикат за "пълен" секюрити чек.

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.