има ли пътуващи за Торонто на 29,03,2013г?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Californian

Re: има ли пътуващи за Торонто на 29,03,2013г?

Мнение от Californian »

Independent написа:Точно това ти казвам - в Мюнхен има граничен контрол, ако излизаш от терминал. Ако връзката ти е на същия терминал (Луфтханса за съсредоточени на H), то тогава няма.

Защо митнически контрол става в Чикаго, а не в Остин - полета Чикаго-Остин ти е вътрешен (пак си представи селски рейс). Вътрешните полети обикновено така са разположени, че на излизане не се минава през граничен/митнически контрол. Съответно там няма как да те заберат като заблудена овца и да те закарат специално до митничарите. Да не говорим, че на селските автогари (пардон, летища) митнически контрол въобще не съществува.

Ясно ок, съгласен. За луфтханза става въпрос - да.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

pumpy написа:. Когато си летял през Мюнхен за Виена си минал паспортен контрол и във Мюнхен и във Виена, защото не си гражданин на Шенген и ние подлежим на граничен контрол и на двете места. .
Това също не е вярно. Минаваш паспортен контрол на първото влизане в Шенген зоната. Във Виена ще минеш паспортен контрол само, ако напуснеш Шенген зоната - например летиш за София, но това се отнася за всички, не само за граждани от страни по Шенген
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Independent написа:. Във Франкфурт пък е много очебиен - минаваш граничен контрол точно пред гейта. Лента с багаж, чичко с метален детектор, както си трябва. На всеки гейт. .
Мисля, че имаш предвид не граничен контрол, а секюрити и май си объркал Франкфурт с друго летище.

Така е на стария терминал във Виена.

С отварянето на новите два терминала (Шенген и не) зоната за сигурност е обща за целия терминал.

На стария терминал се минаваше лента с X-ray и метален детектор преди гейта за Шенген полет.
Полетите извън Шенген обикновено бяха наблъскани в обща зона за сигурност в приземния етаж.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ivan1007 написа:
Independent написа:. Във Франкфурт пък е много очебиен - минаваш граничен контрол точно пред гейта. Лента с багаж, чичко с метален детектор, както си трябва. На всеки гейт. .
Мисля, че имаш предвид не граничен контрол, а секюрити и май си объркал Франкфурт с друго летище.

С отварянето на новите два терминала (Шенген и не) зоната за сигурност е обща за целия терминал.

На стария терминал се минаваше лента с X-ray и метален детектор преди гейта за Шенген полет.
Полетите извън Шенген обикновено бяха наблъскани в обща зона за сигурност в приземния етаж.
Как не съм го видял това - прав си, той казва, че другите ги бъркат, пък то се оказа, че той ги бърка. :rofl:
Граничен контрол? Какво визираш индепендънт - аз ги разделям на 2 типа - паспортен контрол и митница. Първото се познава по това, че си даваш паспорта на чичкото, а второто, че багажа ти не ти го прекачват автоматично към следващото ти летище, а трябва да ходиш да си го взимаш - на разговорен - (минаваш митница) или демек по американо-канадско му - паспортния контрол са бутките, пък митницата са онези чичковци дето им даваш декларацията след като минеш паспортната. И в Европа е нещо такова, само дето пак - което ме кефи в европа е не се попълват никакви лисчета(ако не ме лъже паметта, че забравям много бързо) бтв и в азия е като в европа - по субективни мои впечатления - на вътрешните азиатски полети си хранят много добре и я няма тази бюрокращина.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

На нас последния път от Монреал за София през Мюнхен, първо ни провериха паспортите, след това багажа , след което се докопахме до терминала за София.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:На нас последния път от Монреал за София през Мюнхен, първо ни провериха паспортите, след това багажа , след което се докопахме до терминала за София.
Кой багаж?

Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ivan1007 написа:
IRA написа:На нас последния път от Монреал за София през Мюнхен, първо ни провериха паспортите, след това багажа , след което се докопахме до терминала за София.
Кой багаж?

Най-вероятно и тя много бърка за какво говори и най-вероятно бърка като другия човек - говори за проверка на ръчния багаж от секюритито, че са и го проверявали и че са и проверявали паспорта на гейта вече.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Защо да се бъркам? Мисля,че става ясно,че говоря за ръчния багаж. Не са ни проверявали на гейта, а митничари, а на гейта пак,а там не е проверка, а ьвърлят едно око на паспорта и билета.

Радой Ралин
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Това не са митничари, с Иван отгоре и повечето хора им казваме секюрити, никакви митничари не са. А са в повечето случайй хора я имащи средно я не, аз за това съм много против да има скенери за тяло, защото нещо ако се развали "машинката" тези пичове надали дори ще осетят, че е развалена и пуска радиацийка повече от нормално. :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми седят в кабинка с компютър и ти сканират паспорта. Същото е на влизане и излизане на българската границата. Влизане в Канада ( вече в Канада се мина през машини, но ги има и стъклените кабинки). Не ги знам какви са , може и граничари да са, защото от мога директно да излеза на вън на улицата в Мюнхен т.е определено минаваш граница. Секюритито само сканираха ръчния багаш. Те са след това, това го написах по горе същото.

Радой Ралин
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Ivan1007 написа:

Мне, не бъркам Франкфурт с друго летище. Поне за летищата имам отлична памет. Единственото, за което мога да се сетя, е през Франкфурт последно минавах преди 4-5 години. И имам предвид точно граничен контрол. Двама чичковци седят на импровизирана сергия и гледат паспортите. Чат-пат питат нещо на развален английски със силен немски акцент. Като минеш през сергийката, идва ред на лентата и другия чичко с металния детектор.
По едно време (в началото май) правеха подобни сергийки и на гейтовете в Мюнхен (без секюрити). Последните два-три пъти не ги забелязах обаче. За сметка на това имах нещастието да летя до Мюнхен с белгийците и да си гоня връзката до Монреал (Луфтханса) през два терминала, при което ми се наложи да мина голямата стена по средата с опашки EU и Non-EU. Та и за това съм сигурна.

Само за Женева ми се губи как точно беше. Оттам единствения ми спомен беше, че влязох в безмитния магазин да си търся парфюм, а излязох с безумно скъпа кутия оригинални швейцарски шоколади. Които на втория ден бяха опоскани от зверовете с най-невинен поглед и репликата "трябваше да си вземеш и малко за теб"!

И мисля, че имам навъртяни достатъчно полети за да знам разликата между митница, граничен контрол и секюрити чек. Даже знам предварително само като си гледам билета дали ще ме привикат за "пълен" секюрити чек. :devil:
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа: И мисля, че имам навъртяни достатъчно полети за да знам разликата между митница, граничен контрол и секюрити чек. Даже знам предварително само като си гледам билета дали ще ме привикат за "пълен" секюрити чек. :devil:
Ето тук жестоко бъркаш. И аз си мислех, че имам достатъчно мили, така мислят и от Юнайтед, които ми дават статус, но в тази тема научих, че нищо не знам и че не мога да направя разлика между митничар, граничар и хамалин за багаж на летище. Затова се и отказах.........
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Случка с нахакан чичка от тия дето те тарашат от последното ми пътуване.

Значи влизам аз в кабинката абцелютно чист, само с един усб стик отпред на дънките в малкото джобче.

Излизам и чичката ми вика - имаш нещо в задния джоб.
Аз почвам да му обяснявам - не е в задния, ей-тука е...
Той ме прекъсва с: -Шт, не пипай, в задния джоб е!
Аз вече, разколебан че е видял усб-то се сещам че имам някакъв лист сгънат на 4 в задния джоб, бъркам и му го давам...
На което той почва да се тюхка - Ахх, защо пипааш, сега ще трябва да ти проверявам ръцете...
Бърка отнякъде вади някви хартийки ли бяха или памучета не помня, много нежно ми ги прокарва по дланите и се дзвери дали нещо ще покажат. Не показаха нищо и ме пусна да си ходя. Така и не видя усб-то какво е що е. Отдавам го на самочувствие по-високо от реалния му опит.

Канадец беше или американец, не помня точно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор