виждам, че има вече повече от един желаещ /единия съм аз

Балби, и аз си мисля, че се познаваме и сигурно е така.

Хайде - давайте идея кога и къде и да го направим най-после!

До скоро!
davidT написа:има ли някой с биткойни тук ? днес проби 190$![]()
ако не сте я чували тая валута http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin"
златото е в мечи тренд и има да пада още доста .Фиатните пари са най-рискова инвестиция.Акциите са ок,но най-добра инвестиция дава това за което съм писал и по горе.Днес пробиvio написа:Какво мислите за инвестиции в злато? Цената му доста варира в момента, но от това което чета, май няма да пада надолу. От друга страна доста финансови анализатори смятат, че на борсите пак се надува балон с акциите. Кога ще се спука е въпрос на време. Нещо против да коментирате тук по темата, за тези, които не могат да се присъединят към вас на бира ?
vio написа:davidT, защо смяташ, че цената на златото още ще пада? Следя цените отдавна и това, което чета е че добивната стойност за 1 тройунция е около 1200-1300 долара. Т.е. под тази цена реално компаниите които продават злато са на загуба. Други анализатори твърдят, че в момента се оказва силно влияние на цената на златото, за да могат някои играчи да си напазаруват по-евтино. Повечето централни банки в Европа спряха да продават злато и в момента усилено купуват. Смята се, че Китай ще се опита да направи юана една от световните валути като го върже със златото в по-дългосрочен план.
http://www.gold.org/"
А за парите "от въздуха" за които говориш ми се струва, че са поредният балон. При златото поне имаш реален актив (говоря за пазара на реално злато, а не за хартийките, които издават някои банки).
Прав си 100% за цените на акциите.Не може при европейска дългова криза и някакво средно положение в САЩ да има another day-another high.Цените на акциите отдавна не отразяват изцяло стойността на компаниите а са инструмент за извличане на краткросрочни и средносрочни печалби.Цената им се качва заради месечното наливане на 85млрд от ФЕД.Това си е печатане на пари.Ако сравниш нивата на безработица,лихви,GDP в САЩ при последния high преди кризата когато проби 14000 и сега ще видиш пълно противоречие между фундаментални данни и нива на индексите.Техническия анализ играе влияние на сравнително кратки периоди.Като цяло всичко се движи от фундамента на икономиките.vio написа:Какво мислите за инвестиции в злато? Цената му доста варира в момента, но от това което чета, май няма да пада надолу. От друга страна доста финансови анализатори смятат, че на борсите пак се надува балон с акциите. Кога ще се спука е въпрос на време. Нещо против да коментирате тук по темата, за тези, които не могат да се присъединят към вас на бира ?
Извинявай, но би ли ми разтълкувал оцветеното в червено изречение, нали в крайна сметка това трябва да е Форекс клуб?davidT написа:златото е в мечи тренд и има да пада още доста .Фиатните пари са най-рискова инвестиция.Акциите са ок,но най-добра инвестиция дава това за което съм писал и по горе.Днес проби
и все още цената му е много евтина от тая която ще бъде след 1г.Тва нещо може да промени из основи сегашната финансова система .Купувайте докато все още е без пари
Все пак инвестирайте сума която може да си позволите да загубите.