Южен бряг за живеене

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
balbi

Re: Южен бряг за живеене

Мнение от balbi »

rover написа:Здравейте,
темата е много актуална и за мен на този етап.
Ще се радвам, ако някой може да сподели впечатления и за Mercier .
Благодаря Ви!
Ами Мерсие го пресичам на седмица по веднъж като ходя за цигари и мога да споделя, че този един път ми стига като доза за цялата седмица.
В петък не работих и реших, че ще си почивам. Отидох да напазаря, огледах гугъл за трафик и УЖ нямаше... Да ама не...:) Качих се и в двете посоки само за пресичане на моста ми отне точно 150 минути. :) Амин!!!
Та някой беше споменал, че моста е постоянно в ремонт - не знам дали е в ремонт или в псевдоремонт, защото аз лично от толкова ремонти нищо не съм усетил - моста си се клати както преди като минават камиони, задръства се както преди и ми се струва, че някой доста умело взема едни пари от тези "ремонти" ;)
:rofl:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Не само че 20ката се задръства заради мерсие, ами се е случвало чак 720 ката до Guy да е задръстена заради Мерсие + 20ката. Задръстени, ама кола до кола.
Аз лично не ползвам магистрали в пиков час, ама тогава бях решил да мина през Sami Fruits да си напазаря.
Е ... напазарих си. :rofl:

Мисля шамплейн е много по-добре. Като сравнение. И пак тая събота и неделя гледам с 1 лента отворен и някакви задръствания.
Мислех да ида до Бросар, има един магазин с евтина и хубава сьомга (вече ям всеки ден и си купувам по няколко кила на седмица), но тоя уикенд се отказах. Добре че забелязах предупреждението на електронната табела прееди отбивката. :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Неделя нямаше проблем.Ние ходихме до Бросар, само навръщане излезнах на 10-ката, а не както обикновенно на Atwater.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

С 2 думи - южният бряг е по близо до Даунтаун (стига това да ви интересува) и по-близо до щатите (ако ходите там през ден).

За сметка на това обаче реката на юг от Монреал е мноооого по-широка, мостовете са много по-дълги, скъпи и съответно са малко и са невъзможни за поддръжка. Това, заедно с по-голямата заселеност прави придвижването с кола гадновато.

Наслушали сме се на глупости "сутрин с колата съм за 15 мин в Даунтаун" и "за 10 минути съм на работа с метрото". Това е, ако живееш и работиш на метростанция. :D
Колкото пъти ми се налага да отида до южния бряг (никога не ходя в пиков час) всеки път се присмивам на тези фукльовци.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ако живееш на 2-3км от моста шамплейн, и съответно отиваш някъде на 1-2 км примерно от изхода на атуотър или магистралата бонавентюр,
тогава спокойно можеш да го направиш за 15 мин. Но ... когато няма хич трафик. Примерно в събота-неделя. През седмицата е по-различно. А пък ако живееш някъде на 15мин с кола от шамплейн на юг, тогава просто няма как до даунтаун да ти е 15, след като само 15 мин ти трябва само за да излезеш от Бросард.
Според мен ако не моста, поне трябва да увеличат и подобрят пътищата между 20ката (720ката) и 15 ката до Вердън (преди Шамплейн).
Примерно алтернативните пътища (то си има ама са много зле) да ги подобрят. Особено от атуотър маркет на юг. (точно под магистралата, и около метро Шарлевоа)
Така поне малко ще се поотпуши задръстването в пиковите часове.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола