Icoman написа:Благодаря на всички явили се на изпита за изказаните мнения и изчерпателната информация! Наистина ще ни е от полза. Искам да попитам, колко време учихте френски преди да се явите на изпита? Аз уча от 4 месеца на частни уроци и мислех да се явя на 28 юни, но се чувствам неподготвена и притеснена за това как ще се представя и се чудя дали да не отложа за септември. Моля посъветвайте ме, в предвид опита, който имате вече. Благодаря и успех в процедурата по емиграция!
Ами ние изкарахме А1.1 и А1.2 в Алианс Франсез. Това са 2Х3 месеца. Общо взето, смятам, че ако не се бях панирала така и не бях изключила - с тези си знания спокойно В1 на разговор го взимаш. Не е толкова сложно до В1, а и изпитващата помага - изчаква, задава въпроси, с които да ти помогне да я разбереш какво те пита, помага с жестове, за да ти покаже за какво иде реч. Въпросите са принципно 6 - по един за всяко ниво, като преди всеки въпрос ти казва за кое ниво е. Ако обаче отговориш кратко, ти задава допълнителни въпроси към основния, за да може да се запълни касетата от 15мин.