Кога започнахте да живеете по-добре?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Кога започнах да живея по-добре в сравнение с живота ми в България?

Още от летище "София"
19
21%
По-малко от 1 година
11
12%
1 до 3 години
19
21%
3 до 5 години
15
16%
5 до 10 години
10
11%
Повече от 10 години
1
1%
Никога, затова се върнах
6
7%
Още не съм постигнал нивото от България (моля споделете от колко време сте напуснали България)
10
11%

Общо гласове: 91
grozdan

Re: Кога започнахте да живеете по-добре?

Мнение от grozdan »

Добре, разубедихте ме. То пък и да не си помечтае човек :tmi:
Шегата настрана - да, така е, бизнес от разстояние не си е работа. Аз имах предвид нещо като първоначална инвестиция с дивиденти и усещане, че правиш добро.
Танграта ме разкри - с бизнес никога не съм се занимавал, пък и честно казано не ми се занимава. Но кой знае - може след години да започна нещо.

По темата - започнахме да живеем по-добре в първата година след пристигането си.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
jovani написа: да не се окаже накрая, че съм човекът дал най-много полезна информация в този форум.
Мерси, Бейби, за загрижеността!Оценявам високо!И на мен не ми се вярваше, ама покупката си е направена на място. Има доста имоти иззети от банките в момента и се продават на смешни цени.
Средното спадане на цените на ваканционни имоти във Флорида е м/у 30 и 50 процента. Дори да приемем, че в този случай цената е намалена до 30% (под 1/3) от предходната пазарна цена, то тази предходна цена е била $130К. За тези пари не е могло да се вземе добър имот през 2006-2007 година. Не знам дали някога си разглеждала форклознато пропърти, но определено нямат добър вид, а и няма как да се продават обзаведени - освен ако банката не го е обзавела със свои средства, което няма как да стане.
Предполагам че в случая става въпрос за някакъв "тайм шеър" или друга шмекерия, а тези неща ги пиша за да не започнат поредните слухове и легенди от типа: "един познат на една моя позната казал че...".
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
pumpy

Мнение от pumpy »

Просто е невероятно как някои хора приемат само своята истина за меродавна и всичко друго за "истории на уше"....
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Това се казва : "Синдром на щом не съм го направил аз, не може да е постъпил друг по-правилно!"
Само че не всички неща могат да бъдат проверени по Гугъл. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Ще ме накарате да се вдигна до Флорида и да отложа местенето за България с някоя и друга година...

Това ми напомня за един стар виц:
Пред къщата на един Габровец играели деца, вдигали шум и му пречели.
Чудел се той как да ги изгони, па накрая излязъл и им казал: "На съседният площад на пазара раздават ябълки без пари!".
Габровчетата веднага хукнали към площада. Загледал се Габровеца след тях, замислил се, па хукнал и той (да не се мине).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

jovani написа:"С колко пари бихте се чувствали спокойни да се върнете в България?":
А. Над 1 милион
Б. Над 400 бона (това е точката в която се намирам в момента и мисля, че е един разумен компромис м/у прекалената сигурност и оставащите години гньет до достигане на точка А. При разумно използване тези пари могат да осигурят един приличен живот до дълбока старост, въпреки че имам чувството че дори бих могъл да увеличавам благосъстоянието си в България с по-висока скорост отколкото тук)
В. Над 100 бона (малко рискован, но не съвсем безпочвен вариант, поне според мен - това беше точката, която достигнах преди 3-4 години и в която се поуспокоих за бъдещето си)
Г. В момента в който събера 10-20 бона за нова кола, начален капитал за дребен бизнес и прочие (според мен твърде ранно решение, криещо риска от повторно разочарование)
Д. Моментално щом успея да събера пари за обратен самолетен билет
Е. Вече се върнах и тези въпроси не ме интересуват
Ж. Не бих се върнал за нищо на света
З. Бих се върнал, но с много по-голяма сума - споделете с колко?
Не всичко са парите, както казах стандарта ми на живот тука е доста по нисък, а вече 2-3 години съм в тая страна - нито мога да спестявам толкова колкото в България нито мога да си почивам толкова колкото в България.(почти не спестявам, а в България спестявах 2хил долара месечно, отделно купища имоти на мама и тати; 25дни платена отпуск + практически неограничен болничен 2008 ползвах 2-3 месеца и си ми платиха едно 70-80 процента от заплатата)

За пореден път казвам, и дано ви уври в на някой главичките - страната не е от толкова голямо значение за успеха на един човек, важното е какъв човек си, ако си борбен, упорит, трудолюбив, ще успееш навсякъде...а тези дето пцуват по дадена страна, и искат много докато не дават нищо......те никъде няма да се чувстват добре.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

И защо продължаваш да седиш в Америка? Мен също не ме кефеше там и след 4 години и няколко месеца взех решението да се откажа от зелената ми карта.
Manchester United Football Club
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Защото всъщност много ми харесва - ама не да съм сам, а децата ми бих искал да израстнат в Санта Клара каунти и Калифорния...а зелената ми карта въпреки, че значи permanent resident нищо пърмънънт няма в нея.....и ще я изгубя ако излезна от страната и отида да си живея в България, докато гражданството е мисля до живот - и престъпление да направиш, пак си оставаш гражданин, не съм сигурен дали могат да ти го вземат по някакъв начин(единствения който се сещам е ако по нечестен път си стигнал до гражданството). Въпреки, че от друга страна в Америка жените са ужастни, дори Българките живеещи в Америка - нищо общо от тези дето са в България....как може тая страна така да разваля жените живеещи в нея. :fubar:
Ох тъпа работа, от една страна много ми харесва тук, бих искал децата ми да израстват тук, от друга не си се представям дори и с Българка - да съм с жена и да живея тук - аз съм традиционалист човек - смятам, че мъжа трябва да осигурява всичко, а жената да си стои в къщи и да си гледа децата, да готви и грижи и да играе съпортваща роля към мъжа си и децата си- в България доста жени са ок с това......но дойдат ли в Америка....аз не познавам Българска жена дето да е ок с това(може би не познавам достатъчно жени де да знам)

Та объркано ми е много - от една страна много неща ми харесват в Америка.......но де да знам, просто жените са различни тук от Българките, дори и Българките като дойдат тук........
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Както е казал Алеко Константинов " Пази Боже сляпо да прогледне"...
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Californian
Ами аз се отказах от взимане на американско гражданство, защото за 4г и половина като не ми хареса тази страна за живот, тогава не виждам смисъл от взимането на техен паспорт... всмисъл за какво ми е паспорт на държава в , която нямам намерение да живея... и за това се чудя за какво всъщност е цялата работа човек да си губи 5 години за паспорт след като не му харесва там?
Бъди наясно със себеси дали се виждаш за в бъдеще в тази страна.
Manchester United Football Club
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Калифорниец, като толкова искаш някой да те ''съпортва'' вземи си домашна помощница.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Калифорниан, трудно е да срещнеш човека,който ще те обича и ще е до теб за добри или зло, а още по-трудно е да се задържи този човек.
Дядо ми казваше едно нещо " Жената е като сянката ,колкото повече я гониш толкова повече бяга, и колкото повече бягаш -толкова повече те гони".
И в България и навсякъде по света Българките са си същите, разликата е ,че в България никой няма да ги "бръсне" и няма да им търпи глупостите ,а те нямат кой знае какъв избор.
Докато в друга държава, с повече възможности и мъже с друга националност вече очите им се отварят и търсят някой чичко паричко дето да въртят на пръстта си ,а после казват " Аз всичко сама съм си постигнала ..." :y:
Просто днешните жени искат да самостоятелни и независими,но май като че губят чара си да бъдат женствени, чаровни ,мили, нежни ... :)
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

малката Мечка написа:Калифорниан, трудно е да срещнеш човека,който ще те обича и ще е до теб за добри или зло, а още по-трудно е да се задържи този човек.
Дядо ми казваше едно нещо " Жената е като сянката ,колкото повече я гониш толкова повече бяга, и колкото повече бягаш -толкова повече те гони".
И в България и навсякъде по света Българките са си същите, разликата е ,че в България никой няма да ги "бръсне" и няма да им търпи глупостите ,а те нямат кой знае какъв избор.
Докато в друга държава, с повече възможности и мъже с друга националност вече очите им се отварят и търсят някой чичко паричко дето да въртят на пръстта си ,а после казват " Аз всичко сама съм си постигнала ..." :y:
Просто днешните жени искат да самостоятелни и независими,но май като че губят чара си да бъдат женствени, чаровни ,мили, нежни ... :)
Човеко подписвам се под всяка една думичка казана от теб, същото го усещах, ама не го уписах правилно!
Точно така е!
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

mufc написа:Californian
Ами аз се отказах от взимане на американско гражданство, защото за 4г и половина като не ми хареса тази страна за живот, тогава не виждам смисъл от взимането на техен паспорт... всмисъл за какво ми е паспорт на държава в , която нямам намерение да живея... и за това се чудя за какво всъщност е цялата работа човек да си губи 5 години за паспорт след като не му харесва там?
Бъди наясно със себеси дали се виждаш за в бъдеще в тази страна.

Ами човек, доста неща и ми харесват......тоест много ми харесва, но същевременно и доста неща не ми харесват тук. Същото е и в България -и по законите за гадост на Мърфи......нещата които ми харесват в България ги няма в Щатите и нещата които ме дразнеха в България - ги няма в Калифорния........много тъпо сигурно звучи......и малко хора ще ме разберат.....но здраве да е. ;(
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

малката Мечка написа:Дядо ми казваше едно нещо " Жената е като сянката ,колкото повече я гониш толкова повече бяга, и колкото повече бягаш -толкова повече те гони".
А, ти не му внушавай такива дядови глупости, щото го виждам стар ерген, ако ги следва.Дядо през кои години живя и сега кое време е? Не си спомням някога да съм тичала след мъж, виж обратното, Да. А, иначе мога да те уверя, че с мъж или без се оправям отлично сама и това не ми пречи ни най-малко да съм женствена, когато аз поискам. 8)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор