Мнозинство за консерваторите

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
miteto
Модератор

Re: Мнозинство за консерваторите

Мнение от miteto »

Точно така - когато се харчат пари на данъкоплатците за подпиране на икономиката, това е допустимо. Когато се харчат пари на данъкоплатците за да си напълнят собствените джобчета, джобчетата на приятели "контрактори" или когато използваме позицията на министър-председател за да си прокарваме офшорните корабчета без проблем - тове е друга бира ;) Социализъм още не сме видяли какво е, ще видим като Джак стане министър-председател. Ако преди това не мине през още няколко "масажни салона" и то все "погрешка" и медиите го надушат :rofl: Или ако всичките барманки и студентчета от МакГил дето ги вкара в парламента не го издънят брутално преди края на мандата :D
Omega3

Мнение от Omega3 »

Мен най ме изкефиха политико аналистите които цяла вечер повтаряха като обезумели, че никой не можал да види такьв масивен вот за Джак. Еми то така става като си оформират мнението по фейсбук и туитьр. Повечето хора работят като гламави и нямат време да се лигавят он лайн по цял ден.

А на Джак яко да му е дупето сега. По капризен гласоподавател от кебекарина няма. Всяка партия си е чупила главата тук след триумфиране като сегащното на Джак.

Политиката може да бьда и жестока, много жестока. Вчера като видях Дюсеп каментирайки резултатите, та чак жал ми стана за него. Жалка картинка беще. Беще абсолиутно неподготвен за такьв разгром, фьфлеше на моменти даже. Поне Игнатиеф си личеше, че се беше подготвил.
Странджата

Мнение от Странджата »

Дюсеп си постла доста добре за тази загуба,ама май само той не го разбра!А друг въпрос е,че тази партия си е изпяла вече песента!
Omega3

Мнение от Omega3 »

Странджата написа:Дюсеп си постла доста добре за тази загуба,ама май само той не го разбра!А друг въпрос е,че тази партия си е изпяла вече песента!
След 4 години консервативно правителство, тука ще са полудяли. Така е ставало винаги. И всякакви сепаратистки и подобни групи ще са пак на мода.

Джак ако се покаже, че се бори за интересите на кебек може и да вьзпре нови националистични изблици тук, но малко ме сьмнява това.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Честно казано на мен към момента не ми пука особено кой ще управлява Канада. Така или иначе нямам право на глас, пък и да имах кой знае дали бих гласувал. Същите кафези са ,като политиците по цял свят. Не спряха с плюенето до последно.

Това което ми направи впечатление е ,че голяма част от преподавателите ми, както и доста жени са за NDP и либералите или поне се изказваха негативно за консерваторите. Не знам, може да е свързано със сегашната политика в образованието. Рано или късно и жените ще поискат и те повече власт и тогава консерваторите ще загазят. А те вече се усещат щото почнаха да се правят сравнения как в една Руанда, над 50% в парламента са жени а в Канада нямат и 20%... Те затова са скъпи детските градини в Канада за да може жената да си седи в къщи по-дълго и да не се занимава с глупости :D

Ето и един емейл от мой преподавател и неговото мнение по въпроса за гласуването:

Dear Class,

Thank you for a great semester.

Remember to use your voice and VOTE in our upcoming federal election. Students are EXTREMELY under-represented in parliament. The current federal government (Harper's Conservative Party) THRIVES off of apathy and a lack of understanding of the parliamentary process.

I won't tell you who I am voting for (erm, cough, NDP), but whatever you do, please get out on election day and exercise your democratic right -- it's what students are LITERALLY DYING to do around the world.

Have a great summer!

Spencer
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Omega3

Мнение от Omega3 »

Културните среди не одобряват консерваторите. Така е и тук в Кебек. Гледам, че в Кебек жените имат голяма част от социалният живот,очевадно е, навсякьде са, а и по някога с мажоритарни в много сфера.

Аз одобрявам тази политика на Кебек с две рьце. Не сьм жена.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ivanko13 написа:Ето и един емейл от мой преподавател и неговото мнение по въпроса за гласуването:

Dear Class,

Remember to use your voice and VOTE in our upcoming federal election. Students are EXTREMELY under-represented in parliament.
Желанието му се е сбъднало, в парламента има студенти и то точно от НДП
http://news.nationalpost.com/2011/05/04 ... democrats/" :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ivanko13 написа:Честно казано на мен към момента не ми пука особено кой ще управлява Канада. Така или иначе нямам право на глас, пък и да имах кой знае дали бих гласувал. Същите кафези са ,като политиците по цял свят. Не спряха с плюенето до последно.

Това което ми направи впечатление е ,че голяма част от преподавателите ми, както и доста жени са за NDP и либералите или поне се изказваха негативно за консерваторите. Не знам, може да е свързано със сегашната политика в образованието. Рано или късно и жените ще поискат и те повече власт и тогава консерваторите ще загазят. А те вече се усещат щото почнаха да се правят сравнения как в една Руанда, над 50% в парламента са жени а в Канада нямат и 20%... Те затова са скъпи детските градини в Канада за да може жената да си седи в къщи по-дълго и да не се занимава с глупости :D

Ето и един емейл от мой преподавател и неговото мнение по въпроса за гласуването:

Dear Class,

Remember to use your voice and VOTE in our upcoming federal election. Students are EXTREMELY under-represented in parliament. The current federal government (Harper's Conservative Party) THRIVES off of apathy and a lack of understanding of the parliamentary process.

I won't tell you who I am voting for (erm, cough, NDP), but whatever you do, please get out on election day and exercise your democratic right -- it's what students are LITERALLY DYING to do around the world.

Have a great summer!

Spencer
Не мога да кажа, че съм шокиран от този имейл, за съжаление. :swear:
Omega3

Мнение от Omega3 »

Това което е странно в това сьобщение е че по принцип, от мой личен опит, хората тук на работното си място и в отношенията си с клиентите не им е позволено да си изказват политическите предпочитания.

Поне на моето работно място си има правилник и в него си се казва ясно, че на работното място политически мнения са за избягване, а пьк с клиенти или потенциални такива си е направо проява на непрофесионализьм което може да доведе до уволнение.
Странджата

Мнение от Странджата »

Omega3 написа:
Странджата написа:Дюсеп си постла доста добре за тази загуба,ама май само той не го разбра!А друг въпрос е,че тази партия си е изпяла вече песента!
След 4 години консервативно правителство, тука ще са полудяли. Така е ставало винаги. И всякакви сепаратистки и подобни групи ще са пак на мода.

Джак ако се покаже, че се бори за интересите на кебек може и да вьзпре нови националистични изблици тук, но малко ме сьмнява това.
Съмнявам се,романтичният период на тази идея е отдавна отминал!Хората вече разсъждават по съвсем друг начин,а и емигрантите наброяват все по-голяма част от населението!Националистическият романтизъм отстъпва на реализма,времето работи против сепаратистите и те са в предсмъртен гърч!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Omega3 написа:Културните среди не одобряват консерваторите. Така е и тук в Кебек. .
Единствения голям град извън Квебек, в който консерваторите са загубили е Виктория. :D

Интересно какво общо има културата с избора на квебекарите?

Джак Лейтън може да дрънка на китара. Друго? ;)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Omega3

Мнение от Omega3 »

По скоро исках да кажа интелектуално културните среди.

Харпер свири на пиано много добре, на китара и е начело на рок група.

Вьпреки това, много хора от интелектуалните среди смятат, че торите водят политика която може да ограничи някои права и свободи, най вече относно жените и аборта. Относно аборта Харпьр разбра, че трябва да си трае и го направи, но това не променя отношението им кьм този вьпрос.

Ако торите си отворят устата оште ведньж относно ограничаването на правото на аборт и да искат да дават права на зародиша (тези права ште се обьрнат срешту майката нали така?) следваштият пьт няма да вкарат нито един депутат.

Политиката им кьм орьжията може и да я прегльтна, но това с правата на зародиша и абортите е направо шокирашто, поне за мен.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Omega3 написа:По скоро исках да кажа интелектуално културните среди.

Харпер свири на пиано много добре, на китара и е начело на рок група.

Вьпреки това, много хора от интелектуалните среди смятат, че торите водят политика която може да ограничи някои права и свободи, най вече относно жените и аборта. Относно аборта Харпьр разбра, че трябва да си трае и го направи, но това не променя отношението им кьм този вьпрос.

Ако торите си отворят устата оште ведньж относно ограничаването на правото на аборт и да искат да дават права на зародиша (тези права ште се обьрнат срешту майката нали така?) следваштият пьт няма да вкарат нито един депутат.

Политиката им кьм орьжията може и да я прегльтна, но това с правата на зародиша и абортите е направо шокирашто, поне за мен.
хм, интересно мнение - свиренето на пиано и китара, което свързва с "интелектуалните среди" :o Културата не е аматьорско дрънкане на пиано, а нещо много по-различно.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Omega3 написа:По скоро исках да кажа интелектуално културните среди.

Мисля, че става въпрос главно за псевдоинтелектуалните среди из държавната администрация.

Поне аз очаквам да има свиване на администрацията - целта е ликвидиране на бюджетния дефицит до 2014-а. Нормално е чиновниците да съскат (НДП печели във Виктория, консерваторите във Ванкувър), нормално е и квебекарите да прегърнат друга популистка партия след BQ.
Ситуацията в парламента е такава, че кучето ще си лае и кервана ще си върви. Ако се посъберат пари за харчене може и да има завой на ляво, но от криза не се излиза със социална политика.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Да ви е честито новото канадско правителство, колеги. Дано да отговори на всичките ви надежди за по-добър живот. :y: :handshake:
Публикувай отговор