След 4 години консервативно правителство, тука ще са полудяли. Така е ставало винаги. И всякакви сепаратистки и подобни групи ще са пак на мода.Странджата написа:Дюсеп си постла доста добре за тази загуба,ама май само той не го разбра!А друг въпрос е,че тази партия си е изпяла вече песента!
Желанието му се е сбъднало, в парламента има студенти и то точно от НДПivanko13 написа:Ето и един емейл от мой преподавател и неговото мнение по въпроса за гласуването:
Dear Class,
Thank you for a great semester.
Remember to use your voice and VOTE in our upcoming federal election. Students are EXTREMELY under-represented in parliament.
Не мога да кажа, че съм шокиран от този имейл, за съжаление.ivanko13 написа:Честно казано на мен към момента не ми пука особено кой ще управлява Канада. Така или иначе нямам право на глас, пък и да имах кой знае дали бих гласувал. Същите кафези са ,като политиците по цял свят. Не спряха с плюенето до последно.
Това което ми направи впечатление е ,че голяма част от преподавателите ми, както и доста жени са за NDP и либералите или поне се изказваха негативно за консерваторите. Не знам, може да е свързано със сегашната политика в образованието. Рано или късно и жените ще поискат и те повече власт и тогава консерваторите ще загазят. А те вече се усещат щото почнаха да се правят сравнения как в една Руанда, над 50% в парламента са жени а в Канада нямат и 20%... Те затова са скъпи детските градини в Канада за да може жената да си седи в къщи по-дълго и да не се занимава с глупости![]()
Ето и един емейл от мой преподавател и неговото мнение по въпроса за гласуването:
Dear Class,
Thank you for a great semester.
Remember to use your voice and VOTE in our upcoming federal election. Students are EXTREMELY under-represented in parliament. The current federal government (Harper's Conservative Party) THRIVES off of apathy and a lack of understanding of the parliamentary process.
I won't tell you who I am voting for (erm, cough, NDP), but whatever you do, please get out on election day and exercise your democratic right -- it's what students are LITERALLY DYING to do around the world.
Have a great summer!
Spencer
Съмнявам се,романтичният период на тази идея е отдавна отминал!Хората вече разсъждават по съвсем друг начин,а и емигрантите наброяват все по-голяма част от населението!Националистическият романтизъм отстъпва на реализма,времето работи против сепаратистите и те са в предсмъртен гърч!Omega3 написа:След 4 години консервативно правителство, тука ще са полудяли. Така е ставало винаги. И всякакви сепаратистки и подобни групи ще са пак на мода.Странджата написа:Дюсеп си постла доста добре за тази загуба,ама май само той не го разбра!А друг въпрос е,че тази партия си е изпяла вече песента!
Джак ако се покаже, че се бори за интересите на кебек може и да вьзпре нови националистични изблици тук, но малко ме сьмнява това.
Единствения голям град извън Квебек, в който консерваторите са загубили е Виктория.Omega3 написа:Културните среди не одобряват консерваторите. Така е и тук в Кебек. .
хм, интересно мнение - свиренето на пиано и китара, което свързва с "интелектуалните среди"Omega3 написа:По скоро исках да кажа интелектуално културните среди.
Харпер свири на пиано много добре, на китара и е начело на рок група.
Вьпреки това, много хора от интелектуалните среди смятат, че торите водят политика която може да ограничи някои права и свободи, най вече относно жените и аборта. Относно аборта Харпьр разбра, че трябва да си трае и го направи, но това не променя отношението им кьм този вьпрос.
Ако торите си отворят устата оште ведньж относно ограничаването на правото на аборт и да искат да дават права на зародиша (тези права ште се обьрнат срешту майката нали така?) следваштият пьт няма да вкарат нито един депутат.
Политиката им кьм орьжията може и да я прегльтна, но това с правата на зародиша и абортите е направо шокирашто, поне за мен.
Мисля, че става въпрос главно за псевдоинтелектуалните среди из държавната администрация.Omega3 написа:По скоро исках да кажа интелектуално културните среди.
Вьпреки това, много хора от интелектуалните среди смятат, че торите водят политика която може да ограничи някои права и свободи, най вече относно жените и аборта. Относно аборта Харпьр разбра, че трябва да си трае и го направи, но това не променя отношението им кьм този вьпрос.