А кой ти гарантира, че ако завършиш съответното образование в Онтарио:miteto написа:Мда, отново измукани от пръстите агрументи - видял бил Лексъси пред Пирогов. Е аз пък съм виждал Мерцедеси Е-класа на жълтите павета, значи сервитьорките в кафенето на хотел България правят по 100,000 лева заплата
Хирург в болница Канада прави над $450,000-$500,000 на година. Мога да намеря и документи, защото това е публична информация в Канада, но не виждам смисъл защото както обикновено ти обръщаш спора на пълна безсмислица и демагогия - "видях едни паркирани Лексъси", "нямам скорошна информация" и прочее празни приказки.
Ето ти заплатите на сестрите в Онтарио, понеже до тук само разтягаш локуми и празни приказки, очаквам да ми покажеш колко взимат в България и дали разликата е по-малка от 10-15 пъти![]()
http://www.ona.org/faqs.html#f15"
Часовата ставка на една сестра с 0 години стаж е $29.36. Ако приемем разлика 10 пъти, в България заплатата ще е $2.936 * 160 часа месечно = 469 канадски долара или грубо 680 лева. Очаквам да ми покажеш конкретна информация, че сестра с в БГ почват с много повече от 680 лева заплата и така разликата няма да е 10-15:1. Ето, даже мога да ти помогна, понеже "нямаш скорошна информация" - стартовата заплата е 540 лв. (но на практика даже и това не се спазва, а е по-малко ) http://www.monitor.bg/article?id=242657" и асоциацията се бори да бъде поне 2.5 пъти минималната заплата http://news.expert.bg/n303507/"
Още празни приказки да очакваме ли или имаш конкретна информация, защото досега аз в тази тема показах с конкретни факти, че разликата при учителите и сестрите е поне 10:1, а ти разпъваш локуми за паркирани лимузини?
1. Ще започнеш работа като "Регистрирана Сестра" в болница (с заплатата от линка, който си дал)
2. Ще ти дадат моментално 160 часа на месец.
В по-нормалният случай според мен се започва като сестра към докторски кабинет на значително по-малка часова ставка (по договаряне) и непълен работен ден. В примерите ти не си дал средна заплата за мед. сестра в Онтарио, а линк към "РН" (регистрирана сестра), в болница, защитена от профсъюз. Съвсем не по такъв начин стоят нещата в частен лекарски кабинет и частен трудов договор, каквито са по-голямата част от случаите.
И последно - нито ти, нито аз сме запознати и имаме информация за да спорим за доходите на здравните работници. Аз мога да дам информация от първа ръка как стоят нещата в моята професия в Торонто и София, и пак няма как да обобща твърденията си за различните частни случаи. Нека да оставим докторите и сестрите да си кажат мнението, наместо ние, които не сме добре информирани за тяхната реалност. Между другото имам много близък познат зъболекар с частен кабинет в Онтарио и може дори да съм по-осведомен от теб, за това как стоят нещата в неговата професия, защото следя развитието му откакто се дипломира. Нямам близки познати доктори и мед. сестри и не мога да коментирам техните възможности за професионална реализация в Онтарио, само въз основа на подбрани от теб статии от вестниците.