Мистър Гийк - започваш да ме учудваш с това, че или не си прочел документа, или не си разбрал по какъв начин са стигнали до тези "грандиозни" изводи (които съм цитирал в по-дългото ми предходно мнение). По едно време си спомням, че говореше колко лошо било образованието от УНСС, а с последният си пост ме караш да се замисля за качеството на твоето образование. Ако ние от УНСС сме изкарали висшето с едни подкупи, агнета и секс и въпреки това можем да прочетем и разберем един документ на английски, то тогава какво можем да кажем за школата, която ти си завършил?MrGeek написа:С това горното все едно се опитваш да ни убедиш, че в Сахара има повече сняг от Гренландия.jovani написа:Според резултатите от "проучването" Канадците имат относително високо ниво на "щастливост". Което никак не се връзва с моите прости наблюдения - много рядко съм чувал хора да се смеят или виждал да се усмихват, моето субективно усещане за това колко щастливи изглеждат хората около мен не говори в полза на Канада, когато го сравнявам с експириънса ми в Италия, че дори и България (но също така тогава бях по-млад и е възможно моите критерии за оценка да са се променили с времето)...![]()
Аха, само дето регресионния анализ няма нищо общо с подобен вид проучвания, да не говорим пък какво става когато се бълва откровена демагогия.jovani написа:С помощта на валидни статистически методи като регресионен анализ могат да бъдат генерирани изключително странни изводи, ако не се следи за действителните връзки между изследваните характеристики.
Резултатите от регресионният анализ са дадени на страница 79 от цитираният документ в "Appendix III: Regression Results", веднага след апендикса в който да дадени средните стойности, медианите и стандартното отклонение.
А на това че се генерират подобни "качествени" документи с парите от данъците ни; и че балъците на този свят няма да се свършат се крепи цялата имиграционна политика на Канада.