desi1981 написа:...преди това 2 пъти ходих в банката да ги питам дали случайно няма някакви ограничения или лимити...
Аз лично не съм чувал за кредитна карта без лимит. Колко е твоя?
Около 1000 Евро мисля - все пак я правих с мисълта за извършване именно на това плащане, а и я бях захранила и със собствени средства, за да съм сигурна - нямаше логика да не стане. Аз самата обработвам плащания с кредитни карти (това е част от работата ми) и имам представа как стават нещата. Нямаше логика да не стане и въобще не го очаквах, но е факт и никой в банката не можа да ми обясни защо.... Както и да е - всеки сам си решава. Аз исках само да споделя опита си и аз лично не бих рискувала отново важно плащане с БГ кредитна карта, но това си е мое менние - не го натрапвам на никого
Няма особено значение откъде ще тръгнеш, важно е да знаеш накъде отиваш!
При мен се появи същия проблем. Вкарах повече пари в кредитната си карта MastrCard, но се оказа, че лимита е 500 лева, въпреки, че вътре имам нужната сума. И сега търча да си вадя чек и да го пускам към Виена за да си дръпнат парите. Пакета с док. съм го пратил преди месец...и се чудя аз защо не ми дърпат "кинтити". Дано не се окаже голям проблем това...Ще го пусна с едно придружително писмо с обяснение. Стискайте ми палци! Ама много!
Последно промяна от escape на Нед Авг 29, 2010 10:12 am, променено общо 1 път.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
escape написа:При мен се появи същия проблем. Вкарах повече пари в кредитната си карта MastrCard, но се оказа, че лимита е 500 лева, въпреки, че вътре имам над 1000. И сега търча да си вадя чек и да го пускам към Виена за да си дръпнат парите. Пакета с док. съм го пратил преди месец...и се чудя аз защо не ми дърпат "кинтити". Дано не се окаже голям проблем това...Ще го пусна с едно придружително писмо с обяснение. Стискайте ми палци! Ама много!
Мисля, че няма да е проблем. При мен чекът стана за 3-4 дни и аз пуснах придружително писмо и след около седмица получих отговор (това смятам аз за официалното acuse - 18.06.2010 г.), че са ми отворили отново досието и започват разглеждане.
Мисля, че и с теб ще е така - кофти е само че се получава неизбежно забавяне на цялата процедура
Поздрави и успех!
escape написа:Е, 7 дена след като пратих чека, получих ново писмо със стандартното акюзе, че са получили таксата и отварят досито ми. Започва се...
Честито и успех!
И при нас стана така (акюзе 7-8 дни след изпращането на чека) и именно затова препоръчах на всички да не си губят времето скредитни карти, а да приложат директно чек!...