въпрос за TCF и TCFQ
Re: въпрос за TCF и TCFQ
Здравейте, само в София ли може да се държи изпита TCF ?
09.08.2010- DCS
15.12.2011-Invitation visa
15.12.2011-Invitation visa
Да, така е - предложението е мое. Надявам се да не е в разрез с правилата на форума. Ще проверя и ще отворя една тема за упражнения на френския. Ако не - в скайпа няма да е проблем.azzura написа:Имаше предложение някъде тук да си упражняваме френския . Аз съм навита!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- demococcus
Бройте ме и мен. Скайп: demococcus
Контра-аргументът е че така ще си предадем взаимно грешките, но аз мисля че ползата е по-голяма от вредите.
Контра-аргументът е че така ще си предадем взаимно грешките, но аз мисля че ползата е по-голяма от вредите.
Грешки ще има със сигурност, но все пак практиката си е практика. 

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
писали сме ниво B1\B2, ще се явяваме септември на TCFQ.
интересува ме ако не успеем да защитим тези нива да изпращаме ли резултатите или да се явяваме пак.
как да разбера дали ни стигат точките ако имаме по ниски нива и дали ще гледат добре на това че сме писали по високи а сме издържали по ниски нива на френски ?
интересува ме ако не успеем да защитим тези нива да изпращаме ли резултатите или да се явяваме пак.
как да разбера дали ни стигат точките ако имаме по ниски нива и дали ще гледат добре на това че сме писали по високи а сме издържали по ниски нива на френски ?
Естествено че точките ги интересуват на първо място. Ама вие като сте си писали нивата не сте ли смятали колко са ви точките по останалите критерии (без да броим адаптивността)?celicata написа:как да разбера дали ни стигат точките ако имаме по ниски нива и дали ще гледат добре на това че сме писали по високи а сме издържали по ниски нива на френски ?
въпроса ми е по скоро, ако им пратим по ниски нива от заявените как ще погледнат на това
Важното е да събирате нужните точки. Това ще ви е достатъчно за да получите сертификат. А как ще погледнат не знам. Едва ли ще сте единствените които са си писали в повече. Ако сте заявили нива да съберете 70, а всъщност имате 63, това какво променя? Пак ви стигат. Виж, ако са 62 и надолу става сложно.celicata написа:въпроса ми е по скоро, ако им пратим по ниски нива от заявените как ще погледнат на това
Така или иначе, ти си гони максимума, останалото не зависи от теб.
Ако не успеете да ги защитите - няма проблем стига да събирате минимум 57 т. с резултата, за да ви извикат на интервю, но там вече ще трябва да защитите заявеното ниво. Ако пък, както казва loginn, с по-ниските резултати събирате 63 т., може да си получите директно сертификата. Аз съм писала 7/7, а ще им изпратя Б1, което е 6/6, но с Б1 без точки за адаптивност и за търсена професия събираме 61 т., което е над прага за интервю, а и към момента на интервюто аз ще имам още една диплома, която ми носи 6 т. за търсена специалност / и сегашната я има в списъка с 12 точки, но не съм убедена дали ще ми ги дадат/. Отделно в акюзето пише, че ако придобиеш дипломи или сертификати, трябва да ги изпратиш в 30-дневен срок. И накрая - да ти кажа резултатите от ТСФК и без да ги пращаш стигат до тях, защото ги изпращат директно от Франция на имиграционните. Така че ако не сте убедени в знанията си и не сте получили писмо, в което изрично изискват да се явите на стандартизиран тест, не се явявайте. Аз рискувах и сега мисля да се явявам пак септември на ТСФ и да гоня Б2, за да имам сертификат преди интервюто.celicata написа:писали сме ниво B1\B2, ще се явяваме септември на TCFQ.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
проблема е че искат и на двама ни TCFQ, но не сме много сигурни че ще успеем да защитим нивата които сме посочили Б1
А какъв срок са ви дали?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
няма срок, пише възможно в най кратък срок
Ами в такъв случай, ако не сте сигурни, по-добре се явете октомври или ноември и се подгответе по-добре.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
През октомври ще има TCFQ във Варна - 20.10.2010 г., както и курс за подготовка преди това.
Този изпит във Варна ще го признаят ли? На сайта на CIEP ако не се лъжа беше този/ са лицензирани само френския център и института за чуждестранни студенти към СУ. Нищо не пише за Варна.ttto написа:През октомври ще има TCFQ във Варна - 20.10.2010 г., както и курс за подготовка преди това.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;