inet написа:Здравейте! Колебая се дали да остана в България при близките ми или да замина за Канада, ... Притеснява ме носталгията (по майка ,баща, братя и сестри) ...
Не е неразрешим проблем, да бъдеш в Канада и да се чувстваш близко до роднините (или те да те чувстват близко). Проблем е да си в Канада и в България по едно и също време, обаче.
Ако много искаш да си близо до "майка ,баща ,братя и сестри" купуваш по-голяма къща за да е удобно на всички и започваш да разработваш "визови схеми", така че роднините да не се "застъпват" на Канадска земя.
Братята и сестрите подават документи за емиграция, а ти им помагаш да се адаптират по-лесно, когато ги одобрят
Носталгията към Родината, вероятно няма да е проблем (може би е само националистическа пропаганда), проблем могат да бъдат депресиите поради климата (вероятно), но това няма как да знаеш дали се отнася до теб, без да си направила 1-2 години извън България...
Чувството, за липса на роднини аз наричам "тъга"... Това също няма как да знаеш дали ще те засегне, ако не се откъснеш от тях.