Ние май сме без картинка..........това в кръга на шегата.........
Относно посредници, започнахме с една фирма, но много скоро установихме, че парите които дадохме в началото бяха просто за тяхната пощенска кутия, искам да кажа че всеки който се захваща с тази процедура и малко повече добие информация в началото, няма нужда да си дава парите на вятъра, при условие че те ще му трябват на по-късен етап.
Информация има навсякъде, а и хората от форума са изключителнво добронамерени и са в готовност на помогнат на всеки.
Мое лично мнение е че посредническите фирми малко по малко започват да залязват.
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
KASTA72 Съгласен съм с теб но въпросът също опира и до това с какво време разполагаш знам че сега много хора ще кажат че колко време ти трябва но принципно аз мисля че време трябва ако искаш всичко да е наред. Емили на теб какво да ти кажа ние вече сме в канадско от 4 месеца но ползвахме посредник.Идеята ми беше следната хората от варна които искат да ползват ослугите на посредническата фирма да не се връзват на глупостите които този човек говори (заради това питах дали има хора с посредници) защото ние си изпатихме и имахме проблеми от доста сериозно естество но нещата вече са ок
Ами и ние сме от Варна и дано не става въпрос за същия човек, съвета ми е по-добре да се отдели малко повече време в проучване и изпипване на документацията, отколкото да се набуташ с някой който се мисли за компетентен, а само гледа да ти вземе парите-типично по български........
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Philip1747 написа:KASTA72 Съгласен съм с теб но въпросът също опира и до това с какво време разполагаш знам че сега много хора ще кажат че колко време ти трябва но принципно аз мисля че време трябва ако искаш всичко да е наред. Емили на теб какво да ти кажа ние вече сме в канадско от 4 месеца но ползвахме посредник.Идеята ми беше следната хората от варна които искат да ползват ослугите на посредническата фирма да не се връзват на глупостите които този човек говори (заради това питах дали има хора с посредници) защото ние си изпатихме и имахме проблеми от доста сериозно естество но нещата вече са ок
Поздравления за това, че вече започвате да градите нов живот. По това, което си написал, не разбрах каква точно ти е идеята. Написаното от мен всъщност е послание към всички, на които им е минала през акъла идеята да се занимават с посредници. Прав си за времето - то никога не стига, но все си мисля, че всеки трябва да може да отдели време за това си начинание, вместо да разчита на някой, на който не му пука какво ще се случи, а по скоро - колко пари ще вземе. Ето - и ти сам казваш, че сте си изпатили. Предполагам сега разбираш какво имах впредвид...
Желая ви успех в адаптацията и реализацията на канадска земя!!!!
Моята идея е много ементарна и проста, По принцип одобрявам посредниците въпросът е че нашият посредник беше много мил и добър до момента в които ние трябваше да летим за канада. Идеята ми беше хората от вн дан се занимават с посредника в вн защото всичко е ок докато не си платиш парите. Колкото до това че винаги можеш да намериш време за докс съм съгласен с теб но само частично (защото според мен единственото време да ги оправяш е след работа. а след работа си много изморен и не ти се занимава с такива неща, което пък увеличава риска от допускане на грешки които могат да доведът до отказ от страна на канадското правителство). Но като цяло ползването на посредник е деиствително ненужно. Винаги мога да споделя с които и да е какви проблеми имахме като пристигнахме на които и да е. Винаги съм насреща да помогна на някои които идва към Ванкувър.
Philip1747 написа:........ Винаги съм насреща да помогна на някои които идва към Ванкувър.
Идвам Малко ме бавят тия от Виена Харесала съм си Бърнаби и Ню Уестминстър. Ще имам нужда от малко инфо относно училища, детски градини и други , а и като дойдем да има с кой да пием по едно
18.09.2009=>Vienne 13.10.2009=>Accusé 18.05.2010=>Entrevue 31.05.2010=>Bucarest 15.06.2010=>Étiquettes 13.07.2010=>Formulaires 03.08.2010=>MC "Vita" 30.08.2010=>OK 10.01.2011=>Invitation pour visas 04.02.2011=>Visas 1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure 01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
Ние също в началото се обърнахме към "въпросния господин" но най вече с цел да добием повече информация. Наистина има много инфо и хората от форума помагат, но в началото ако не знаеш добре език ( нито фр. нито англ. ) има доста въпроси с които не си наясно. За наше щастие ние нямахме достатъчно пари за посредника и за това не се хванахме с него. На 100% подкрепям мненията, че и без него ще се оправи човек само се иска повече ровене и четене. На тези срещи които се правят по градовете също можеш да научиш много. Жалко че вече се събираме много рядко(на няколко месеца ).
Philip1747 са МНОООО ГОТИНИ ХОРА добронамерени и отзивчиви . На нас лично ни помогнаха с доста информация без дори да са ни виждали. За което искерено им благодарим.
Желаем ви късмет и сполуки на канадска земя!!!
Musil мерси за добрите думи които си написал. Колкото до мърмеид ние живеем в New Westminster. Но е много важно по коя програма си защото ако си по френската ще имаш много проблеми на митницата. Ние ги имахме както и няколко наши приятели и познати. Но все пак вие си знаете
Philip1747 написа:Musil мерси за добрите думи които си написал. Колкото до мърмеид ние живеем в New Westminster. Но е много важно по коя програма си защото ако си по френската ще имаш много проблеми на митницата. Ние ги имахме както и няколко наши приятели и познати. Но все пак вие си знаете
Ще се радвам, ако споделите По френската възнамеряваме,да!
18.09.2009=>Vienne 13.10.2009=>Accusé 18.05.2010=>Entrevue 31.05.2010=>Bucarest 15.06.2010=>Étiquettes 13.07.2010=>Formulaires 03.08.2010=>MC "Vita" 30.08.2010=>OK 10.01.2011=>Invitation pour visas 04.02.2011=>Visas 1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure 01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
Мърмеид какво да ти кажа на митницата ни казаха че по документи сме за мон реал и не можело така да влизаме в федерална канада имало хора по федералната процедура които чакали по 5-7 години за да доидат тук. В краина сметка тя не ни попълни докс за пр картите и ни каза че няма да ги изпрати докато не и дадем квебекски адрес. Нещата по късно се оправиха но все пак е голям стрес. Това обаче не означава че всички ще имат този тип проблем. Колкото до квартирата за момента сме доволни намира се на хоспитал стреет 338 близо е до метрото. Цените не са много скъпи 750 долара като в тези пари влиза отоплението и топлата вода. Ако искате още инфо пишете на лични.Стига да мога ще отговоря на всички
Благодаря за инфото. Много е ценно! Не знаех, че са почнали да правят проблеми. Ще пиша на лични, стараейки се да не ти губя от ценното време. А като станем "комшии" , ще почерпя