добри квартали за живеене в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Re: добри квартали за живеене в Монреал

Мнение от mirkaa »

Да попитам, какъв е еквивалента на Whole Foods в Монреал, по-точно хранителен магазин с organic produce and foods или не знам как им викате там, eco-biologic или нещо такова, и къде ги има?? :) :)
third generation immigrant :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами органи4ни щандове има в по4ти вси4ки големи вериги магазини. Аз пазарувам от Провиго, също meco от пазара Atwater
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Independent написа:
Ascao написа: И не мога да разбера как при наличието на гореизброените квартали някой може да твърди че Вердън е супер за новопристигнали.... :?:
Още малко ще вземете да препоръчвате и защитавате Montréal-Nord.
А някой като почне да сравнява Вердън с Монтреал-Норд ми става много смешно, защото очевидно не познава поне едно от двете места.

Ако прочетеш по-внимателно ще видиш, че никъде не сравнявам Вердън с Монреал-Норд. Двата квартала имат свъвършенно различни недостатъци, които ги правят неатрактивни.
Единственото общо е че не бих живял нито в единия, нито в другия.
И не бих препоръчал нито единия нито другия на новопристигнали емигранти. Бих им препоръчал да се установят временно някъде за седмица или две, да поогледат и да си решат сами...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Independent написа:Блъди, бъди сигурен, че нямам никакво намерение да се сравнявам с теб. И защо реши, че аз се бия в гърдите, след като ти си тоя, който ни убеждава колко напред бил, защото имал къща в Лавал.
Тъпо е да ми пишеш това, ден след това:
Independent написа:Ти, душко, и идея си нямаш аз колко просперирам в сравнение с теб.
Още повече никога не съм твърдял, че Лавал е баровско "място". Все пак е голям почти колкото Монреал. Има място за твоя гвианец, за мен и за всякакви класи и слоеве.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

mirkaa написа:Да попитам, какъв е еквивалента на Whole Foods в Монреал, по-точно хранителен магазин с organic produce and foods или не знам как им викате там, eco-biologic или нещо такова, и къде ги има?? :) :)

TAU

http://www.marchestau.com/
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Публикувай отговор