Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Мнение от Linko »

myhata II написа:Давам инфо Линко,инфо,как работата те намира !! :wink: :beer:
Не е удачен примера ти, мухата. Като инфо за намиране на работа да, но като пример как работата те намира не става. Нали все пак тия хора там са станали от леглото по никое време и са отишли на някакво място с цел да ги наемат да свършат нещо си. Това си е живо търсене на работа. Аз ти разправям да си стоиш в къщи и да ти звъннат по телефона с предложение да започнеш нещо някъде. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:filipne, както ти рекох вече, не ми дреме за никакви скрити пазари и никакви проценти, все ми е тая какви понятия ще използвате вие учените глави. Нали я знаеш тая: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват." :)
За мен работа има предостатъчно и ни криза усетих, ни безработици, нито нищо. Те такива неща на черния пазар няма. Ако не ти харесва термина обърни се към арменския поп. ;)
То убаво ,така Линко,убаво,ама утре,недай си боже,я секнеш кръст я счупиш краченце,кой ще плаща докато лежиш у дома ,наема върви децата гладни,сметките ,кой Линко,кой ?!?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:
myhata II написа:Давам инфо Линко,инфо,как работата те намира !! :wink: :beer:
Не е удачен примера ти, мухата. Като инфо за намиране на работа да, но като пример как работата те намира не става. Нали все пак тия хора там са станали от леглото по никое време и са отишли на някакво място с цел да ги наемат да свършат нещо си. Това си е живо търсене на работа. Аз ти разправям да си стоиш в къщи и да ти звъннат по телефона с предложение да започнеш нещо някъде. :)
Как става това линко,някой произволно ли те набира ?
Ако е така, ти си ударил 6ца от тотото !!!
Стефан Цанев
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:filipne, както ти рекох вече, не ми дреме за никакви скрити пазари и никакви проценти, все ми е тая какви понятия ще използвате вие учените глави. Нали я знаеш тая: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват." :)
За мен работа има предостатъчно и ни криза усетих, ни безработици, нито нищо. Те такива неща на черния пазар няма. Ако не ти харесва термина обърни се към арменския поп. ;)
А ти на черния пазар ли бачкаш ? Бравос !

Ми то за нискоквалифицирани позиции как да има криза ?

Как да ти откажат хората да им работиш за жълти стотинки. Нали и те сърце имат :lol:
Последно промяна от filipne на Пет Авг 28, 2009 10:51 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

rolyd написа:
Аз всъщност говоря за новопристигнал имигрант на два месеца.
Нещо не разбрах добре. Новопристигнал имигрант на два месеца работи държавна работа ?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Дойдохме си на думата значи. Не искаме просто работа а точно определена работа, нещо така като за нас, да ни подхожда един вид. Щото сме учили неколко лета у Бг-то, знаем и можем много работи. Ама гадните кебекуа ги крият за тях си тези готините местенца и си назначават свои хора, а нас ни оставят да се взираме в обявите по вестници и сайтове дето само 20 % от местата се показват и то все за кофти работа. Лоши канадци, лоша Канада, ей. :)
Е, аз съм в другата Канада, не съм в тази вашата и лошата. Мен ми е кеф да правя каквото правя, да харча каквото съм изкарал и да се радвам на това което имам, най-вече на семейството и приятелите си.
А вие...вие продължавайте да мрънкате и пророкувате след като другото не го умеете. :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne, това с черният пазар беше просто пример. Аз лично изобщо не бачкам, разхождам кучетата и котките на комшиите в квартала и те ми оставят чековете в пощенската кутия. Тях ги водя като дарения. :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Дойдохме си на думата значи. Не искаме просто работа а точно определена работа, нещо така като за нас, да ни подхожда един вид. Щото сме учили неколко лета у Бг-то, знаем и можем много работи. Ама гадните кебекуа ги крият за тях си тези готините местенца и си назначават свои хора, а нас ни оставят да се взираме в обявите по вестници и сайтове дето само 20 % от местата се показват и то все за кофти работа. Лоши канадци, лоша Канада, ей. :)
Е, аз съм в другата Канада, не съм в тази вашата и лошата. Мен ми е кеф да правя каквото правя, да харча каквото съм изкарал и да се радвам на това което имам, най-вече на семейството и приятелите си.
А вие...вие продължавайте да мрънкате и пророкувате след като другото не го умеете. :)
Линко нали знаеш кое е най-голямото наказание за имигранта ? Да търси работа по обява !
Това е от имигранткия фолклор.

Сега ако с горното си изкаване визираш мен специално, нека ти припомня, че освен "няколко лета у БГ-то" съм учил и няколко лета в Канадето, а и имам няколко лета стаж в пак в Канадето.
При тези предпоставки ти как мислиш, имам ли основание да искам да работя "точно определена работа, нещо така като за " мен или да ходя да мия чинии щото съм имигрант и не може да имам претенции :twisted:

А по принцип си прав - за брата имигрант остават 20% от всичките позиции и то както правилно отбеляза, това са позициите за които не са могли да намерят желаещи или отговарящи на изискванията, чрез близки и познати. Дали това е добре за новодошъл имигрант всеки да си преценява сам.

Сега, те не ги крият "тези готините местенца" те просто не ги обявяват :o
Да те открехна и още нещо за което вярвам и сам се сещаш: Колкото по-високо платено е местенцето, толкова по-голяма е битката, включително с връзки и познати. Разбирам те , че не се си се сблъсквал с такива неща, защото не си се борил за високоплатени позиции - нормално е.

Да повторя за мрънкането - това е национален спорт в Канада. Само комплексираните имигрантчета се пазят като дявол от тамян да не ги обвинят , че мрънкат. :lol:

Ти обаче не ми отговори на въпроса как постъпваш ти самият така, че скритият пазар на труда да не е скрит за теб :?:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

:lol:
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами спортувай си тогава, filipne, след като това те успокоява.
И не ти ли е хрумвало, че може и половината най-реномирани университети от тая страна на океана да си изръшкал и пак да не ставаш за работната позиция в която си се прицелил. Щото си просто кофти човек и никой не ще да работи с теб. ;)
А и все си мисля, че между получаването на диплома и знаене и можене в професията има малка разлика. ;)
Та проблем се получава обикновено когато човек зине да налапа залък, който не е за неговата уста. Аз не го правя и затова не ми се налага да практикувам националният спорт в Канада - мрънкането. :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:Ами спортувай си тогава, filipne, след като това те успокоява.
И не ти ли е хрумвало, че може и половината най-реномирани университети от тая страна на океана да си изръшкал и пак да не ставаш за работната позиция в която си се прицелил. Щото си просто кофти човек и никой не ще да работи с теб. ;)
А и все си мисля, че между получаването на диплома и знаене и можене в професията има малка разлика. ;)
Та проблем се получава обикновено когато човек зине да налапа залък, който не е за неговата уста. Аз не го правя и затова не ми се налага да практикувам националният спорт в Канада - мрънкането. :)
Брях,брях,ей като те чете човек, ти се чуди да знаеш !! :wink:
Стефан Цанев
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Леле мале, мислех че отпражянето на обиди към другите е забранено, пък то гледай - баш модераторите го правят
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Ами спортувай си тогава, filipne, след като това те успокоява.
Ти съвсем се сбърка нещо Линко. Изглежда съвсем си пропуснал мястото, където пиша, че имам няколко години стаж в Канадето. Нали не си мислиш, че съм работил всичките тези години и са ме считали за кофти човек с когото не са искали да работят или не съм знаел и можел? Просто няма как да е станало така.

Това си е пълен абсурд : Работя години наред и не са забелязали, че съм кофти човек , обаче на интервюто, което е не повече от 60 минути веднага ме разбират. Теорията ти издиша от всякъде драги ми Линко. Пробвай нещо друго.

Виж ти ме считаш за кофти човек, и то не защото ме познаваш, а защото казвам някои кофти неща, които ти е трудно да приемеш. Вината обаче не е моя. Тези неща са си кофти по принцип. Аз само ги обяснявам.

А иначе винаги се стремя към нещо повече. Учудвам се , че ти можеш да си лишен от всякаква амбиция. Много жалко наистина.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ти пък всичко вземаш много лично бе, filipne. Аз говоря по принцип, не конкретно за теб. Де да знам аз ти кофти човек ли си или си безценно съкровище. Както казах вече зад ник-а "filipne" може да се крие реална личност, която да си няма нищо общо с виртуалната. Та аз говоря за виртуалната личност "filipne" и нищо повече. Тази виртуална личност не ме кефи с мрънкането си, с това че все нещо не й уйдисва и все някой и нещо й пречи. Пък иначе с камара дипломи и канадски стаж, с големи заложби и големи амбиции и т.н. Ма като си голяма работа значи проблемите трябва да ти изглеждат елементарни и да ги нямаш за нищо защото ги решаваш без дори да си напънеш изключителният мозък, ей тка...от раз. А то...
Ако амбиция значи да искаш това дето ти е свръхвъзможностите то аз наистина не съм изобщо амбициозен. :)
Omega3

Мнение от Omega3 »

Линко е изложил една вьзможност, а не е твьрдял с увереност, че филипне е кофти човек. А то виж какво стана. Е мьдьр е тоз нашият народ - Гузен негонен бяга.
Публикувай отговор