Linko написа:Дойдохме си на думата значи. Не искаме просто работа а точно определена работа, нещо така като за нас, да ни подхожда един вид. Щото сме учили неколко лета у Бг-то, знаем и можем много работи. Ама гадните кебекуа ги крият за тях си тези готините местенца и си назначават свои хора, а нас ни оставят да се взираме в обявите по вестници и сайтове дето само 20 % от местата се показват и то все за кофти работа. Лоши канадци, лоша Канада, ей.

Е, аз съм в другата Канада, не съм в тази вашата и лошата. Мен ми е кеф да правя каквото правя, да харча каквото съм изкарал и да се радвам на това което имам, най-вече на семейството и приятелите си.
А вие...вие продължавайте да мрънкате и пророкувате след като другото не го умеете.

Линко нали знаеш кое е най-голямото наказание за имигранта ? Да търси работа по обява !
Това е от имигранткия фолклор.
Сега ако с горното си изкаване визираш мен специално, нека ти припомня, че освен "няколко лета у БГ-то" съм учил и няколко лета в Канадето, а и имам няколко лета стаж в пак в Канадето.
При тези предпоставки ти как мислиш, имам ли основание да искам да работя "точно определена работа, нещо така като за " мен или да ходя да мия чинии щото съм имигрант и не може да имам претенции
А по принцип си прав - за брата имигрант остават 20% от всичките позиции и то както правилно отбеляза, това са позициите за които не са могли да намерят желаещи или отговарящи на изискванията, чрез близки и познати. Дали това е добре за новодошъл имигрант всеки да си преценява сам.
Сега, те не ги крият "тези готините местенца" те просто не ги обявяват
Да те открехна и още нещо за което вярвам и сам се сещаш: Колкото по-високо платено е местенцето, толкова по-голяма е битката, включително с връзки и познати. Разбирам те , че не се си се сблъсквал с такива неща, защото не си се борил за високоплатени позиции - нормално е.
Да повторя за мрънкането - това е национален спорт в Канада. Само комплексираните имигрантчета се пазят като дявол от тамян да не ги обвинят , че мрънкат.
Ти обаче не ми отговори на въпроса как постъпваш ти самият така, че скритият пазар на труда да не е скрит за теб