Ами обърни се към един пич - AlexAA дето раздуваше че в Калгари секретарките почвали от $60000/година. Да ти каже де ги тез позиции...Nik06 написа:Имам много колеги висшисти-но всеки знае, че тук ако нямаш местно образование+опит си за никъде. Аз дори не мога да си намеря работа като помощник в офис за 10$ на час, въпреки че говоря добре англ. и имам опит в БГ. А за тази позиция кандидастват деца от хай скула.
Ванкувър или Монреал
Re: Отговор
-
Има, да: Хората в Едмънтън се срещат предимно в Мола-Чудо, където си комуникират, похапвайки...Nik06 написа:В Едмонтон! Но знам,че има разлика между Едмонтон и Калгари!

Embrace your climate change!
По някаква причина , бях сигурна , че не живеете в Калгари...ами вместо да се местите в немотията и идиотското двуезичие на на Кебекландия елате в Калгари...Едмънтън не случайно го наричат Дедмънтън....
Относно Ванкувър -аз не съм от тези дето плюят бвз да съм видяла със собствени очи...незнам как е там..., но щом има океан -може би е гот!От друга страна пък работа в тая криза по-трудно се намира, май...Абе , просто се местите 300км ная юг...

Наистина ли вярваш в това? Не забравяй, че Квебек не е само Монреал. Пък даже и тук, смятам че френският ще се запази, въпреки преобладаването на имигранти - англофони. Смятам, че с времето двуезичието ще се наложи още по-осезателно и ще бъде наистина задължително да се владеят и двата езика.ablood написа:Квебек става все по-малко двуезичен. След някое-друго поколение френският ще остане в историята.
по-скоро българският език е изчезващ, отколкото френският
Докато съществува институцията на Офис ду ла лонг франсез няма никакви шансове да изчезне
трябва малко смелост и отвореност, за да се измъкнеш от затворената си среда където се говори псевдо-международен-английски и да видиш какво се случва около теб
Докато съществува институцията на Офис ду ла лонг франсез няма никакви шансове да изчезне
трябва малко смелост и отвореност, за да се измъкнеш от затворената си среда където се говори псевдо-международен-английски и да видиш какво се случва около теб

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
около мен се казва ла войтюр, на мястото на пети дежуне използват само лe дежуне, уикенда е - ла фан ду сумен
Да не искаш да кажеш, че като в българският език не казваме "събота и неделя", а употребяваме "през уикенда" и това ни убива езика ?
Да не искаш да кажеш, че като в българският език не казваме "събота и неделя", а употребяваме "през уикенда" и това ни убива езика ?
Последно промяна от krimon на Чет Мар 19, 2009 9:34 pm, променено общо 1 път.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Мерси на всички отговорили! Търсим място,което да е подходящо за учене и гледане на деца! Ако искаме работа,може да си продължим да работим и тук в Албърта. Ние искаме да започнем да учим от начало в унив или колеж без да се налага да се работи. Аз часове за майчинство имам, но мъжът ми иска да учи на фул-тайм в унив.Има ли т.нар. Гранд стипендии във Ванкувър,които да покриват месечните разноски на семейството?Ако има семейства,при които и двамата са учили фул тайм в унив или колеж ще се радвам да ми пишат(независимо дали са от Монреал или Ванкувър)!
Но за сметка на това така наречената англо-говоряща Канада става все по-двуезична - всяка по-голяма имигрантска общност използва родния си език и в рамките на общнността не е никак трудно да се оцелее без да се знае никакъв английски.ablood написа:Квебек става все по-малко двуезичен.....
Случка в един от руските магазини на Батхърст и Шепърд в Торонто.
Клиент се обръща към една от продавачките на английски опитвайки се да обясни какво иска да купи. Продавачката на свой ред се провиква на руски към двете си колежки в другия край на магазина:
- Нека някоя от вас да дойде да обслужи чужденеца (?!) че неразбирам какво иска.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)