То доста са спорили къде живота е по-евтин в Канада или Америка, дори в този форум.dartcherniat написа:Бял аутсорсинг-това е верно. Заплатите са по-ниски , но и живота е по-евтин. Аз имах предложение да се преместя в Минесота тази година. Заплатата беше много малко по-висока и не можеше да ми обере разликата в цената на живота - говоря за наем и храна, които са ми най големия разход , а не за електроника. Правих много старателно проучване на място.Californian написа:Изненадвам се, че съотношението е такова, фирмите около моята в Силициевата долина имат офиси във Монреал и Ванкувър, но честно казано поне в моята - софтуерната индустрия, тукашните фирми смятат Канада като един вид бял аутсорсинг
Различни хора са на различни мнения. За мен живота в Америка е доста по-евтин от този в Канада. Тук включвам всекидневните разходи - газ на колата, храна, някоя дрешка, електроника.
Всичко от гореизброените е около 10 процента по-евтино, при това толкова по-евтино беше когато канадски долар беше 10 процента по-евтин от щатския, сега в момента направо си е без пари.
Но това си е типично в Американски стил - всичко което е свързано с това да живееш и да можеш да ходиш на работа ти се осигурява.
Незнам дали знаеш, в Америка дори и да ти вземат книжката(примерно заради шофиране в нетрезво състояние) ти се позволява да шофираш между местоработата ти и вкъщи.
В Канада така ли е?