Обяснете за бенефитите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Точно както го каза Ира. Спогодили сте се с компанията за определена заплата. В тази заплата НЕ СЕ включват бенефитите. Тези бенефити обаче се добавят към годишния доход в края на годината за пред данъчните.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pumpy

Мнение от pumpy »

anju написа: цената ме потресе, имало защо значи да пускам тази тема, няма да мина само с единия план ...
цени в Кебек, горе долу:
кореново лечение на заден зъб - 672, minor - плаща се повече проценти
щифт - 400 - major - обикновенно се плащат 50%
коронка - 950 - major

Там където работя сме имали съм пациенти, които имат по две застраховки и те плащат последователно цялата сума. Имали сме и случай, в които кореновото лечение и щифта се пускат едната година, коронката през следващата. Комбинации разни, зависи от зъболекарят ви и желанието му да ви угоди финансово. Аз лично на такъв пациент не бих го направил :
veliko написа: Иначе няма да ви оставят на мира докато не ви ошушкат всичките кинти. Ще живеете за да ходите на зъболекар, по/точно ще му плащате скъпарската къща в тузарския квартал.,
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

drifter написа:Повечето застраховки покриват 80% за пломби, но само 50% за коронки и по-сложни неща. Аз имам двойна застраховка (от мойта и на съпруга ми от работата) и се надявам че за коронката, която ще си правя ще мога да ползвам и двете застраховки по 50%. Дали е така ще разбера другата седмица :)
Обещах да споделя, опита си със зъболекаря :)
Не съм стигнала до коронката още, но иначе беше точно както и Пумпи е казал по-горе. Взимат си първо колкото се полага от мойта застраховка и след това остатъка от тази на съпруга ми. За пръв път от 20 години насам си излязох от зъболекаря без да трябва нищо да плащам :)
Също така при този зъболекар нещата са по-уредени от колкото при предишния. Сестрата се грижи да прати исковете и да си вземе парите от застрахователите. При предишния аз си плащах цялата сума, те ми даваха claim форма, аз си я пращах по пощата на застрахователите и те после ми връщаха парите.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
anju

Мнение от anju »

Много благодаря appreciate it :)))
Дано и аз имам твоя късмет
Публикувай отговор