Покрай опитите ми да разбуля легендата за удобствата на NDG и CDN предназначени специално за новопристигнали емигранти, дето ги нямало никъде другаде, започвам да чета интересни легенди за себе си.
Не беше това идеята, но не отричам, че ми става интересно.
Не аз а Линко отвори дума за моя квартал. Не искам да се сравнявам с никого, или да се хваля с измъкването си от CDN, защото това не е никакво постижение, а елементарна крачка нанякъде. Между другото щом стана дума, в Лавал на 2 места има КОФИ и доста училища с паралелки за новопристигнали деца. Намирам за голям пропуск, че не съм се нанесъл веднага на този остров, или на някой от бреговете.
Може би контактът с повечко черни, индийци, пакистанци и подобни ме е направила прекален расист. Далеч съм от мисълта, че всички те са измет. Просто предпочитам да живея сред по-малко такива.
Та на идеята - много българи минават транзит през съответните "емигрантски квартали" и се преориентират другаде. Това, че се спасяват от там, или плануват скоро да го няправят не им пречи да ги препоръчват горещо на новопристигащите.
"Няма само язека да съм прецакан, я?"