ВНИМАНИЕ бургазлии, варненци, а и всички останали приятели:)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
efirna

...

Мнение от efirna »

Добро утро, приятели!
Peace-Lover, изключително съм съгласна с твоя мироглед, принципи и светоусещане...! Разсъжденията ти са много близки до моите, а имах и удоволствието да се запозная с теб във Варна! Смея да твърдя, че представите ми за теб се покриха, изцяло... въпреки краткото време, в което се срещнахме! Уважавам страшно много хора с твоите виждания, а и те са ми сродни души! :) В тоя ред на мисли, искам само да вметна, че в случая си малко краен... Това не е критика, в никой случай, просто искам да кажа, че понякога въпреки желанието има обективни причини, които възпрепятстват дадено нещо да се случи... Да, сигурно някой ще каже, че щом има желание има и начини и ще е прав, но... Не вярвам, че единствената и основна причина хората да не изявяват желание за тази среща е индивидуализма! Според мен по-скоро факторите са други, но това си е само мое мнение, а и всеки си знае най-добре! :)
Идеята за тази среща е изключително добра! Вярвам, че ще стане традиция! :D

с уважение и най-топли чувства към всички!
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Danielle по приницп е права(изключвам момемнтите,когато не е права),но Peace Lover е още по-прав Изображение
Българина последните 20 години започна да живее като скот(вълк) ,да ми простят животните за сравнение ,а в момента така се е увълчил ,че повече няма накъде.
Малко хора ще идват на подобни срещи,дори и да трябва да извървят 1 км. Защо да идват :?:
Заради хубавите ни сини очи Изображение ,заради запознаване и сприятеляване(това е чуждо понятие за много).
Но виж,друго е ако трябва да научи нещо,ако има полза,някакъв интерес.....ще дойде на мига.
Има един израз "Когато човек иска нещо намира време и начин,когато не иска си търси ПРИЧИНИ",в духа на времето това са го казали хора живяли преди нас(ние не откриваме топлата вода).
Той,нашия мил народ ,нашето общество е изключително НЕзадружно.
Имам приятел,който е Турчин и мога да кажа,че между Турците има голяма сплотеност и си помагат.Една риза да имат ще я разделят на две.
Където и да е отишъл по света Българина не помага на ближния по народност(той не помага на никой,даже и на себе си),гледа да те натисне ако изплуваш...
Ние и затова сме си на това дереже ,както някой бе казал в друга тема "Народа си заслужава Управниците"

Такива ми ти работи мили Другари и Другарки Изображение
Нищо не е наред,но всичко е в реда на нещата!
Аватар
Peace-Lover

Мнение от Peace-Lover »

Всеки за себе си е прав.
Всеки има право на свободна воля и мислене.
Ние да не сме някакви привърженици на тоталитаризма! Айде де! Яаа !
Всеки човек сам по себе си е уникален. За това сме и различни. В това се крие и красотата да сме хора. Иначе какво щяхме да бъдем? Зомбита? Мумии?
Въобще не съм се запалил(е.... не, че не съм целия огън де). Просто искам всеки да прояви някакъв интерес. Да не се страхува. Да каже:
- Съжалявам приятели, нямам време, живота ме е грабнал, работя и в събота.
- Еееех ако знаете как съм се охарчил, парите не стигат ама как ми се идва.
- Ние сме трима. Дали да дам 30лв. за една вечер за спане и транспорт и ядене,..... те станаха около 50. Или да си купя на детето ботушки за зимата?
Повярвайте хора парите си струват. Наистина!
Ако сега успеем да споделим тревогите и трудностите си, ние ще успеем да го правим и зад граница.
Просто ще станем приятели.
А няма да ви казвам колко е голяма ползата от един приятел там, където въобще няма изобилие от такива.
Просто желая да има комуникация. Да си помагаме. Да се чуваме. Има толкова много източници на кореспонденция. Обаждайте се ако има някакви проблеми за каквото и да било. Ако ние не се държим като хора един към друг, като приятели, повярвайте ми няма да има и кой да се държи така към нас.
Пожелавам ви на всички успех във всичко!
И....
Все пак всичко е за добро. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Не е важно колко си живял на земята, а как си живял. Всеки човек трябва да има вътрешен мир и да е в хармония със себе си и всичко около него. Що за човек е този, който не прави света по-добър?
Ахимса, мир и любов !!!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Efirna,"Идеята за тази среща е изключително добра! Вярвам, че ще стане традиция!"

Каква традиция ще стане,та повечето хора след някой и друг месец Изображение
Идеята е за истинско познанство,запознанство и Приятелство(тежка дума).
За да смееш да твърдиш,че познаваш някого старите хора казват,че трябва да изядеш с този човек 1кг. сол
Кой ,какво и защо да го мислим :?:
Който и където е с нас,добре на другите прав им път.Света и хората няма да оправим ами да си помогнем на себе си и близките и Обичани хора Изображение

Peace Lover за теб от мен :wink:

Далечен или в мен самия…
Цветен или без лице…
С маска или без грим…
Той винаги е до мен.
Независимо дали физически или духовно.
Животът ни видя от горе и ни се усмихна. “Приличат си” помисли си и бавно, бавно събра пътищата ни. После си продължи напред.
Приятелят… Заедно сме, не знаем дали е нарочно или случайно, за да бъдем рамо до рамо до момента, в който един от нас разтвори криле и потегли към своята звезда в небето. Вярвам му и това е връзката, която свързва нашите души.
Нуждае се от едно приятелско рамо, на което да облегне глава в умора и тъгa; от едни приятелски очи, които му вдъхват сили да продължи, които да го погледнат без лъжа; Човек го търси, защото се страхува от смъртта. Страхува се да изживее своя миг светлина сам,една приятелска уста да му даде съвет; едно приятелско сърце, което да бъде с него в радост и болка.
Когато си сам е най- страшно, ставаш една прозрачна сянка – далеч от свят и веселие, стаил в себе си всичката любов, омраза, любопитство, ярост, страх, радост, сълзи; запазил ги за себе си и никога споделил ги с някой. Започваш бавно да се стопяваш.
Не затваряй всичко в себе си – крещи, когато ти се крещи, плачи, когато ти се плаче, усмихни се, повярвай…
Така са ни измислили нас хората, нуждаем се от приятели около себе си – един верен или стотици фалшиви, няколко близки или всички същества около теб. Сами няма да оцелеем, затова сме се сплотили така, затова строим мостове от вяра, надежда, любов към сърцето на другия, за да не останем единствено със самотата на кръстопътя на живота…
Така съм създаден, че имам много приятели. Истински или фалшиви, подарявам им част от сърцето си, а те ако искат да го изпепелият в злоба и омраза, ако искат да бъдат с мен до края. Душата ми е отворена врата за всеки, който ме погледни истински, без лъжа, така че да видя душата му в очите. И вярвам на всички тях, вярвам им, защото може заради хилядите лъжи само веднъж да не повярвам – на очите, които единствени са били искрени с мен!
Аватар
Peace-Lover

Мнение от Peace-Lover »

Така да бъде :thumbsup:
Благодаря :oops:
Не е важно колко си живял на земята, а как си живял. Всеки човек трябва да има вътрешен мир и да е в хармония със себе си и всичко около него. Що за човек е този, който не прави света по-добър?
Ахимса, мир и любов !!!
efirna

...

Мнение от efirna »

А няма да ви казвам колко е голяма ползата от един приятел там, където въобще няма изобилие от такива.
Просто желая да има комуникация. Да си помагаме. Да се чуваме. Има толкова много източници на кореспонденция. Обаждайте се ако има някакви проблеми за каквото и да било. Ако ние не се държим като хора един към друг, като приятели, повярвайте ми няма да има и кой да се държи така към нас.
Това е прекрасно и не означава, че няма да се случи, ако някой няма възможност да присъства на точно определена среща! :) Това беше и моята сюблимна мисъл... :D
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
efirna

Мнение от efirna »

Драго, не знам какво не разбра в моя пост! Аз разсъждавам като теб!
Просто исках да конкретизирам, че отсъствието от една среща не значи, че хората са индивидуалисти, затворени в себе си и прочее...
Кое не стана ясно?!

п.п Освен това, че някои след месец - два, заминават за Канада, не значи, че няма други хора, които също ще се събират и ще продължат тази традиция...
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Изображение
Последно промяна от Dparo u TaHq на Сря Окт 01, 2008 4:52 am, променено общо 1 път.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Традицията повелява Булката да е в бяло,Младоженеца с костюм!
Традицийте не са това,което бяха :P
Нека да бъде така Деси,но историята показва друго.И в крайна сметка Времето си показва за всичко.
:beer:
Аватар
morgan

Мнение от morgan »

Здравейте на всички :P
ние сме 4 от Варна, които ще дойдем, но няма да можем за съжаление да останем да спим. Понеже някой от нас са на френски до 13h на обяд, означава, че ние ще можем да тръгнем след това към Обзор, така че около 14:30 и 15:00 ще сме там. Ще помоля само за телефон за връзка, за да можем да намерим групичката, която вече ще се е събрала и може вече и да е на :beer:
Хайде до събота :lol: :wave:
изпратени документи - 28.11.2008
Entrevue de sélection - 15.06.2009 - успешно
Медицински Грийнберг- 01.12.2009
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
Rora

Мнение от Rora »

0898 35 44 34 Тодор, скайп: memo7117 По-горе в темата сме дали координати.
13.03.08 - DCS
02.04.08 - Accusé
18.06.08 - Интервю
07.07.08 - Док. Букурещ
07.08.08 - Баркодове
20.08.08 - Мед. формуляри
02.09.08 - направени мед.
18.09.08 - ok
08.10.08 - покана за визи
23.10.08 - ВИЗИ
общо - 7м. и 10д.
danielle

Мнение от danielle »

Hе само, че съм права, но и заставам зад думите си. Не става въпрос за 30-50 лева дето ше струва нощувката; става въпрос, че не виждам ползата от това мащабно събиране. Лоkалните срещи, по мое мнение, са по-удобни и по-полезни. Срещате се за 1 час, обменяте инфо...кой къде е и кво my предстои... и пocлe bye, bye...всеки по пътя си. Чета по-горе изявления от рода на :"Да си помогнем в ТРУДНИЯ ПЪТ към имиграцията". Лично аз не смятам, че е чак толкоз труден... няма защо да се паникьосвате. Нагласата трябва да я имате още с вземането на решение за имиграция, а не да се питате : "Абе аз взех ли правилното решение? Я чакай да попитам останалите". За мен трудностти няма, има само период на адаптация и ако около теб има все пак българи с повече години зад гърба си да ти помогнат, адаптацията е много по-лесна. Все пак пожелавам на всички успех кой къде е... На тези, които идват - лека адаптация. Пийте по една бургаска :beer: заради мен, че тук няма..алкохола скъп :wink:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Даниелче, срамота, в БеЦе-то няма ли кой да те почерпи с една бургаска?
Ела в Мон на гости, Маржинала прай и вино и ракия.
Аз пък имам бургаска, май мускатова беше, щото ми я пращат отвреме на време.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола