Затваря ли се вратата за нови имигранти?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
monny

Мнение от monny »

до bp_de

вярно е че немците могат да се върнат, и ние можем ама в бг стрелби, гърмежи /не че тук няма, просто не вдигат толкова шум тукашните комунисти/
я кажи как да отидем в немско, ама с английски :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Да бе ние сме най-умните в БГ-то/Източна Европа... затова сме на това дередже...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bp_de

Мнение от bp_de »

monny написа:до bp_de

вярно е че немците могат да се върнат, и ние можем ама в бг стрелби, гърмежи /не че тук няма, просто не вдигат толкова шум тукашните комунисти/
я кажи как да отидем в немско, ама с английски :lol:
Ами почти не става само с с англе. 2000 , 2001 можеше -тогава взимаха хора (говоря за хора в развои или така нареченото ИТ ) ама от няколко години не става.Вече има много предлагане и тия дет се предлагат все поназнаиват немски.
Иначе работа за инженери има с килограми- миналата година Съюза на Немските инженери обяви че има 66 000 незаети места за инженери.. друг е въпроса колко ще ти плащат и ,данъци и т.н
с 2 думи и тука има кусури и то доста - да не мислиш че е цъфнало и вързало....
bateto

Мнение от bateto »

и тука работа за инженери с лопата да я ринеш.кеф ти пици,кеф ти пъблисак,обаче проблеми с данъците няма ,плаща се кеш,згъваш детските и социала и си хепи.
а ,забравих и пишеш във форума колко велика е канада :D
що ги караш да гърбят бе брато,тука е рай за българските пишман специалисти,лапат въздушни кинти и са хепи,що им е немско ,там се искат умения и можене ,а и работа :lol:
както съм казвал и друг път канада е рай за некадърници,ако им оттърваше нямаше да бият път до тук ,а щяха да отидат да се борят с конкуренцията :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ха, ха...батето, напомняш ми за моя първи командир на поделение. Той беше без висше образование, от ония фазаните дето оставаха на служба. Та на тоя много му беше кеф да види, че млад офицер-висшист има затруднения някъде. Веднага идваше дежурната фраза; "Е, нали си инжинер, пък не можеш да се оправиш с тази проста работа."
И при това ставаше дума все за такива работи, дето наистина изискваха инжинерна мисъл - я лепене на плочки в умивалнята, я зидане на стена в парка и тям подобни. :)

Въобще, тези недоучилите и хептен простите т.е. без никакво образование, много се кефят на несретата на по-учените. Хеле пък си умират да могат да ги гледат отвисоко. Стар войник, който до вчера е бил говедар, се нахвърляше като бик (да не се бърка с Hullman) на червено върху всеки гимназист или висшист. Не знам що така?! Ти, батето, знаеш ли?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bateto

Мнение от bateto »

линко,не бъркай казарменният живот с цивилизацията,там правилата са други.
въпросът е ,ако се чувстваш знаещ и можещ за къв к.р ти е да идваш в канада зада изпиташ на гърба си рестриктивния режим на хиляди организации и синдикати които не те ебават и за слива ,докато в германия си приет професионално като бял човек без да ти се създават административни спънки.единственното условие е да си намериш работа е да докажеш ,че знаеш и можеш.както го каза и германеца например имат огромен глад за инженерни кадри ,а не както тук да баламосват хората ,че нямат местно образование ,нямат местен стаж и лапнишараните да пълнят гушите на частните колежи и вузове и да изплащат с години ученически заеми.след като един път платили и се изучили се оказва ,че точно за такива специалисти търсене няма и хората забравяйки за амбициите си се принуждават да гърбят каквото и да е само и само да си връщат заемите.
е кажи всичко това заслужава ли си само заради прекрасния живот при 6 месеца зима. :wink:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

батето, те тая картинка си е в твоята глава и затова нямаш мира. Ако така ти изглеждат на теб нещата, то ти си жив за оплакване. Щото без да съзнаваш го казваш директно - че си се преебал яката.
И сега единственото ти утешение да се уверяваш всекидневно, че не си сам, че има и други като теб. И ако са се преебали още повече от теб, още по-гот. Това е ега си извратеното чувство на задоволство. Ама си го има. Особено у нас българите. Как беше оная: "Я не сакам на мен да ми е добре, язе сакам на Вуте да му е зле." :)

Е, мен никой и за нищо не ме е лъгал. Всичкото си го знаех отнапред и нищо не ме изненада тук. Не се чувствам преебан и си ми и много гот.
А за какво съм тръгнал...си и само моя работа. :)
bateto

Мнение от bateto »

линко ,аз няма как да съм се преебал по твоя параграф щото както съм казвал и друг път аз не съм никакъв квалифициран специалист,даже нямам и више,нали знаеш ,че 3 пъти ме късаха на изпита по немски :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Знам, знам, батето. Ти си от тея без диплома, дето си умират от кеф да видят човек с диплома да я е закъсал. Щото тогава си намират оправдание за мързела и липсата на интелект, казвайки си: "Тоя като е много учен та какво, я го виж до къде я е докарал."

Като катаджията от оня виц, дето чужденеца му говорил на няколко езика, ама нашият така и не разбрал и накрая рекъл: "Тоя като знаеше толкова езици, да не би да можа да се оправи." ;)
bateto

Мнение от bateto »

напротив страдам за такива хора с диплми дето тук са я закъсали и ,ако имаше малко по вече интелект щеше да ми разбереш ежедневните посланията които отправям тук към ;нови мераклии; :wink:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Linko написа:Знам, знам, батето. Ти си от тея без диплома, дето си умират от кеф да видят човек с диплома да я е закъсал. Щото тогава си намират оправдание за мързела и липсата на интелект, казвайки си: "Тоя като е много учен та какво, я го виж до къде я е докарал."

Като катаджията от оня виц, дето чужденеца му говорил на няколко езика, ама нашият така и не разбрал и накрая рекъл: "Тоя като знаеше толкова езици, да не би да можа да се оправи." ;)
Ооопс,тук се понакъка малко.Не,че ми е работа да ви се меся в "диспута",ама не разбрах нещо ,като как върза дипломите с интелекта :shock: За кои дипломи отваряш въпрос.За тия дето в Тошовото БГ се купаваха с половин прасе и дамаджана ракия за семестър или за тия дет сега ги печатат из бегето за две и
двеста :wink:
Или пък става дума за Бил Гейтс ,оня истинския ,дето остана без диплома,и поради липса на интелект сигурно е на социал сега някъде из Хамериката пък кой го знае може в Бангладеш,ако там има "социална"далавера.Може Бил да не е единствения пример,линката,ти кво ще кажеш по тоя въпрос????????? :idea:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

За многознайковците имам следната случка която много си я обичам:

Още като бях в щатите и се върнах в БГ след 4 години един зевзек (като местните - форумните) ме попита:

- Абе вярно ли, че не Ви важат дипломите в САЩ
аз му отговорих: :А ти имаш ли диплома?
той: Не
това и чаках и изтрелях: Ами твойта ... НЕ ВАЖИ!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bgmontreal написа:За многознайковците имам следната случка която много си я обичам:

Още като бях в щатите и се върнах в БГ след 4 години един зевзек (като местните - форумните) ме попита:

:lol: :lol: :lol: Туй добре,само дет не се разбра с кво иЗтреля :wink:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Sugarplum написа:
bgmontreal написа:За многознайковците имам следната случка която много си я обичам:

Стрела ;)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bgmontreal написа:
Sugarplum написа:

Стрела ;)
Кво ти беше индианското име из щатско :shock: Нещо катчи :?:
Голямата мечка, Вонящия мокасин,Били two Уили :wink:
Публикувай отговор