раждане в БГ или Canada
dokumenti
За документи на детето най-надеждна информация си е посолството в Букурещ. Първите три месеца са ад, така 4е не са много подходящи за пътуване, но предполагам, че подготвянето на документите отнема време така или иначе. Трябва да се има предвид, че на 2, 4 и 6 месеца се слага ваксина (по-нататък също, но по-нарядко) и колко ще струва ако се плаща като за турист, а не канадец. Но полет в 7ми месец и нагоре си е игра с огъня и без усложнението че не си permanent resident или citizen.
-
Re: daa
Явно си попаднала в много лоша болница.maryjoe написа:Може и да не се плаща в Канада и е по-спретнато в болниците, но системата тук в Британска Колумбия е лоша. Как ви се струва , че правят ултразвук само между 3-5 месец и докторката определяше положението на плода с опипване, ако не познае и тръгне страни4но или седалищно усложненията са за твоя сметка, колко слу4аи на умрели деца, здрави на 35-38 седмици от бременността защото не определят положението на плацентата и в случаи на ниско разположена плацента, когато с едно Цезарово се4ение нещата се оправят ако не се из4аква те губят детето когато запо4не раждане заради кръвоизлив. Нагледах се по новините на такива слу4аи. И коментара в медиите е"едно просто нажреме направено изследване можеше да спаси детето" -има се предвид УЛТРАЗВУК. Оставиха ме да раждам 3 ДНИ -72 4аса като след петия 4ас бях с контракции на 3 мин, а те ме връщаха в къщи. То о4евидно не вървеше, имах само 1 см разкритие, първо раждане, на 36 години И ТЕ 4АКАТ ДА СТАНЕ ОТ САМО СЕБЕ СИ. И ми казаха 4е драматизирам! И накрая направиха секцио по спешност. ПО ДОБРЕ ДА МОЖЕХ ДА СИ ПЛАТЯ ДА НЕ МИНАВАМ ПРЕЗ ТОЗИ АД!
Бритиш Колумбия може да е друга Канада, но не вярвам. Смъртността в Канада е много по-ниска от Бг. Положението на плацентата със сигурност се определя преди момента на раждането. Ултразвък се прави около 11 седмица и в 5-тия месец, няма нужда от повече. Всеки доктор или акушерка трябва да може да провери положението на бебето без ултразвук. Ултравзукът за щяло и нещяло всеки месец е българска мода, която може и да не е толкова полезна. Докзано е че трептенията образуват микромехурчета в мозъка на бебето, които не е доказано все още какво действие имат, но аз не бих искала да установя на свой гръб
.
Продължителното раждане наистина е малко досадно, една моя позната рускиня-лекарка е доста възмутена, казва че това е дистрес за бебето и естествено изтощително за майката, но след като тоновете на бебето се следят наистина е най добре да се изчака да стане всичко от само себеси. Късмет на всички раждащи, независимо в коя държава
...

Продължителното раждане наистина е малко досадно, една моя позната рускиня-лекарка е доста възмутена, казва че това е дистрес за бебето и естествено изтощително за майката, но след като тоновете на бебето се следят наистина е най добре да се изчака да стане всичко от само себеси. Късмет на всички раждащи, независимо в коя държава

Циганите - на Сатурн !
Като раждала в Бг и Канада, с три ръце съм за раждане в Канада. Въпреки че бях с тежко раждане, завършило със секцио, нито за минута не ме отделиха от бебето ми, с необходимата зо това помощ розбира се. Таткото е въвлечен в жрижата за майката и бебето през целия престой. В Бг ги държат по едно денонощие минимум изолирани родилите със секцио, като бебетата им в това време няма кой да ги гушне и ги хранят с биберон с големи дупки, така че повечето се отбиват. За всяко кърмене имаше сестра до мен, виках я с един звънец по всяко време на денонощието. Те самите настояваха да ги викам. Грижите бяха невероятни във всяко едно отношение, особено първия ден непрекъснато идваха да ни правят прегледи и изследвания на мен и на бебето. Показват ти как се къпе бебето (на който иска де
), обясняват ти как се гледа, отговарят на всичките ти въпроси.

Чакайте и аз да кажа...
Две деца съм родила в БГ по естествен път и едно тук, в Торонто, също по естествен път. И да ви кажа, доволна съм и от двете държави. В БГ раждах във Варненската Окръжна болница, а тук раждах в Mount Sinai, Торонто. В БГ децата ми не хванаха нито гадинки, стафолококи или тем подобни, беше ми оказано нужното внимание. Тук по същия начин минаха нещата с тази разлика, че тук родих с епидурал, докато в БГ през 2002 и 2003 никой не ми каза за това чудо. Но както и да е, всичко мина нормално и наистина не знам какво да кажа относно раждането, къде е по-добре. Май наистина зависи от това на какъв тип болница и персонал ще попаднеш. А за плащанията, не съм платила нищо нито тук, нито в БГ.

От България по-убаво нема!!!
0k
Разбира се,че всеки има различни впечатления, но по-важното в случая беше дали е удачно жената да пътува в 7 месец, какви проблеми може да има с различните авиокомпании, какъв е риска в напреднала бременност и не на последно място усложненията (финансови) от това, че няма застраховка в Канада. Дааааа. Мисля,че разумното решение е да си намери хубава клиника, да си платят таксата ( в крайна сметка в Канада ще плащат в пъти повече + цената на самолетния билет ), да си роди в България и живот и здраве по-нататъка да решават.....
Re: Раждане в Canada само за канадци. 2
marinero написа:Раждане в Canada само за канадци.
А някой да е чувал за синдрома на Даун.
И да знае че първият ехограф който се прави е точно за това. Опитния ехографист
Каквито са в ежропа и само това правят взима размерите на главичката на ембриона и се сравняват пропорциите и ако бебето в утробата на майката е с синдром на Даун се прави аборт. Това някой в КАнада да ви го е казал. Защо има толкова деца с Даун в канада, защото не го откриват и после се раждат изроди.
И канадския доктор когато му го кажеш това на консултацията те гледа тъпо и вика ти знаеш много, и следва тъп въпрос ами аго детето ти има даум занчи ли че ще абортираш, какво се очаква от теб да му кажеш не ще ще гледам инвалид цял живот. Такива тъпанари няма да срещнете другаде. Имаше случай в Франция когато жена роди дете с даун и заведе дело срещу болницата и ги усъди и те плащат доживотно издръжката на детето сега. Канада е див запад и няма доктори специалисти, мисля че това всеки го знае. Известните клиники и специалисти са в европа не тук. Дори един д-р Чирков е Българин специализирал в германия не в Сев Америка. Защото половението в Щатите не е по розово.

Лично аз правих само ехо-графа в 12 седмица, измерват всичко на него, отказах другите тестове защото бях решила ,че и да е изрод ще си го гледам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин