joro написа:Знаете ли, ако заплатата му е над 80 000 долара е по-добре да си плати данъците в България, тук ще му вземат 29%, а в Канада 50% от заплатата Не знам обаче дали има споразумение за избягване на двойното данъчно облагане между България и Канада, да не се увътри и да плати данъците и на двете места, от много тарикатлък накрая да го .......
Parwo w BG, a i w Kanada danachnoto oblagane e waz osnowa na mestojitelstwo (samo USA ot poznatite mi danachni strani e na osnowata na grajdanstwo) i
2ro lesno moje da potarsish info za towa dali ima Tax Treaty ili ne.
1wo da widim kakwo mu se udarja i kakwo moje da spesti:
Federal Tax
QC tax
QPP - dali pak niama maximum
EI - otnowo dali niama maximum
2ro triabwashe da sloja dwusedmichno plashtane, zashtoto togawa mojeshe da e rabotil 2 sedmici prez 2004, a da mu se plati (i saotwetno zachete za danaci) prez 2005, no sluchaia beshe mesechen.
Mesechen e sluchaia pri 99% ot managerskite raboti.
Wse pak triabwa da se wzeme predwid che tuk nikoi ne predplashta, a dosta kompanii plashtat 2-3 dena sled iztichane na sroka na rabota (pri mesechno plashtane towa e na raba na zakona, ama neise)
3to proverka dali ima Tax Treaty i na kakwa baza se taxuwa (mestojitelstwo ili grajdanstwo)
Federal Tax
QC tax
2ro triabwashe da sloja dwusedmichno plashtane, zashtoto togawa mojeshe da e rabotil 2 sedmici prez 2004, a da mu se plati (i saotwetno zachete za danaci) prez 2005, no sluchaia beshe mesechen.
Wse pak triabwa da se wzeme predwid che tuk nikoi ne predplashta, a dosta kompanii plashtat 2-3 dena sled iztichane na sroka na rabota (pri mesechno plashtane towa e na raba na zakona, ama neise)
3to proverka dali ima Tax Treaty i na kakwa baza se taxuwa (mestojitelstwo ili grajdanstwo)
Че какво значение има кога ще му се плати? Заплатите за декември може да се платят през януари, но в данъчната декларация фигурират като доходи за декември.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Federal Tax
QC tax
Че какво значение има кога ще му се плати? Заплатите за декември може да се платят през януари, но в данъчната декларация фигурират като доходи за декември.
choveche zashto se izkazwash taka nepodgotwen?
az kazwam neshto i ti reshawash da go oborish.
OK! Niama nishto losho.
Samo deto az se podpiswam s imeto si i stoia zad towa koeto kazwam.
Znachi drug pat molia te proveri kokwo goworish kogato sporish. Lichnite danaci se plashtat na cash metod - t.e. kogato si gi poluchil - t.e. ako si gi poluchil na 2 january za kolkoto i dalag period na rabota prez predhodnata godina te shte se zachetat za danacite za tazi godina!
Да ти кажа честно, не си правя такива сложни сметки. Ако тръгна да си правя сметките за всяко нещо животът ми ще се превърне в едно голямо математическо уравнение с много неизвестни. Ами кога ще живеем? Предпочитам да си намеря работа, която е постоянна, а не да живея в стрес "кога ще ме назначат", "дали ще ме назначат" "ами ако се разболея, докато не съм на работа" и т.н. Ти имаш "професионално изкривяване" (казвам го в позитивен смисъл ) и тези неща те интересуват, но средно-статистическия гражданин на една държава (независимо коя) едва ли ще тръгне да си прави тези изчисления. За мен е важно да са задоволени основните ми потребности (за предпочитане в по-луксозен вариант ) и да имам достатъчно средства да пътувам и да опитвам от всичко. Това е моят манталитет и този на кръга от познати и приятели. А пък може и да греша, може би наистина хората си правят такива сметки?!
Лаура
laura написа:Да ти кажа честно, не си правя такива сложни сметки. Ако тръгна да си правя сметките за всяко нещо животът ми ще се превърне в едно голямо математическо уравнение с много неизвестни. Ами кога ще живеем? Предпочитам да си намеря работа, която е постоянна, а не да живея в стрес "кога ще ме назначат", "дали ще ме назначат" "ами ако се разболея, докато не съм на работа" и т.н. Ти имаш "професионално изкривяване" (казвам го в позитивен смисъл ) и тези неща те интересуват, но средно-статистическия гражданин на една държава (независимо коя) едва ли ще тръгне да си прави тези изчисления. За мен е важно да са задоволени основните ми потребности (за предпочитане в по-луксозен вариант ) и да имам достатъчно средства да пътувам и да опитвам от всичко. Това е моят манталитет и този на кръга от познати и приятели. А пък може и да греша, може би наистина хората си правят такива сметки?!
Лаура
[powtoreni wij dolnia msg}
Последно промяна от bgmontreal на Чет Фев 12, 2004 11:51 am, променено общо 1 път.
laura написа:Да ти кажа честно, не си правя такива сложни сметки. Ако тръгна да си правя сметките за всяко нещо животът ми ще се превърне в едно голямо математическо уравнение с много неизвестни. Ами кога ще живеем? Предпочитам да си намеря работа, която е постоянна, а не да живея в стрес "кога ще ме назначат", "дали ще ме назначат" "ами ако се разболея, докато не съм на работа" и т.н. Ти имаш "професионално изкривяване" (казвам го в позитивен смисъл ) и тези неща те интересуват, но средно-статистическия гражданин на една държава (независимо коя) едва ли ще тръгне да си прави тези изчисления. За мен е важно да са задоволени основните ми потребности (за предпочитане в по-луксозен вариант ) и да имам достатъчно средства да пътувам и да опитвам от всичко. Това е моят манталитет и този на кръга от познати и приятели. А пък може и да греша, може би наистина хората си правят такива сметки?!
Лаура
ami w goreposochenia sluchai naprawihme malko uprajnenia taka che choveka da pribira w djoba kolkoto edin koito wzema 90K
Ne e vajno kolko wzimash na hartia, a kolko nosish w kashti e moia deviz i mnogo klienti sa go "izpitwali na garba si".
Ne znam kak moje chovek da obikalia i da si tarsi po-evtina kola s meseci, drehi s dni i apartament s godini, a da ne si naprawi smetka za towa kak da spesti ot danaci, koeto shte mu e nai-goliamata investicia!
Prosto pak na men ne mi go pobira akala!
bgmontreal написа:
OK! Niama nishto losho.
Znachi drug pat molia te proveri kokwo goworish kogato sporish. Lichnite danaci se plashtat na cash metod - t.e. kogato si gi poluchil - t.e. ako si gi poluchil na 2 january za kolkoto i dalag period na rabota prez predhodnata godina te shte se zachetat za danacite za tazi godina!
Това изобщо не е вярно, когато работиш и получаваш месечно възнаграждение доходите ти се зачитат за периода, в който си работил. Ако получиш заплатата си за декември месец 2004 на 2 януари 2005, този доход в данъчната декларация се обявява за 2004 година.
Имам диплома по финансов мениджмънт, т.е. учил съм за директор на счетоводители, така, че не ме подценявай.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Ти изхождаш от презумпцията, че всички търсещи работа са или free lance или без сериозни намерения за работа на едно и също място. Защото това, което ще спестиш тази година може да спечелиш след 5, когато заплатата ти НАИСТИНА стане 90,000. Междувременно ще се изнервиш, защото бъдещето ти няма да е сигурно. Защото може да се получи "ситуация" или както казва българският народ "хитрата сврака с двата крака", т.е. да не може да си намериш работа ИЗОБЩО. Аз пък не мога да разбера, защо си мислиш, че качеството на живота зависи само от ПАРИТЕ и то парите спестени от данъци. Има много по-важни неща, като спокойствие, осигуреност, хубава работа. Сега, в интерес на истината, ние също си правим сметката, но само донякъде. Аз мога да живея в Гатино, Квебек, където жилищата са по-евтини, но живея в Отава, Онтарио, защото данъците са по-ниски и така спестяваме няколко хиляди годишно и в крайна сметка в дългосрочен план това е финансово по-добрия вариант. И все пак, най-важната причина да живеем в Онтарио е езикът. Ако нещата бяха сложени по обратен начин, т.е. да е финансово по-изгодно да се живее в Квебек ПАК БИХМЕ ИЗБРАЛИ ОНТАРИО. Искам да кажа, че има много фактори, влияещи върху избора на работа и данъците са само един малък аспект.
Лаура
Аз пък не мога да разбера, защо си мислиш, че качеството на живота зависи само от ПАРИТЕ и то парите спестени от данъци. Има много по-важни неща, като спокойствие, осигуреност, хубава работа.
Слушай,Лаура,ако за теб парите са без значение,какво правиш в тази тема?Човекът се опитва да разкаже как да спестим голяма част от данъчните разходи,и се намират хора да се заяждат,та не му дават и думата... Хайде сега да послушаме Лаура как имало по-важни неща от парите...
Дани,аз предлагам човекът да започне работа през декември.Така ще е спазил условията,а доходите ще започне да получава през януари,съответно за предишната година ще има възврат,който фактически ще убие част от загубата...
Ха сега де!Нали все някой трябва нещо да предложи:
А ти все не искаш да кажеш отговора...Хайде,бе,Дани,да ти се молим ли сега...
Joy,
Защо си мислиш, че всички имат тенденция да се заяждат? Ако те е яд на мен, кажи ми го директно. Аз не се заяждам, просто изказвам мнение. И това ли вече не може?!
Цитираният от теб коментар е в отговор на следния параграф:
"Ne znam kak moje chovek da obikalia i da si tarsi po-evtina kola s meseci, drehi s dni i apartament s godini, a da ne si naprawi smetka za towa kak da spesti ot danaci, koeto shte mu e nai-goliamata investicia!
Prosto pak na men ne mi go pobira akala!"
А пък на мен не ми е ясно как може някой да смята, че да спестиш от данъци е най-голямата инвестиция в живота и го написах.
Интересно защо в другата интернет група, в която участвам мнението на другите не се посреща "на нож", независимо колко различно е то? Дали защото там участниците не са българи? Какъв е този манталитет на българина да се отнася с презрение и да отрича мнението на другите. Явно не сме научени на толерантност.
Да уточня, bgmontreal, не се заяждам с теб, нито споря по въпросите за данъчното облагане, т.к. нямам необходимата компетентност. Мислех, че тук се води дискусия и си написах мнението.
Моля всички да ме извинят за това, че им отнех от премето. Повече няма да пиша в тази тема.
Лаура
Слушай,Лаура,ако за теб парите са без значение,какво правиш в тази тема?Човекът се опитва да разкаже как да спестим голяма част от данъчните разходи,и се намират хора да се заяждат,та не му дават и думата... Хайде сега да послушаме Лаура как имало по-важни неща от парите...
Извинявай,Лаура!Рязко се изказах...Просто съм с мигрена...
Няма за какво да ме е яд на теб,още повече,че имаме толкова много общи възгледи:
Какъв е този манталитет на българина да се отнася с презрение и да отрича мнението на другите. Явно не сме научени на толерантност.
bgmontreal написа:
OK! Niama nishto losho.
Това изобщо не е вярно, когато работиш и получаваш месечно възнаграждение доходите ти се зачитат за периода, в който си работил. Ако получиш заплатата си за декември месец 2004 на 2 януари 2005, този доход в данъчната декларация се обявява за 2004 година.
Имам диплома по финансов мениджмънт, т.е. учил съм за директор на счетоводители, така, че не ме подценявай.
jore warnia tai diploma
ne spori da se izlagash, a wzemi poprocheti malko!
wij kakwo e cash bases, vij kak se oblagat horata i togawa komentirai.
Samo ne mi minawai s nomera che towa e za BG, zashtoto iasno komentirahme che stawa duma za CANADA.
bgmontreal написа:
OK! Niama nishto losho.
jore warnia tai diploma
ne spori da se izlagash, a wzemi poprocheti malko!
wij kakwo e cash bases, vij kak se oblagat horata i togawa komentirai.
Samo ne mi minawai s nomera che towa e za BG, zashtoto iasno komentirahme che stawa duma za CANADA.
jore, sorry i men migrenata
naistina biah riazak.
siguren sam che shte badesh dobar direktor, no twoiata rabota (towa za koeto si uchil) e da rakowodish i opredeliash, a az sam se specializiral w "oprawiane"
ta towa e.
wse pak zemiata se warti i sumite shte sa za 2004 danachna godina.