Мобилни телефони и деца

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.

Мобилен телефон на дете:

от предучилищна възраст
2
4%
от 1 клас
7
14%
след 10 години
10
20%
след 6 клас /основно училище/
15
31%
на 15 години
8
16%
не му е необходим докато не стане пълнолетен
5
10%
за какво му е мобилен телефон на детето
2
4%

Общо гласове: 49
Omega3

Мнение от Omega3 »

krimon написа:какво по-точно си мислиш, че не разбирам
аз просто давам мнението си по въпроса ... Не вярвам, че има нещо за разбиране и неразбиране ... И да, странно е меко казано, да даваш мобилен телефон на дете в първи клас. Така аз виждам нещата и за това не е нужно разбиране, а елементарно възпитание.

Ок, изтеглям си коментара ми по твой адрес. Останах с впе4атлението, 4е коментираш моето мнение.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не е нужно, според мен, да се заяждаме
просто може да сподели всеки възгледите си ... на мен ми е много интересно, наистина, въпреки че не споделям доста от изказаните мнения :beer: :beer:
Omega3

Мнение от Omega3 »

krimon написа:не е нужно, според мен, да се заяждаме
просто може да сподели всеки възгледите си ... на мен ми е много интересно, наистина, въпреки че не споделям доста от изказаните мнения :beer: :beer:

Споделям това последно изказване. По вьпроса за телефона исках да кажа, 4е не толкова вьзраста е важна при решаването на това дали да дадеш или не един телефон на едно дете, колкото вьзприемането на принадлежноста му от детето.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

И аз съм за технологиите, но децата ми (в гимназия) нямат мобилни телефони. В България голямата имаше, и имам чувството, че необходимостта е функция на родителските страхове. При нас тази функция май беше доминираща (там училището беше много по-далеч от къщи. Да не говорим че и по принцип си е по-опасно там).
В момента никой от семейството ни няма мобилен телефон въпреки че не е проблем да имаме. От време на време се замислям, после си викам - добре де и за какво ?
По същия начин и кабелната телевизия. Само че за нея, не сме имали нито в България, нито тук.

:beer:
vio

Мнение от vio »

Странджата написа:VIO, ,, НЕКРОЛОГ , КАКТО КАЗВА ЖЕНАТА,, , твоята жена ли казва това? Да махне снимката консиержката , че да не се дразниш :shock: , ами постави се на мястото на родителите бе ......надеждата умира последна и за жалост такива случаи поне спомагат за това, да се отворят очите на небрежни родители! Явно ти не си от тях , но разсъждението ти граничи с циничен егоизъм!!! Толкова си прочел и името на детето :evil:
виж сега, пич - че ми прилича на некролог две мнения няма! Не мисля че това е най-добрия начин за издирването на едно дете. По-скоро действа на родителите като напомняне да бъдат бдителни за децата си, но аз всеки път се ужасявам като го видя - може пък да ми е прекалено развинтена фантазията и да си представям разни ужасии, дето не бих искал да се случат на никого - най-малкото на едно дете. Ако на това му викаш циничен егоизъм - така да е - няма да споря за "терминология"! Да не забравяме и донякъде умишлената цел да се държи населението на този континет в постоянен страх за щяло и нещяло - това е също един от методите - постоянно да ти се набиват идеи за насилие.

а за мадам кримон ще кажа - името не е от значение - това, че съм го сбъркал просто показва колко далече се опитвам да стоя от тая история - просто не ми се мисли как се чувстват родителите. А факта че детето е изчезнало пред училището не ти ли говори, че може би дори и през ваканцията децата посещават училището на камп дьо жур, например???! Въпросът е без значение, жалко че не разбрахте основната ми идея - да се използва всякакъв начин - в това число и телефона, за да се предотвратят подобни случаи.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aйде без оправдания....
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

vio написа:а за мадам кримон ще кажа - името не е от значение - това, че съм го сбъркал просто показва колко далече се опитвам да стоя от тая история - просто не ми се мисли как се чувстват родителите.
а на мосю vio искам да отговоря:
именно, много далеч стоиш от тази история и фактите ти убягват
vio написа:А факта че детето е изчезнало пред училището не ти ли говори, че може би дори и през ваканцията децата посещават училището на камп дьо жур, например???!
ако беше следил новините нямаше да предполагаш такива абсурдни работи

Мобилният телефон няма да помогне на едно отвлечено дете. Той ще бъде изхвърлен първи, заедно с дрехите на детето, както е направено в случая на Седрика.

optics е написал много ясно това, което аз досега не успях да кажа:
optics написа:необходимостта е функция на родителските страхове.
Ако ти обаче си безотговорен родител и не възпитаваш добре детето си, нищо няма да го спаси. Освен страх, това е и оправдание, оневиняване на самите родители.
vio написа:Да не забравяме и донякъде умишлената цел да се държи населението на този континет в постоянен страх за щяло и нещяло - това е също един от методите - постоянно да ти се набиват идеи за насилие.
мосю vio, защо не отидете да се прегледате :shock:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

;)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

optics написа:... необходимостта е функция на родителските страхове. :beer:
Прав е оптикс, макар че детето ако е изобретателно и телефона няма да ти помогле да го контролираш. Проблема е че в бг наистина е по-страшно. И непредсказуемо. Няма училишни автобуси, пускат децата навсякъде, по плошадките децата се бият като кучета :x, шофьорите са пияни и ужасно нахални и безпардонни. Аз бих се притеснявала и бих дала телефон. В Канада по малко виждам смисъл.
Циганите - на Сатурн !
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

survivor

Мнение от survivor »

В началното училище не виждам никакъв смисъл. Всяка минута има човек, който носи отговорност за детето - в училищния автобус, в почивките, навсякъде. На едното му дете му взехме телефон на 15 години, като почна да се движи по-самостоятелно. Аз и за себе си не виждам голям смисъл. Телефонът ми е вечно с незаредена батерия или забутан някъде където не мога да го чуя. В много редки случаи го използвам, е наистина тогава ми върши добра работа, направо ме е спасявал на моменти. Но рядко.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Народе, вижте непременно и това :)
www.metacafe.com/watch/618359/there_is_no_emf_hazard/
Публикувай отговор