Груб служител на Емплоа Кебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Е Линко, браво на теб,ти си успял в борбата :beer:
Но моята първа агентка,миналата година, не беше в час горката. Аз отидох да питам как стои въпроса с обучението на мед. сестри и дали има програми за това /приравнителни/. Тя каза да,разбира се. Като й показах какво писамо съм получила от Ordre des infirmières et infirmièrs auxiliares du Québec за да приравня дипломата си поне на това ниво /помощник мед.сестра пък после по-нагоре/, тя ме пита 10 пъти що искам в тоя ордер ми не в големия за мед.сестра не за помощник. Обясних пак ,че за това ми стига евалюасиона /признаха ми дипломата на ниво колеж/ и че като съм нямала никакъв трудов стаж в Канада,трябва да мина курс за актуализация /от 4 до 6 месеца/, после изпит пред ордера и вече диплома. Тя обаче си реши да ме прати на такъв курс но за infirmière /8 месеца в някакъв колеж/, не за infirmière auxiliare. Казах й ,че с това писмо от тоя ордер не става, защото трябва да имам регистрация в Големия мед.ордер, тяхна евалюация и т.н.Тя обаче, каза НЕ, може и ми даде док-ти. В крайна сметка аз излязох правата, но карай, сега ще уча това което искам, после се надявам да работя това ,което харесвам и обичам, че бая се заседях на училищната скамейка покрай тоя френски :oops: а, ми се работи вече.
Успех и на теб :thumbsup:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Благодаря ти mima++, с удоволствие, така ще можем да налапаме по-голямо парче от държавната баница gratuit и ще си лежим и слушаме чалгата и занапред.
Linko, ти нямаш ли страх бе човек, сега поне 20 стършела ще скочат отгоре ти как искаш да се облажиш. :lol:
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Хе-хе Bubi, успя да ме разсмееш :lol: :lol: , готино описание -"стършели" :thumbsup:
Имам делово предложение към двама ви с Линко- ела те бе хора, да се съберем, кафе експресо ще ви направя, цигара Виктори ще почерпя, па нека ни е зле, както казва Годжи от време на време /макар че аз няма да ползвам финансовите помощи на някое КЛЕ за да се изуча/, но се приобщавам към всички тези които ще го правят за напред :
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Е, щом е gratuit ще дойда, как няма да дойда, аз обичам да се облажвам. Да не забравиш да направиш и баница. Аз също ще го завърша без тях разбира се, но имаше една програма, която страшно много ме интересуваше и я имаше само в един колеж и финансирана изцяло от Емплоа Кебек. Както и да е, кажи кога е партито на търтеите и идвам.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Bubi написа:Linko, ти нямаш ли страх бе човек, сега поне 20 стършела ще скочат отгоре ти как искаш да се облажиш. :lol:
Да скача който и колкото и до където си иска. Аз не съм изгубил години в изучаване на цялостната им система за подпомагане на умните, трудолюбиви и ученолюбиви хора за да не се възползвам изцяло от нея. :) Ама че тая система позволява на хитреците, лапачите и кръшкачите да се облажат също, то не е мой проблем. Аз за себе си знам какъв съм и що съм, независимо как ще ме боядисват или мацат с кал душманите. :)
А че тук се лицемерничи и се насажда едно ненормално презрително и осъдително отношение към ползващите различните правителствени програми за подпомагане, това хич не ме вълнува...ама хич. Пък и едно си знам аз, че с държавата на комар не се играе и че от нея по-голям рекетьор няма. Независимо как ще се нарича държавата. ;) Сигурен съм, че и Канда ще си вземе своето от мен рано или късно...няма да ми се размине. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Godis

Мнение от Godis »

Какво знаете вие...преди време едни съфорумци и детските оплюха...
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Така,така Линко, ма не разбрах дали прие поканата за кафе/ и баница както иска съфорумничката ни Bubi :lol: / ?
А това, че били оплюли и детските тук, не ме учудва. Който плюе, да си купи билет до БГ /може и с въпросните детски да го направи,не са малко :wink: / и да иде да получава по 18 лв на месец за дете / което си е чиста подигравка :evil: /
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

А преди да съдиш хора, които изобщо не познаваш не ти ли мина през ума, че има програми, които са финансирани изцяло и само от Емплоа Кебек и по друг начин не можеш да влезеш там.
Interesno mi e kakwa e тази супер специална програма, която се предлага само от Емплоа Кебек, и я няма в нито един друг колеж или университет в Квебек/Канада

И изобщо се чудя как имате нервите и търпението да се занимавате с емплоа-то? Те освен да ви дадат социял едва ли ше ви помогнат много, най-много да си загубите времето. Колкото по-малко се занимавате с бюрократщина толкова по-бързо ще си уредите живота.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
pumpy

Мнение от pumpy »

Bubi написа:А преди да съдиш хора, които изобщо не познаваш не ти ли мина през ума, че има програми, които са финансирани изцяло и само от Емплоа Кебек и по друг начин не можеш да влезеш там. Има една такава, която много ме интересува. За твое сведение аз си взех агент преди една седмица точно поради тази причина. Аз не съм стоматолог, който се бие в гърдите "Вижте ме колко съм оправен", но висшето ми образование от България е точно тази специалност и съм много добре запозната в какво се състои работата на жената. И много те моля, преди да съдиш хората кой е търтей и кой не и кой иска да се облагодетелства не забравяй самия ти откъде си тръгнал.

ЦИТАТ:
"дали се изплащат детски когато детето не е в канада. става въпрос, след предварително присъствие там и регистриране, ако се върне в БГ за примерно 6 месеца, детските изплащат ли се за този период или само за времето когато е там. 10х
не ме подозирайте нямам 10 деца за да правя бизнес Very Happy все още Very Happy Very Happy Very Happy"

Това е цитат от първите ти постинги. За мен да получаваш детски, когато детето не е в Канада също е плюскане от държавната баница.
Нищо лично.
защо? да си изпратиш детето до БГ във ваканция не струва нищо и там е на фото синтеза и пари не му трябват - както виждаш съм написал 6 месеца......месечните детски от 250 не стигат за самолетен билет и престой в БГ
да имаш време да ровиш да ме цитираш е просто безумно.....изглежда правилно те е преценила агентката в КЛЕ-то - щом имаш толкова време за губене
относно програма ти нима там учат само изпратени от КЛЕ-то и никой друг ?????
pumpy

Мнение от pumpy »

mima++ написа:До кога смятате да плюете по тези ,които се опитват да си вземат дипломи за да работят / а не да са на социал/ и да издържат децата си, както са го правили в БГ, щото представете си там в БГ не са имали такъв социал / който ти храни децата ,докато ти седиш до нощите над учебниците /, Ще разпънат Bubi на кръст, щото решила да си приравни дипломата от БГ, айде сиктир...............
да приравнява бе ама защо някот и е длъжен да и плаща зада го прави
и не ми разправяй за гледане на деца и учене защото го правих в продължание на 5 семестъра и съм бил и на шомаж и не ми е дошло на ума да врънкам някой да ми плаща за да уча, а си ходех и на работа и да разнасям вестници и да уча и деца да гледам, без да ги пращам в БГ за да им лапам аз тук детските
и не разбирам какво те ядосва че си записала със стипендия и заем - нали все пак ти помагат да учиш, е ще трябва да връщаш 2-3 к накрая разстрочено но това не е голяма трагедия,
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

poumpy написа:
mima++ написа:До кога смятате да плюете по тези ,които се опитват да си вземат дипломи за да работят / а не да са на социал/ и да издържат децата си, както са го правили в БГ, щото представете си там в БГ не са имали такъв социал / който ти храни децата ,докато ти седиш до нощите над учебниците /, Ще разпънат Bubi на кръст, щото решила да си приравни дипломата от БГ, айде сиктир...............
да приравнява бе ама защо някот и е длъжен да и плаща зада го прави
и не ми разправяй за гледане на деца и учене защото го правих в продължание на 5 семестъра и съм бил и на шомаж и не ми е дошло на ума да врънкам някой да ми плаща за да уча, а си ходех и на работа и да разнасям вестници и да уча и деца да гледам, без да ги пращам в БГ за да им лапам аз тук детските
и не разбирам какво те ядосва че си записала със стипендия и заем - нали все пак ти помагат да учиш, е ще трябва да връщаш 2-3 к накрая разстрочено но това не е голяма трагедия,

Виж какво ще ти кажа. Това,че си учил, гледал деца,носил вестници и т.н. е супер, евала :thumbsup: , а това че не си бил на социал си е твой проблем, дето се вика- да си бил. А това дали аз ще си плащам за обучението или не си е моя работа, също така си е моя работа колко пари ще имам да връщам после. И пак за твое сведение, да ти кажа ,че да можеш да спиш спокойно тази вечер, няма да платя сумата, която си написал по=- горе, защото курса ми е само 4 месеца и струва 431$, които си платих вчера, и които така или иначе щях да си платя. Защото аз искам да си взема диплома ,която да ми даде право да работя тук, това което работих в БГ в продължение на 12 год., а не да седя на социал / господи, вече я мразя тая дума покрай тоя форум :oops: /. И понеже ме хвана яд, че за едни може да се плати курса а за други не може, за това реших да говоря с агента си, като му обясних, че аз с тяхна или без тяхна помощ ще изкарам курса, но ми е интересно защо става така. След като получих отговор, си се движа по моите си планове и не преча на никой.
Всеки е свободен да направи това което смята за нужно , стига да не вреди на околните. Така,че дайте да оставим на края темата на спокойствие, стига дразги и кавги, защото не се знае дали няма да седнем един ден на една маса някъде с някои от вас и да се получат конфузни ситуаций :nenam: :nut:
Не се заяждам ,не ми е присъщо, много съм търпелива, но когато ме подразнят да не си ми насреща/ в случая не е така, просто си обменяме мнения, надявам се/. Айде със здраве и лека вечер :beer: :beer:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Да, poumpy там учат само изпратените от КЛЕ-то и абсолютно никой друг. След като не си запознат защо вземаш отношение. Няма нужда да ровя дълго, за да те цитирам, това е може би третото ти мнение в този форум и ти си правиш сметката за детските и т.н. още от България. И трябва да ти кажа, че изобщо не ми е нужно да ти чета мненията, защото чета този форум от 3 години. С теб дори сме си писали на лични. За мен вземането на социал и шомаж е едно и също нещо, всеки лапа от държавата. А ти изобщо не ми разправяй как си учил и гледал деца, най-вероятно всеки го е правил. Аз специално имам 2 на възраст 4 и 6г. И мога да ти кажа, че с парите, които аз и моят съпруг плащахме за данъци в България плащаха детските на 15 циганчета, но аз лично не съм получила и стотинка детски в нашата мила родина. Както и 17 години съм плащала данъци без да съм стояла и един ден без работа и не съм вземала никога шомаж. Също така бурса който получаваш не пада от небето, нали? Това е долу-горе мисля колкото е и социала. Хората тук са си направили сметката много добре.
Много ми е интересно как толкова заети с работа хора като вас имат време да висят толкова много във форума. На мен горкичката от слушане на чалга и ядене на мазната баница не ми остава време. Айде, остани си със здраве, че нещо вече ми писна. Ще ти изпратя линка на ЛС и ако все пак аз съм права смятам, че ми дължиш извинение.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

poumpy написа: ...и не ми разправяй за гледане на деца и учене защото го правих в продължание на 5 семестъра и съм бил и на шомаж и не ми е дошло на ума да врънкам някой да ми плаща за да уча, а си ходех и на работа и да разнасям вестници и да уча и деца да гледам, без да ги пращам в БГ за да им лапам аз тук детските
За мен това са пълни глупости: колко си гледал деца, докато си учил и работил ... със сигурност бабата е гледала детето, докато ти си работил/учил. Ама не всички имат баба! Затова си го и пратил 6 месеца в България, защото изобщо не си го гледал!
pumpy

Мнение от pumpy »

krimon написа:За мен това са пълни глупости: колко си гледал деца, докато си учил и работил ... със сигурност бабата е гледала детето, докато ти си работил/учил. Ама не всички имат баба! Затова си го и пратил 6 месеца в България, защото изобщо не си го гледал!
не го пратих 6 месеца а проех бабата тук и съм издържал и нея и съм учил и съм гледал деца, защото както знаеш бабата може да стои само 6 месеца и после си отива
колко съм учил изобщко не ми се споменава.......
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Bubi написа:За мен вземането на социал и шомаж е едно и също нещо, всеки лапа от държавата.
тук лекичко се обърка: тези, които вземат безработица са плащали за тази безработица ... няма как да не го знаеш, ако си работил, защото плащаш доста голям процент от заплатата си, за да можеш да се възползваш от безработицата :) Така де, това е застраховка, която сам си плащаш докато работиш :wink:
Публикувай отговор