защо избирам КВЕБЕК

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
chinois

Мнение от chinois »

Добри ходове:
- Какъв е начина да взимам повече пари?
- Мога да бъда много по-полезен в проектирането на басейни. (Ако сте копали една седмица басейни)
- Непрекъснато мисля как да реша тази ситуация и не ми идва нищо и затова идвам при тебе.(Въпрос към шефа ти какво да правиш).
- Още ли не си свършил :lol: (Класически въпрос към конкуренцията и тези по долу от теб. Задава се малко преди да е почнал. :lol: )
- Гледаш кои може да ти помогне и го молиш за това.
- Ако работиш добре и много всички ще искат ти да им помогнеш и ще ти стопят лагерите/ще ти скъсат гьона.
- Никога не свършваш започната работа без да си я прекъснал поне два пъти. Така могат да премерят колко работиш.

Лоши ходове:
- Лошо съм оценен тук! (верно си е :lol: )
- Аз проектирам два пъти по-добре от тези смешници дето не могат да си форматират чертежа на Аутокад.(верно си е)
- Като гледам решенията които сте взели преди мен ми се плаче.(не е верно. РЕВЕ МИ СЕ :lol: )
- Аз върша сам повече и по -качествена работа от двама(петима) взети заедно.(верно си е)
- Аз мога всичко сам, щото съм най-добър.(верно си е)
- Като почна нещо предпочитам да го свърша.Така е по-бързо и по-добре.(верно си е)
Alina

Мнение от Alina »

хехехе, Chinois, последния ти пост е просто класика.
:D
:beer: :beer: :beer:

Абсолютно верно :beer:
Alina
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

chinois написа:
Това , което аз насърчавам всички новодошли е да питат и да си искат. Най-много да не им отговорят и да не им дадат, но толкоз.
Но да го правят любезно и с усмивка. Това не е като в казармата. :lol:
И най-вече да не обясняват колко по-добре е на други места. :lol:
първо, по гореказаното, това че ще ти дадат или няма да ти дадат винаги зависи от случая; чиновниците често нямат никаква идея за какво иде реч и затова за по-сигурно се усмихват.
второ, усмивката на квебекарския чиновник е по същество гримаса, което човек разбира малко по-късно:)))
точно така мисля по въпроса:)
Публикувай отговор