Случка в аптеката в изостаналата Канада
Прав си Саше за чакането за скенери в Алберта. Просто много народ се изсипа. До 4-5 години ще насмогнат да построят болници.
А иначе Любо е прав - отиваш в частната клиника и си готов.
Въпросът е защо ги плащам тези данъци и защо нямам право да си купя здравна застраховка, както си имам зъбна.
За мен здравната система в Канада, в този си вид, загива. В България вече загина.
Наздраве
П.С. За единственият изход е да има частно и държавно здравеопазване и всеки да се спасява. Щото сега всички получаваме идиотско здравеопазване.
А иначе Любо е прав - отиваш в частната клиника и си готов.
Въпросът е защо ги плащам тези данъци и защо нямам право да си купя здравна застраховка, както си имам зъбна.
За мен здравната система в Канада, в този си вид, загива. В България вече загина.
Наздраве
П.С. За единственият изход е да има частно и държавно здравеопазване и всеки да се спасява. Щото сега всички получаваме идиотско здравеопазване.
- Independent
AlexAA написа:... и защо нямам право да си купя здравна застраховка, както си имам зъбна.

Значи ли това, че моята здравна застраховка е нелегална? Да не ме захапеш сега, в Канада покрива огромна част от услугите, които не ти се полагат безплатно, за чужбина не е интересно. Не знам как стои въпроса с частното здравеопазване, ама сигурно ако навлезе широко в страната, и него ще го покриват...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Здрасти независим,
Защо се правиш. че на разбираш за какво иде реч?
Не става въпрос за здравните планове по фирмите. Аз говоря за здравна застраховка, парите в която да ги ползвам както аз реша, демек да ходя на специалист когато имам нужда, а не когато ми дойде редът.
Сега какво е - аз имам право на здравни услуги, за които плащам прескъпо, но не мога да ги ползвам, щото има 1/3/6/12 месечна опашка.
Аз искам частни клиники и болници и частни здравни застраховки. Това, че просякът не може да си ги позволи си е негов проблем...
Хората не равни, никога не са били равни и НЯМА да бъдат. Едни ще имат достъп до по-добра здравна система, други до по-лоша. Такъв е животът. То сега какво е в Канада - всички получават еднакво калпава здравна услуга. Тези, които са платили 10/20/30000+ такси годишно получават същия калпав сървиз както и тези, които 2 лева данък не са внесли. Ай сиктир на такава система. Комунизмът затова се провали...
П.С. Аз това съм го писал и преди ама айде пак.
Синът ми беше на около 3 месеца и получи някакъв мощен обрив, по цялото тяло. Педиатърът каза - "това не е животозастрашаващо, ето ви направлвние за дерматолог". Дадоха ни час за след 2 седмици. Жената откачи, щото джуниър така се дръгнеше, че грееше като крушка. НА мен ми идваше да взривя някого. леле и чикиджийската здравна система. Накрая се обадих в Силистра и се консултирахме с познат дерматолог.......
Абе ужас.
Защо се правиш. че на разбираш за какво иде реч?
Не става въпрос за здравните планове по фирмите. Аз говоря за здравна застраховка, парите в която да ги ползвам както аз реша, демек да ходя на специалист когато имам нужда, а не когато ми дойде редът.
Сега какво е - аз имам право на здравни услуги, за които плащам прескъпо, но не мога да ги ползвам, щото има 1/3/6/12 месечна опашка.
Аз искам частни клиники и болници и частни здравни застраховки. Това, че просякът не може да си ги позволи си е негов проблем...
Хората не равни, никога не са били равни и НЯМА да бъдат. Едни ще имат достъп до по-добра здравна система, други до по-лоша. Такъв е животът. То сега какво е в Канада - всички получават еднакво калпава здравна услуга. Тези, които са платили 10/20/30000+ такси годишно получават същия калпав сървиз както и тези, които 2 лева данък не са внесли. Ай сиктир на такава система. Комунизмът затова се провали...
П.С. Аз това съм го писал и преди ама айде пак.
Синът ми беше на около 3 месеца и получи някакъв мощен обрив, по цялото тяло. Педиатърът каза - "това не е животозастрашаващо, ето ви направлвние за дерматолог". Дадоха ни час за след 2 седмици. Жената откачи, щото джуниър така се дръгнеше, че грееше като крушка. НА мен ми идваше да взривя някого. леле и чикиджийската здравна система. Накрая се обадих в Силистра и се консултирахме с познат дерматолог.......
Абе ужас.
AlexAA, Любо нагоре каза, че тук има вече частни клиники. Ето една приятелка се обади наскоро, след 3 дни и беше срещата и прегледа. Плаща, след което праща парите към застаховката във фирмата и те ще й покрият някаква част, не всичко обаче. Другата част може да я пуснеш към данъчната декларация , но пак има нещо от сорта ,че трябва да имаш повече от не знам си колко си за да ти го зачетат като разход.
Последно промяна от IRA на Чет Мар 22, 2007 5:46 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
хаха, и видя ли какви услуги предлагат? операция на херния и хемороидиLub0 написа:Часна болница в Монтреал:
http://www.rocklandmd.com/en/index.php
Откриване на досие 75 кинта + преглед 150, обаждаш се по-телефона за среща когато ти е удобно, няма чакане, няма глупости...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Преглед при специалист или GP ? Щото ако е GP, мерси викаме ний на таквъз услуга, при моя личен лекар е за същия или следващия ден, в клиникате е с час-два чакане. Ако е за специалист (кардиолог, дерматолог, некви скенери и страхотии и т.н.) тогава е ок.IRA написа:AlexAA, Любо нагоре каза, че тук има вече частни клиники. Ето една приятелка се обади наскоро, след 3 дни и беше срещата и прегледа. Плаща, след което праща парите към застаховката във фирмата и те ще й покрият някаква част, не всичко обаче. Другата част може да я пуснеш към данъчната декларация , но пак има нещо от сорта ,че трябва да имаш повече от незнам си колко си за да ти го зачетат като разход.
-
Алекс, тук паралиите са му намерили цаката - отиват до Щатите в такива случаи. Виж коя е най-близката ти голяма щатска болница (някой са строени специално за Канадски пациенти), цените не са убииствени - 300-500 $ за преглед при специалист.AlexAA написа:П.С. Аз това съм го писал и преди ама айде пак.
Абе ужас.
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
това е интересно дето го казваш! ще трябва да се провери, не ми се вярва да минеш с 500$ за преглед применро при кардиолог, да речем пълен преглед ехо, екг,холтери и сие... Да знаеш, че поне 2000$ ще ти струва щото инак всеки ще търчи у щатскоVorGrigorov написа: Алекс, тук паралиите са му намерили цаката - отиват до Щатите в такива случаи. Виж коя е най-близката ти голяма щатска болница (някой са строени специално за Канадски пациенти), цените не са убииствени - 300-500 $ за преглед при специалист.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Признай си, че се обърка ей тъй за по-ефектно.AlexAA написа: ....Това, че просякът не може да си ги позволи си е негов проблем...
Хората не равни, никога не са били равни и НЯМА да бъдат. Едни ще имат достъп до по-добра здравна система, други до по-лоша....
Работещите здравни системи в света са на солидарен принцип - плаща който има пари, ползва който има нужда.
На твоята логика дупката ще я разбереш като станеш дай боже пенсионер. Да не дава господ никому от хроничните "скъпи" болести или редките синдроми дето ги лекуват 100 души в света.
Лесно може да се превърне човек в просяк след лечение за половин милион. А за един милион? А недай боже за цялото семейство? Спирам дотук, да чукам на дърво, да сте живи и здрави всички.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
-
Не съм се изразил достатъчно точно.sasho71 написа:това е интересно дето го казваш! ще трябва да се провери, не ми се вярва да минеш с 500$ за преглед применро при кардиолог, да речем пълен преглед ехо, екг,холтери и сие... Да знаеш, че поне 2000$ ще ти струва щото инак всеки ще търчи у щатскоVorGrigorov написа: Алекс, тук паралиите са му намерили цаката - отиват до Щатите в такива случаи. Виж коя е най-близката ти голяма щатска болница (някой са строени специално за Канадски пациенти), цените не са убииствени - 300-500 $ за преглед при специалист.
300-500$ струва консултацията, ако се налага MRI, примерно, естествено че кихаш допълнително.
Хората средна ръка не ползват този опшън за операции и пр. Постановката е: тук са ти правили някакви изследвания, взимаш копия и отиваш там да ти кажат какво мислят, ако не ти се чака 4м за дерматолог, 3 седмици за ехограф, искаш специалист, а не технишън да направи феталната морфология на жена ти и др. в този дух.
-
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ц200, в щатите са го измайсторили т'ва - пенсиите всички са покрити от медикеър а иначе младите който го мързи и не работи - чака в безплатната болница а който е зает си плаща и минава бързо.c200 написа:Признай си, че се обърка ей тъй за по-ефектно.AlexAA написа: ....Това, че просякът не може да си ги позволи си е негов проблем...
Хората не равни, никога не са били равни и НЯМА да бъдат. Едни ще имат достъп до по-добра здравна система, други до по-лоша....
Работещите здравни системи в света са на солидарен принцип - плаща който има пари, ползва който има нужда.
На твоята логика дупката ще я разбереш като станеш дай боже пенсионер. Да не дава господ никому от хроничните "скъпи" болести или редките синдроми дето ги лекуват 100 души в света.
Лесно може да се превърне човек в просяк след лечение за половин милион. А за един милион? А недай боже за цялото семейство? Спирам дотук, да чукам на дърво, да сте живи и здрави всички.
тук в канада аз съм от заетите и така здравето ми се занемарява защото нямам време да чакам а лентяите си ходят за щяло и нещяло.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
Съгласен съм, че основната здравна с-ма трябва да е на солидарен принцип, Ц200. Нямам нищо против да плащам 200-500 $ месечна вноска за да може да ползва този който има нужда, но искам и да имам възможност да отида на преглед в часна клиника когато преценя, че е нужно. За което също съм готов да си плащам естествено.c200 написа:Признай си, че се обърка ей тъй за по-ефектно.AlexAA написа: ....Това, че просякът не може да си ги позволи си е негов проблем...
За мен, ако бях на мястото на Алекс, едни 200-300$ за преглед при дерматолог днес , а не след 2 седмици, биха били разумна цена за да не се тревожи жена ми и да съм сигурен че сина ми е ОК.
В тази връзка съм съгласен че хората не са равни - не само като съдържание на банковите сметки, но и като отношение към здравето им. Едни са готови да плащат повече, други не. Ако имам възможност да плащам екстра за да не чакам и за по-добро обслужване, защо да не ми вземат парите?
Пр. аз бачкам като луд, а Гуджо виси на социял и двамата имаме един и същи достъп до 'базово' медицинско обслужване. До тук до добре. Трябва да се грижим за Гуджо - и той е човек. Но каква е ползата от бачкането ми ако не мога да получа нещо повече от Гуджо като се разболея? Аз за какво бачкам?
Не съм съгласен който ИСКА да плаща повече, да получава по-добро здравно обслужване.
Защото следващата стъпка е: Който МОЖЕ да плаща повече да получава по-добро здраве
И по-нататък следва (не е особено логично, но такава е човешката природа): Който НЕ МОЖЕ да плаща - не получава нищо.
По-скоро трябва да се разреши на частни фондове да оперират със сумите за здравеопазване.
Нещо от този род - каквото свършат лекарите се оценява и плаща от държавата на фонда, а частния фонд се разплаща с медиците и поддържа болницата и техниката. Ако не друго, поне ще пилеят по-малко пари от държавните структури. И пак всички ще имат равен достъп до лечение.
Нещо подобно мъчат в БГ със Здравната каса, но там парите са несравнимо по-малко и се краде повече, та резултатите са мизерни. Идеята си струва обаче.
Защото следващата стъпка е: Който МОЖЕ да плаща повече да получава по-добро здраве
И по-нататък следва (не е особено логично, но такава е човешката природа): Който НЕ МОЖЕ да плаща - не получава нищо.
По-скоро трябва да се разреши на частни фондове да оперират със сумите за здравеопазване.
Нещо от този род - каквото свършат лекарите се оценява и плаща от държавата на фонда, а частния фонд се разплаща с медиците и поддържа болницата и техниката. Ако не друго, поне ще пилеят по-малко пари от държавните структури. И пак всички ще имат равен достъп до лечение.
Нещо подобно мъчат в БГ със Здравната каса, но там парите са несравнимо по-малко и се краде повече, та резултатите са мизерни. Идеята си струва обаче.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин