Pytuvane do BG s kanadski pasport?
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
за да ви е мирна главата. откажете се от беге гражданството или пък въобще не ходете там. ако пък ви се налага да ходите и сте се отказали от гражданството си не могат нищо да ви кажат. а ако пък ви се наложи да си го върнете гражданството - не могат да ви откажат защото сте родени там (ако сте родени там)...
аз мисля че ще е по лесно да се минава през сухопътната граница...приземяваш се в атина или виена или букурещ и от там с кола или автобус или влак...дано скоро съвсем да паднат границите.
много мразя да се разправям с беге бюрокрацията - чуствам се като под комунистичеко иго пак...
аз мисля че ще е по лесно да се минава през сухопътната граница...приземяваш се в атина или виена или букурещ и от там с кола или автобус или влак...дано скоро съвсем да паднат границите.
много мразя да се разправям с беге бюрокрацията - чуствам се като под комунистичеко иго пак...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- MrGeek
- Путлер Капут
Батка, Батка. Изобщо не ти е увряла тиквата след толкова време в чужбина. Въобще не загряваш каква е разликата между пътуващия българин (независимо с каквъв паспорт) и граничния служител. Единият е свободно придвижващ се субект, докато другия е държавен служител на служба. Ако още не си забравил български език, да си припомниш от къде идва горната дума - точно така, от служа. Друга производна дума е слуга.bateto написа:Какъв ви е проблема.Като искате да се канатчите по българските граници и не носите с достойнство и самочувствие българското гражданство се откажете от него.Просто и ясно отказвате се от Бг. гражданство и граничните служители ще ви гледат с много по голямо уважение ,когато им се лигавите все едно сте хванали господ за шлифера като сте канатец/то пък и един шлифер/.И аз да съм граничен служител и някой поканатчен български лигльо ми се прави на велик и аз ще го огъзя по закона.
В случая Стони е много прав. По всички краища на света тези служители се обръщат към пътуващите граждани с господине или в англоезичните държави със сър. Нашите "служители" говорят на "ти" и гледят с кървясал поглед всеки гражданин от български произход. Подобно е отношението на "служителите" във всички държавни институции. Затова държавата наречена България е на това дередже. Защото нищо не си е по местата и субекти с твоя начин на мислене се изявяват като "служители" че и "управници". От там идва и цялата "оправия".
Айде наздраве.

това е малко прекалено, поне според моя личен опитMrGeek написа:По всички краища на света тези служители се обръщат към пътуващите граждани с господине или в англоезичните държави със сър. Нашите "служители" говорят на "ти" и гледят с кървясал поглед всеки гражданин от български произход.
тук /Монерал/ никой не ми е викал "мадам" и в още няколко страни, където съм кацала .... както в България не са ми говорили митничарите на "ти", а погледа им дали е кървясъл съвсем не си спомням

Т.е. твърдението, че гледат "всеки" гражданин от бг произход така не съвпада с моя експириънс, но може пък някой да са го гледали, знам ли

Последният път като ходих в Щатите определено митничаря приличаше на аватара на Кольо Балкански, говореше просташки на хората в автобуса и пускаше шегички тип "табарнак", въпреки че беше хамериканец ... впечатленията ми са строго отрицателни от поведението му: когато видеше паспорт различен от канадския /т.е. европейски/ посочваше вратата на автобуса и с една дума ги изпращаше навън - аут! Нямаше ни "мадам", ни "мосю", камо ли "сър" или "медъм"

Те служителите по българските граници са си много любезни и учтиви към позитивно нзстроените към тях пътуващи българи ,но има една група от тия поканатчените дето им викам дето с демонстрацията на някакво измислено превъзходство идващо им от канатското гражданство ги вадят от равновесие и и ги принуждават да прилагат по строго закона към тях след което следва плачене и плюене от ;засегнатите; поканатчени пътници ,които обикновенно са най големите радетели за спазване и прилагане на реда и закона от държавните слуги ,но не и на техният гръб ,защото подобно на българският политик ,поканатчения българин се чувства недосегаем и неподвластен държейки господния шлифер за пеша.
А Гийка явно няма много експирианс с пътуванията особенно на този континент за да може да сравни ии служители се държат с теб като с господин и чии като със скъсан цървул.Ама като пообиколи тук там ще се научи.

А Гийка явно няма много експирианс с пътуванията особенно на този континент за да може да сравни ии служители се държат с теб като с господин и чии като със скъсан цървул.Ама като пообиколи тук там ще се научи.

Ми ако си скъсан царвул, не е толкоз изненадващо , че се държат с тебе като такъв.
Ако един държавен служител излиза от равновесие като види канадски гражданин и почва да прилага закона по-строго към него това е един феномен, които би трябвало да бъде отделно изучен.
Прилагането по-строго на закона е задължение на държавния служител и не трябва да се чувства принуден да прави това само като види канадски паспорт.
И накрая такова гъвкаво поведение показва , че служителя , които седи срещу теб зад гишето, може за секунди да стане или мяукащо сладко котенце или разярен бенгалски тигър според това какъв си ти.
Похвално спазване на законите пред които всички са равни.
Ако един държавен служител излиза от равновесие като види канадски гражданин и почва да прилага закона по-строго към него това е един феномен, които би трябвало да бъде отделно изучен.
Прилагането по-строго на закона е задължение на държавния служител и не трябва да се чувства принуден да прави това само като види канадски паспорт.
И накрая такова гъвкаво поведение показва , че служителя , които седи срещу теб зад гишето, може за секунди да стане или мяукащо сладко котенце или разярен бенгалски тигър според това какъв си ти.
Похвално спазване на законите пред които всички са равни.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
...освен ако не сте се отказали от беге гражданството си...pop написа:абе хора не се заблуждавайте, както и да влезете в БГ (канадски паспорт или не) ако все още сте български граждани ще бъдете третирани като такива. Канадското/Британското посолство може да ви помогне във всяка друга държава, но не и в БГ.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- MrGeek
- Путлер Капут
Батка, добре е да си вярваш на собствените фантазии. Апропо, ти не беше ли обикалял континента с камион?bateto написа:...

Е именно де,пресичал съм границата с камион ,а не с кану през Ст.Лоран край Корнуал.
Един път на Александрия ме смъкна от камиона и ме закара в ФБИто да ме сканират щото съм минавал границата с бейзболна шапка на главата.Аха да си потърся правата и оня ми вика затваряй си усттата ,че ще те арестувам за 24 часа и щте ти ударя черен печат в паспорта.
А в Детройт направо ми щракнаха белезниците .Два часа сме в колоната и докато стигнем граничните на мен ми се допика ,но стискам като диригент.Минахме браздата и аз хукнах към ВЦто,обаче след мене още няколко куки се изнасят на подкоци.Стой ше стрелям.Що съм тичал.Стреляй да ти е. м. ,няма да се напикавам я.И така белезниците и ела тука ,че ни трябваш,няма човешки права ,няма физиологични права ,шарап пикай в гащите.
Брато ,мангалите на Детройт те третират като потенциален престъпник или терорист ,ако името ти е по различно от Джон и ли Фил,
Ако не върваш ходи да видиш.Ама всъщност няма нужда ,нали си най всезнаещия.
Един път на Александрия ме смъкна от камиона и ме закара в ФБИто да ме сканират щото съм минавал границата с бейзболна шапка на главата.Аха да си потърся правата и оня ми вика затваряй си усттата ,че ще те арестувам за 24 часа и щте ти ударя черен печат в паспорта.
А в Детройт направо ми щракнаха белезниците .Два часа сме в колоната и докато стигнем граничните на мен ми се допика ,но стискам като диригент.Минахме браздата и аз хукнах към ВЦто,обаче след мене още няколко куки се изнасят на подкоци.Стой ше стрелям.Що съм тичал.Стреляй да ти е. м. ,няма да се напикавам я.И така белезниците и ела тука ,че ни трябваш,няма човешки права ,няма физиологични права ,шарап пикай в гащите.
Брато ,мангалите на Детройт те третират като потенциален престъпник или терорист ,ако името ти е по различно от Джон и ли Фил,
Ако не върваш ходи да видиш.Ама всъщност няма нужда ,нали си най всезнаещия.

Спомням си преди около 4 години минавам щатската граница и оня димбелин ме накара да излезна отвън, почна да ми отваря багажника, да ми рови каде ли не, аз се облегнах на колоната, той ми нареди да не се облягам ма след малко забравих и пак се облегнах и той пак ми нареди да не се облягам ма вече се изнерви и почна да ме гледа като есесовец.
После както си му е реда, каде си тръгнал, дай адреса на мястото, колко време ше стоиш, кво ше правиш и т.н. Гледаха ми колата отдолу с огледало на няква пръчка и кви ли не буклуци.
Балъците като че не знаят че още от времето на студената война Чехия е запасила резняците с оня пластичния експлозив за около 3 000 години напред да думкат.
Тоя експлозив няма миризма и трябва съвсем малко за да се гръмне една сграда.

После както си му е реда, каде си тръгнал, дай адреса на мястото, колко време ше стоиш, кво ше правиш и т.н. Гледаха ми колата отдолу с огледало на няква пръчка и кви ли не буклуци.
Балъците като че не знаят че още от времето на студената война Чехия е запасила резняците с оня пластичния експлозив за около 3 000 години напред да думкат.
Тоя експлозив няма миризма и трябва съвсем малко за да се гръмне една сграда.

- MrGeek
- Путлер Капут
Батка, твърде далече си от идеята на първоначалното ми мнение, но за разлика от Джоана, на теб не ми се обяснява допълнително.bateto написа:Мани го ти М. Гийко.Той си мисли ,че щом цялата рода идва да посреща гордоста на наше село на аерогарата , така и гранична полиция му е длъжна да посреща с Духовата музика новоизлюпеното българоканатче навместо да си върши работата.