ДО ЧИКАГО И НАЗАД ........

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bateto

Мнение от bateto »

Gez ti napravo me shokirash ,otkade namirash tolkova mnogo vreme da si postoyanno vav foruma ,sashtoto se otnasya i za Botzo,kak go pravite be bratya ,kak se izdargate,otkade tova svobodno vreme ,az ako si pozvolya da se razboleya ili da otsastvam ot rabota 2,3 dni za men e proval,nyama da moga da si platya smetkite.Ne vi vyarvam naposledak tochno po taya prichina ,hem lentyaystvate ,hem pri opisanite ot vas situacii po mestogiveene ste givi vse oshte,ami to tuk mogem samo da si mechtaem za givota koyto vodite i chestno skrito vi zavigdam ,az ne moga da si go pozvolya da giveya po vashiya nachin samo kato si pomislya ,che navan e -20.ako imah dostatachno topli drehi i sam po kalen moge bi bih izdargal na stresa ,no se chuvstvam nepodgotven za takava avantyura ,molya otgovorete mi kak go postigate ,hem ne rabotite ,hem yadete ,леле pak neshto ne sam razbral.
Sega malko po seriozno,zabravete si rozovite ochila na noshnoto shkafche,s tiya patetichni misli nyama da ya prokopsate ni v Balgariya ,a oshte po malko i tuka i ne se strahuvayte ,i tuk e za hora .Straha e mnogo losh savetnik ,za da se spasim ot nego kakvo li ne pravim ,s dve dumi badete malko mage kadeto i da se namirate .byah se zarekal da ne se vklyuchvam ,no mi e kofti kato ne cheta mage ,samo p...i,ti gez
kato nyamash transport ot granda da se priberesh ste se priberesh pesha ,rabotil sam tam predi 15g. i dosta chesto sam go pravil ,aman ot liglyovci.
Povervayte mi nyama da vi e lesno.
Botzo

Мнение от Botzo »

bateto написа: ... Gez ti napravo me shokirash ,otkade namirash tolkova mnogo vreme da si postoyanno vav foruma, sashtoto se otnasya i za Botzo, kak go pravite be bratya ,kak se izdargate,otkade tova svobodno vreme ,az ako si pozvolya da se razboleya ili da otsastvam ot rabota 2,3 dni za men e proval ....
Само да уточня ......
аз работя в интернет клуб. И познай, мойта работа е ИНТЕРНЕТ. Т.е. единственото място кадето намам интернет е в нас. Напоследак давам и извънредни смяни за да мога да си платя тока и газта. Така че познай, интернет без прекъсване. Колкото повече в нета толкова повече пари за манджа. А относно оцъствията от работа ..... за три години тук съм оцъствал само 1 ден и то защото ме оперираха и нямаше как да ме изключат от системите за дойда на работа. Иначе болен, здав ....... все на работа. Запознат съм с тази действителност. Хубавото е че на теб когато си болен ти дават 2-3 дни. Та значе в Квебек ще се чуствам добре :lol: .
Ако искаш пък да видиш каде работя, добре заповядай тук:
http://www.sladur.com/www/Detailed/12721.html

Виж за Гец ........ незнам. Той най-добре може да ти отговори.
Надявам се че си разбрал за какво става дума в моя случай.

Поздрави. :beer: :beer: :beer:
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Само да добава да добавя вън от всякакви теми ....... напоследак се забелязва тенденция да бъда обиждан с термина АРЖЕНТИНЕЦО.
Интересното е че никак не ме обижда, а даже обратното - кара ме да се чуствам горд. Това което е постигнала Аржентина за някакви керливи 200 годни, като гледам на българия ще и трябват поне още 1300 за да достигне едвам половината.

Abe chovek ti ne znam dali vaobshte mislish kato pishesh. I mnogo me kefi, che te narichat taka, ama super ti otiva, ha, ha.
Kato tolkova se kefish, zashto ne si ostanesh tam, ami iskash da idvash tuk? I kakvo si zaobichal Quebec, ti ne si stapval, ama vajnoto e,che go obichash, he he, smeshnik.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Hi Koko
Az ne kazah, che ti me plashish s rabota!!! Tova beshe za Molson.
Az samo kazah, che sam absolutno saglasen s teb i sam gotov za sluchai, v koito ochakvaniata mi se izpariavat, razbral si me pogreshno!!!
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

bateto написа:Gez ti napravo me shokirash ,otkade namirash tolkova mnogo vreme da si postoyanno vav foruma? i,ti gez
kato nyamash transport ot granda da se priberesh ste se priberesh pesha
1. Работата ми е силно свързана с интернет, защото по цял ден правя онлайн тестове на отчаяни съграждани. За съжаление денем не ми остава достатъчно време да съм постянно в интернет, защото има и други неща за вършене. Затова любопитни ми приятелю, аз съм 3 часа в нета от полунощ нататък, преди да легна.
2. Явно и ти си забравил да четеш на български!!! Ако не си забелязъл - добре, че бях с кола, защото иначе трябваше да спим на плажа с колежката, защото 8 km път....кога ли щях да се наспя? За твое сведение, имам две хобита: интернет и шофиране!!!!
bateto написа:i,ti gez
kato nyamash transport ot granda da se priberesh ste se priberesh pesha ,rabotil sam tam predi 15g. i dosta chesto sam go pravil ,aman ot liglyovci.
Povervayte mi nyama da vi e lesno.
Айде стига с тез обиди, че ми писна ве бате ли си, кака ли си не знам!!! Да ви имам аз културата!!! Ти защото си работил там си имал шанса сега да си в Канада, защото си печелил доста!!! Че даже и от пътя си спестявал, а??? Я стига лъга - какво беше работното ти време преди 15 години в Гранда, а? Че ти ако си ходил пеш, то е било за следобедна разходка бе мой човек!!!
bateto написа:az ako si pozvolya da se razboleya ili da otsastvam ot rabota 2,3 dni za men e proval,nyama da moga da si platya smetkite.Ne vi vyarvam naposledak tochno po taya prichina ,hem lentyaystvate
Колко пъти до ви го казвам - елате като предпочитате да лентайствате и да боледувате в България, а!!! Охаааа каква алтернатива, а Бате!!!
Аватар
balbi

Re: !

Мнение от balbi »

Plamen написа:[quote="balbi] PLamene ti maj ne si ostaval bez hlyab na masata si shtom kazvash podobno neshto. Pone na men taka mi se struva!
Ето пак. Абе какво общо има хляба с националната гордост или с любовта и уважението към другите. Не смятам да дискутирам житието и битието си, но за 1 миг не съм спрял да работя. И без пари и с 1 000 000 долара аз пак ще съм си същия. Въпроса е че и да нямам хляб на масата няма да кажа че Левски е страхливец /защото не е така/ нито че мразя БЪЛГАРИЯ. Аз намерих изхода за себе си. И то без да се налага да мразя никого. Обичам България, защото е част от живота ми, уважавам Канада защото ми дава нещата, които неможех да имам в родината. А да кажа че обичам Канада и за това мразя България е все едно да кажа че мразя майка си, защото обичам жена си...нема начин.
Plamene pogreshno si me razbral.
Iskah da ti kaja , 4e horata v BG ne namirat vreme da se gordeyat s tova koeto sa po prostata pri4ina, 4e nqmat kakvo da yadat i mislyat kak da se sdobiyat s hlyab za sebe si i za decatra si.
Ne pomnya da sym zayavyaval 4e Levski e strahlivetz ili neshto podobno...:)
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:Държави като Аржентина, Колумбия, Бразилия са бедни държави от третия свят, без да са водили войни и без да са имали комунизъм, от които вече 200 години нищо не става и които бълват непрекъснато емигранти към Северна Америка. Да отидеш от България в Аржентина- от трън та на глог :D :D :D [/code]

и на мен ми звучи точно така без да съм бил в Аржентина и да съм станал аржентинец, но не виждам кой знае каква делавера.
pumpy

Мнение от pumpy »

Botzo написа:
joro написа: .... Държави като Аржентина, Колумбия, Бразилия са бедни държави от третия свят, без да са водили войни и без да са имали комунизъм, от които вече 200 години нищо не става и които бълват непрекъснато емигранти към Северна Америка. Да отидеш от България в Аржентина- от трън та на глог ....
Ми да Жорка,
само че има малко подробности. Май много народ идва от оня трън на тоя глог. Ама няма случай от тъкашния трън да са забягали към хобавия ни глог нали? Каквито и да са страните от третия свят, умните, учени и какви ли не още там идват насам. Ако го нямаше тези факти теорията ти щеше да е желязна, но при наличието им ....... е меко казано смешна.

:wave2: :wave2:
не се връщате защото ви е зверски СРАМ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ХОРАТА, а и бидейки на другия край на света спокойно можете да си разправяте как преуспявате - то просто не подлежи на проверка.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

bulgarshtinka....

Мнение от Леля Екимка »

kato se saberat poveche ot 1 bulgarin i stava ej tova deto go pravite tuka - ne mpojesh da go sburkash; nyama nachin - siguren sum, che sushtata atmosfera cari i v bulgarskata baza v Anatarctida. Smeshno li e , nacionalna cherta li e nezanam ... ama vijdam che i Canadskite patrioti ne mogat da mu ubiagnat - kato jigosvane vseki si go nosi. Sigurno i az po tazi prichina sega pissha tuk :))
"Sam da sum v rejsa paK she se butam !!!"
davajte !, dano samo ne mnogo hora vi vzemat naseriozno - tova bi bilo krachka napred !
alisa

Мнение от alisa »

gez написа:Hi alisa
Vse-pak po-dobre da komentirash kato doidesh v Toronto.
Veche sam govoril za tova malko. Ne iskam da go povtariam, zashtoto shte me napadnat s hvalbite mi.
Za razlika ot horata, koito shte chakat lubo na Dorval i niama da znaqt kade se namirat, to az imam dosta qsna predstava, moje bi po-qsna ot tvoqta, sled kato si veche tam, kakvo tochno shte stane i kak!!!
ne mojesh da imash po- iasna predstava za strana v koiato ne si jivial ot chovek koito jivee v neia (ne govoria samo za sebe si). tova shte potvardi vseki koito jivee ili e jivial v Canada.
Plamen

Мнение от Plamen »

[quote="balbi] Plamene pogreshno si me razbral.
Iskah da ti kaja , 4e horata v BG ne namirat vreme da se gordeyat s tova koeto sa po prostata pri4ina, 4e nqmat kakvo da yadat i mislyat kak da se sdobiyat s hlyab za sebe si i za decatra si.
Ne pomnya da sym zayavyaval 4e Levski e strahlivetz ili neshto podobno...:) [/quote]
А трябва. И има защо. били сме, сме и ще бъдем велик народ, управляван лошо и свикнал да бъде управляван така...
Балби, това за Левски няма нищо общо с тебе /сори ако така си ме разбрал/...може би го вметнах неуместно, но така започна и мойто участие в тия теми. При цялото ми уважение към тебе не съм съгласен, че гладния човек неможе да бъде горд. Ами ако ти вземат хляба, вярата и ежедневно се гаврят с тебе и децата ти какво друго ти остава освен да си горд. незнам...може би си прав че не съм опирал до дебелия и за това пиша така. Ама знам че с едниния гол хляб не се живее. Единия ми дядо са го гръмнали за подобни вярвания, а другия, брат на дядо ми е бил поп...абе незнам. Може и от Канада да изглежда по-лесно /нали знаеш че на чужд гръб и 100 тояги са малко/. Някой беше казал че надеждата умира последна. Обаче имайки предвид че човек е стадно животно и има нужда да се приравнява с някой /то явно това е проблема на редовните "драскачи" във форума/ бих казал че гордостта и националното самосъзнание умират последни /за нормалните хора/. Лично мнение...
Joy

Мнение от Joy »

А знаете ли, че се допуска в България доктори да не могат или да не искат да открият, че детето в майката е мъртво от няколко денонощия и какво става след това, знаете ли? Питайте JOY!!!
Не ме намесвай! :) Предполагам,че това е възможно навсякъде по света.Някъде повече,другаде по-малко.В България дородовата профилактика е застъпена добре,доколкото знам...И пак доколкото ми е известно рискът тук това да се случи е по-голям.
ИМХО-Нямам нищо общо с тези неща и не мога да дам точна информация,пък и въпросът съвсем не е поставен добре.

Иначе,гез,за повечето изброени от теб неща ние знаем или поне се досещаме,пък и всеки би могъл свои собствени да добави...
Само че,колкото и негативни неща да изброиш,това няма да промени чувствата на хората към Родината си! Вероятно и ти ще заемеш същата позиция когато пристигнеш тук,дори бих казала,почти сигурно е,че ще започнеш да виждаш други факти и това също е нормално.
Спорът ви,съфорумници е абсолютно безмислен според мен.Вечно заемаме крайни позиции-или пронационални или антибългарска...Всеки си има своя собствена истина и срещата с нечия друга няма да му я промени.Не можем ли да съществуваме в мир,въпреки различията ни и разбиранията относно патриотическите ни чувства? За себе си,мога да кажа,че отдавна мина времето когато все намирах за какво да се гордея със страната си...Един по един поводите за гордост изчезваха и на тяхно място се насаждаха само огорчения,разочарования...Разкритията на безброй лъжи относно историята ни ми отнеха възможността и от това да се гордея...Не вярвам вече на историята,която съм учила,не вярвам в миналото на страната ни,не вярвам в настоящето.не вярвам и в бъдещето.
Колкото и жалко да звучи,жалко за мен,защото се чувствам ограбена,но вярвам единствено в истината,а тя често се оказва не такава,каквато ми се иска да бъде...
Та,така,гез,аз за това съм тук-защото вече дори и вяра не ми остана!
Завиждам на тези,които я имат,въпреки,че знам,че и те един ден като мен ще свършат! Въпреки това,всеки сам трябва да си изживее чувствата.Когато ги няма,човек се чувства безвременно остарял,и въпреки практицизма,една голяма част от него си е отишла безвъзвратно.
Така,че,оставете хората да вярват,да обичат и да намират за какво да се гордеят от Родината ни! От това по-хубаво няма!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

misleh si da pisha po temata,posle neshto napadkite stanaha mnogo ostri,i se otkazah da se namesvam,no sega moga samo da kaja-zastavam 100% zad dumite na joy,mislia che bih napisal syshtoto,ako imah vreme da vodia bezpolezni sporove i bitki sys viatyrni melnici
joro

Мнение от joro »

[quote="balbi] Plamene pogreshno si me razbral.
Ne pomnya da sym zayavyaval 4e Levski e strahlivetz ili neshto podobno...:) [/quote]

Е, чак пък да няма какво да ядем- не знам някой да е умрял от глад в България, не съм чул за подобно нещо. Виж това, че нямаме пари за хубави коли, за екскурзии до Майами и да си купим мезонети по 200 квадрата в центъра на София- наистина е така.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

balbi написа:Gez , Bravo 4ove4e - ima temi s koito ne sym syglasen no tuk si opisal vsi4ko to4no kakto si e!!!
Balbi, priatelu, dobre che se zastrahova, zashtoto ako znaesh kakva valna ot ........... shteshe da te zashlivi!!!!!! Mani, mani.....
Заключено