Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

todor73 написа:krimon, tova pqk kqde go prochete, che kampaniata e zavyrshila, che mi stana interesno :wink:
ми на сайта - Рекрутмон университер 2006 - завършило таз година.
За постовете явно не. Видях го аз онзи пост, за който си се кандидатирал :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ognen_led написа:Krimi, specialno za teb (i za vsichki zavarshili tuk) ima super vratichka za vtori shans. T.e. zapisvash sledvashtata essen certificate redovno obuchenie, septemvri si podavash dokumenti i ti opredeliat vednaga data za izpit. Posle kef ti riba kef ti palamud ako iskash prodaljavash certificata ako iskash ne. Vajnoto e kym momenta na podavane na dokumentite za pravitelstvoto da si zapissan redovno obuchenie...
ох, мерси, направо си върхът! обаче аз даже не искам повече университет да виждам, толкова са ми ......ъъъъъъъъ писнали! даже документите в администрацията не искам да ходя да подавам. Срам, то по интернет става, и по интернет не искам да ги гледам :lol: :lol: :oops:
Идейката обаче е един път :beer: :beer:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Ognen_led написа:
mama_kenga написа:Аз на 02 дек. ходих на изпити, ама още нямам резултат. Кога да го чакам този резултат? Имате ли идея?
Иначе наистина трябва да пишем, че сме minoritе visible - много връзва. :D
Ami ako sledvame logikata che pri men izpita beshe v nachaloto na noemvri, a predlojeniata doidoha prez dekemvri... da se nadiavame che shte poluchish niakoi chestitki pokani prez januari...
Ама първо не трябва ли да получа писмо, че съм издържала изпита? Поне така казаха на изпита...Който го издържи отива в някаква листа за една година и тазни министерства си дърпат оттам директно кандидати и ги викат на разни интервюта.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Mama_kenga mi estestveno che triabva parvo da izdarjish izpita :) ... rezultatite gi poluchavash sled okolo 20 dni ot izpita... i posle te vkarvat avtomatichno v listata... i po-posle ti pojelavam telefona ti da ti zvani niakak si praznichno... :lol:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Какъв процент трябва да имам , за да съм взела изпита? В университета е 60, за някои други неща е различно - за Сиско, например е 85..., та какво пише в писмото горе-долу?По тази логика утре - другиден трябва да имам отговор.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Ognen_led написа:Simplyaven, merci za otzivite :) ... samo da vmetna che pone v Québec mai niama znachenie dali si visible minority... izglejda e dostatachno da si predstavitel na cultural community (NB v tazi grafa vliza vseki chiito roden ezik e razlichen ot frenski i angliiski)... ta ne znam ako niakoi se pishe che e visible minority da nsi vkara avtogol kat go vidiat posle che e invisible :wink: ...

P.S. komentarite za vrazkarstvo gi otnassiam pravo v tacha... oste ot vlisaneto mi v Qc edno ot osnovnite nesta koito pravia (makar i ne tolkoz celenassocheno) e sazdavaneto na dobri vrazki... dostatachno e da si estestven i vrazkite se zaformiat ot vazduha :D... i vse pak za pravitelstvoto podchertavam niama nujda ot nikakvi vrazki... drug e vaprossa che si pozvolih luksa da im otkaja na fonction publique (pri tova niakolko pati) shtot imah kasmeta i vrazkite da si nameria oshte po-gotina rabota :P ...
Ako ne me domarzi shte sedna i shte napisha po-obstoino saveti za tarseneto na rabota... shtoto sega mi e mnogo vesselo no predi da pochnat predlojeniata imashe edno izvestno vreme deto mi trepereshe pod lajichkata :) ...
Uspeh na vsichki tarseshti rabota.

Не вярвам на интервю някой да си позволи да ми каже "Ама госпожа, вие не сте минорите визибл.."Ще го завра в кучи *** и ще подам жалби и оплаквания до където се сетя. Но съм абсолютно убедена, че такъв въпрос на интервю не може да има.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

mama_kenga написа:
Ognen_led написа:Simplyaven, merci za otzivite :) ... samo da vmetna che pone v Québec mai niama znachenie dali si visible minority... izglejda e dostatachno da si predstavitel na cultural community (NB v tazi grafa vliza vseki chiito roden ezik e razlichen ot frenski i angliiski)... ta ne znam ako niakoi se pishe che e visible minority da nsi vkara avtogol kat go vidiat posle che e invisible :wink: ...

P.S. komentarite za vrazkarstvo gi otnassiam pravo v tacha... oste ot vlisaneto mi v Qc edno ot osnovnite nesta koito pravia (makar i ne tolkoz celenassocheno) e sazdavaneto na dobri vrazki... dostatachno e da si estestven i vrazkite se zaformiat ot vazduha :D... i vse pak za pravitelstvoto podchertavam niama nujda ot nikakvi vrazki... drug e vaprossa che si pozvolih luksa da im otkaja na fonction publique (pri tova niakolko pati) shtot imah kasmeta i vrazkite da si nameria oshte po-gotina rabota :P ...
Ako ne me domarzi shte sedna i shte napisha po-obstoino saveti za tarseneto na rabota... shtoto sega mi e mnogo vesselo no predi da pochnat predlojeniata imashe edno izvestno vreme deto mi trepereshe pod lajichkata :) ...
Uspeh na vsichki tarseshti rabota.

Не вярвам на интервю някой да си позволи да ми каже "Ама госпожа, вие не сте минорите визибл.."Ще го завра в кучи *** и ще подам жалби и оплаквания до където се сетя. Но съм абсолютно убедена, че такъв въпрос на интервю не може да има.
Jalbi i oplakvaniq moje6 da pra6ta6 kolkoto iska6 i kydeto iska6 ma nikoj nqma da zavre6 nikade, az sym se jalval i oplakval za kvoto moje da ti doide na um i do kadeto moje da ti doide na um ( Amnesty International napr. ) i nikoi ne sym zavrel nikade.
Ako ti si spodeli, 6e mi e interesno da nau4a -:)
:beer: :beer: :beer:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Мисля, че не биха си позволили да ми казват дали съм визибл или не. Това е грубо нарушение на човешките ми права. Не знам ти за какво си се жалвал, но си има нарушения и нарушения.
Ако се жалвам, че ДПС ми пречи естествено, че ще ми покажат един среден пръст. та мисълта ми е, че не може да обобщава - всеки случай си е различен, различна е и инстанцията , пред която се жалиш.
Аз от адв. си практика едно знам - от съд всичко се иска, пък - каквото даде. Най-безнадежните ми дела са завършвали с напълно неочакван успех, и обратното - когато клиенти са били невинни са им са се случвали ужасно карущини.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

mama_kenga написа:Какъв процент трябва да имам , за да съм взела изпита? В университета е 60, за някои други неща е различно - за Сиско, например е 85..., та какво пише в писмото горе-долу?По тази логика утре - другиден трябва да имам отговор.
Беше 60% не вярвам да са го променили.

За университетите 60% е за undergraduate courses (има изключения) & 65% е за graduate courses (без изключения).

Желая ви успех!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor

Мнение от survivor »

А да знаете някакъв начин човек да се подготви за тези изпити, нещо повече от примерите които дават в сайта? Някакви пособия?
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Единственото, което правих, беше упражнения в един много хубав сайт за тренировка по френски ( Екимка ми го даде, Господ да я поживи). Доста неща научих , доста си припомних. Ама то голямо бързане се получи - имах 10 дни от крайната дата за получаване на документите и датата на изпита. Все пак няколко дни тренирах френски. Другите 2 части ги правих както дойде...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

mama_kenga написа:Мисля, че не биха си позволили да ми казват дали съм визибл или не......
Вярно е. Братът на мъжът ми го изпробва, не помня за какво беше. Каза само ,че като се е срещнал с служителя оня няколко пъти го попитал наистина ли смятате (въпросът е такъв-смятате ли се за част.....) че сте визибъл и той им е казал ,че да.Не смеят да ти кажат , че не си. Ако се смятате пишете се.
Аз по -принцип съм против тези квоти,смятам ги за дискриминация, независимо,че за мен могат да бъдат само в полза.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Ира, тези квоти са отговор на дискриминация и опит да се уравновесят нещата. Не, че се получава, де , или поне не в каквато степен трябва.
Лека компенсация са за това, че стартираме с няколко обиколки по-късно. И то много лека. :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

аз не бих се поколебала да го кажа, затова го и написах... пък и шефа ми едва ли би лъгал, след като вече съм тук, а не кандидатствам тепърва! има и още нещо - аз от това, което съм видяла досега по интервюта (ние и в момента назначавме още хора в нашия отдел), канадците никак не се свенят да се пишат и с disabilities! нямате идея колко са нахални! защо тогава ние да не си увеличим шансовете, ако можем? в крайна сметка тук споделяме неща, които може да са от полза на кандидатстващите за работа - който иска да ги ползва, който не иска - да не ги :roll: но е истина, че те не смеят да оспорват личната преценка на човек за подобно нещо - и в много от документите (не знам в Квебек, говоря за тук) пише: IF YOU CONSIDER YOURSELF AS PART OF A VISIBLE MINORITY GROUP - и тук шефа ми ми даде обосновката - акцента, дори поведението, различните маниери - вярно е, че е visible! и все още сме и minority :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

mama_kenga написа:Ира, тези квоти са отговор на дискриминация и опит да се уравновесят нещата. Не, че се получава, де , или поне не в каквато степен трябва.
Лека компенсация са за това, че стартираме с няколко обиколки по-късно. И то много лека. :D
Отговор на дискриминация ? Ами такава в Канада НЯМА ! И как тогава може да има отговор на нещо дето го няма ?
Заключено