MNOOOOOOOOGO interesno - specialno za GOOGLE !!!!!!!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Laura
Ti samo tova li uspia da zabelejish??? Za cennostni sistemi mi govorish, a smiatash che "нещастнико" e v chisloto na moralizma. A "нещастнико" ne e li obida? Savsem mi e nared cennostnata sistema - izvinenieto e dokazatelstvoto!!!
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

Gez, niama da se prinizia na tvoeto nivo i da ti otgovariam... (Bravo na tezi, koito imaha tozi kurage!) Chte ti kaja samo edno: ela v canada !!! Tuk shte si suvsem na miastoto si!!! Radvam se samo, 4e po otnoshenie na tvoeto eventualno pristigane tuk, a ve4e shte sum se iznesla otdavna... :D
Le point fort du Quebec, c'est le marketing.
survivor

Мнение от survivor »

Просто нямам думи. От два дни не бях влизала във форума и сега за пръв път виждам тази тема, която така бързо е набъбнала. Как може да се мразите и обиждате така! Не съм проследила всички изказвания, ама видях обиди като "жалко същество", "нещастник" и т. н. Защото мнението ви съвпаднало с това на някой друг. Как може който и да е спор, който е на принципна основа, да преминава в ЛИЧНИ обиди. Каква е тая логика на омразата! Във френския съществува един глагол - balcaniser. Ето това е пример - един форум, който е създаден като пространство в което хората да си помагат и да си дават информация, да се превръща в бойно поле, в което да се обстрелват с обиди.
RSA

Мнение от RSA »

Re: Gez " Ami vij sega az ne kazvam che tezi fakti sa istina, a che vjarvam v tjah"

Mnogo interesno. Iskash li link za druzhestvoto koeto vjarva che zemjata e ploska?
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

:D
Zapo4vam s usmivka, 6toto tova, koeto smyatam da vi kaja ne e mnogo veselo, ta malko da vi umilostivya, de!!!!
Ei, vsi4ki vie deto v momenta jiveete v CA, kakvo ste go napadnali 4oveka??? I az kato nego 6te vi popitam, 6to ne si doidete v BG, a? Znaeteli kolko si e got tuk! Raboti6 si v usloviata na super spokoina obstanovka, 6toto ve4e ti e pisnalo da se pritesnyava6, dali 6efa kato doide kraya na mesetza 6te ti plati ili ne zaplatata ot 200lv! I ako ne ti plati hi4 ne ti puka, 4e ima6 da pla6ta6 tok, voda, tel, 4e i hrana tryabva da kupuva6, 6toto vse pak tryabva da se yade! Da ne govorim, 4e pove4eto biznesmeni tuk sa na printzipa " kolkoto po beden, tolkova po poslu6en!" No da predpolojim, 4e ima6 kasmet i si polu4i6 zaplatata! I k`vo ot tova? Znaete li kolko sa 200lv v canadski dolari? Ami smyataite, po kurs 1.25lv za dolar, pravi 160 CAD! Ha sega da vi vidya, kak bihte jivyali v CA s tezi pari za mesetz! Vyrno smetkata e gruba, no vse pak opitaite se da si go predstavite! Az 6te vi kaja: TRUDNO, AMA MNOGO TRUDNO!6toto ako polu4avahte tolkova, hi4 nyama6e i da si pomislite parnoto prez zimata da vi raboti po tzyal den na 6 ili pe4kata, da ne govorim za ekstri kato internet v ka6ti! A, pak izob6to da ne govorim, ako ima6 i dete da gleda6! E, togava nastava strahotna veselba!No kakvo li vi znimavam s takiva prozai4ni ne6ta!? Tok, voda, parno, detza - gluposti! Daite da si pogovorim na patrioti4na tema!??Botev, Levski! Ama vie za6to kato ste takiva patrioti ne vzimate primer ot tyah!? Ili kakvo, 6te ni plaknete o4ite s va6ia psevdonatzionalizam i psevdopatriotizam! Ha-ha-ha! Ya sitga! 4e za kakvo ste oti6li na mainata si da jiveete sled kato tolkova mileete za stranata si???Nai- veroyatno ste zabravili kakvo ste si mislili malko predi da napusnete Balgaria? Sigurno ot lubov kam Rodinata ste se mahnali ot tuk,a!? E, pone za tova ne mojete da se zahvanete, vijte napisah Rodina s glavno "R"! Ami mai Geza e prav! Prosto ne iskate da si priznaete, 4e izob6to ne vi puka za BG! Puka vi za rodninite i priatelite, ama za BG - to NE! I ako opitate da go osporite, 6te sam vi blagodarna ako 4estno mi otgovorite ei na tozi vapros: Na Balgaria puka6e li i za vas kato si jiveehte tuk! A? I ako "da", togava pak se vra6tame na starata tema, ami 6to ne si stoyahte tuk! I za da sam yasna, 6toto opredeleno o4akvam napadki, 6te vi kaja samo edno: I az obi4am Balgaria, no mai ne 4ak tolkoz, za da ostana i da jiveya tuk! Opazil me Bog! Molya vi, iskam detzata mi edin den da imat bade6te! Moje bi i vie za tova ste tam!Taka 4e aide po krotko ya karaite s va6iyat natzionalizam! Razbiram taka da mi govori, 4ovek koito si jivee v Bg, ama da go 4uvam ot hora koito sa oti6li na drugia krai na sveta, za da jiveyat po-dobre... e tova ve4e grani4i s litzemerieto! I kato za posledno, poneje nyama namerenie da otgovaryam na napadkite, koito neminuemo 6te posledvat, 6te vi kaja, 4e predpo4itam da se 4uvstvam grajdanin na sveta, otkolkoto kato vas emigranti! 6toto vie se 4uvstvate to4no takiva i ot tam idvat i vsi4kite vi kompleksi!
Pone si kazah kakvoto si mislya!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Гост

Мнение от Гост »

paraglider, ще ти кажа само, че с удоволствие ще чакам момента да дойдеш тук заради бъдещето на своите деца и незнам си какво си още и няма да се чувстваш емигрант, а гражданин на света. :P :D 8) :shock: :( Не просто си озлобена и нещастна от живота в България, но и сляпа да разбереш елементарни неща. И какво общо има сметките ти за тока и парното с българската история и националните светии - Ботев и Левски !!! :x :shock: :x :evil:

Със здраве и успешна процедура.
survivor

Мнение от survivor »

Не виждам никакъв проблем имигрант да се чувства "гражданин на света" тук.
Гост

Мнение от Гост »

survivor написа:Не виждам никакъв проблем имигрант да се чувства "гражданин на света" тук.
Това са празни приказки, т.е. не носят истинско съдържание и смисъл.
survivor

Мнение от survivor »

Ombudsman, blagodarya ti za ljubeznostta. :oops:
Sigurno e strahotno useshtaneto da se chuvstvash kato posledna instancia.
ik

Мнение от ik »

Samo mi kaji edno - zashto vsichki vie samo laete kato kucheta, vmesto da dadete logichno obiasnenie zashto obichta vi kam Bulgaria ne vi e zadarjala tuk, a?

Ще ти дам "логично обяснение" - може ли удавник да се измъкне от водата като се хване за яката и дърпа нагоре?!!! Ами май ще му е по-лесно някой друг от брега да го издърпа!!!! Та и ние затова сме тук - няколко самотни и смели българи захвърлени на непознат бряг, но напънали се да измъкнат цял един народ от блатото. Защото ако ти кажа колко пари влизат в икономиката на БГ точно от такива "лаещи кучета" като нас, дето мизерстваме тук, за да можем да осигурим пари за парното и хляба на една дузина близки в БГ, сигурно ще си глътнеш езика от цифрата - много повече от бюджета на държавата!!! Разрови се назад във форума и ще намериш точните цифри. А именно близките и приятелите са България, а не политиците и мутрите там!!!
А на "дамата с парашута" :D :D :D ще кажа, че не еважно колко пари печелиш, а какви разходи имаш, защото тук печеля 10 пъти повече отколкото в БГ, а ми остават 20 пъти по-малко пари, след като си платя задълженията като наем, ток, телефон, изпратя пари в БГ, а трябва и да се хапне нещо, поне веднъж в месеца, че нещо тия дни слънцето е слабо и фотосинтезата не върви!!!
А за Левски и Ботев ще кажа само, че след като протетох тези "разкрития" от историята ни, възхищението ми се удвои от тези хора! Да те наистина са ХОРА, защото нищо човешко не им е чуждо и защото е НОРМАЛНО да те е страх и да плачеш и да си отчаян! Ако не бяха толкова слаби тяхното влияние върху поколенията нямаше да е толкова силно! Имаме си Бог, който е прекалено идеален, за да се мерим с него, но добре че са Героите ни, та да ни показват, че дори и със слабата си човешка природа сме способни на велики дела!
И последно, че се увлякох - за тези, които се срамуват от корените си и си мислят че българите са били варварско племе и са се кланяли на "някакъв си там бог Тангра" само ще кажа - ние от където идваме, "цивилизованите" народи тепърва отиват!!! Де да бяха живи още "варварските" ни закони и силната религия, нямаше да има сега толкова родоотстъпници по света, а най-малко в България!
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:20 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

IK samo edna popravka na : nie otkadeto idvame ;civilizovanite ; narodi na tam otivat ,az bih se izrazil po pryamo :nie kadeto sme srali ,te ottam yadat.Vsashtnost oshte edin povod da se gordeya s proizhoda si.
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

ik написа:Samo mi kaji edno - zashto vsichki vie samo laete kato kucheta, vmesto da dadete logichno obiasnenie zashto obichta vi kam Bulgaria ne vi e zadarjala tuk, a?

Ще ти дам "логично обяснение" - може ли удавник да се измъкне от водата като се хване за яката и дърпа нагоре?!!! Ами май ще му е по-лесно някой друг от брега да го издърпа!!!! Та и ние затова сме тук - няколко самотни и смели българи захвърлени на непознат бряг, но напънали се да измъкнат цял един народ от блатото. Защото ако ти кажа колко пари влизат в икономиката на БГ точно от такива "лаещи кучета" като нас, дето мизерстваме тук, за да можем да осигурим пари за парното и хляба на една дузина близки в БГ, сигурно ще си глътнеш езика от цифрата - много повече от бюджета на държавата!!! Разрови се назад във форума и ще намериш точните цифри. А именно близките и приятелите са България, а не политиците и мутрите там!!!
А на "дамата с парашута" :D :D :D ще кажа, че не еважно колко пари печелиш, а какви разходи имаш, защото тук печеля 10 пъти повече отколкото в БГ, а ми остават 20 пъти по-малко пари, след като си платя задълженията като наем, ток, телефон, изпратя пари в БГ, а трябва и да се хапне нещо, поне веднъж в месеца, че нещо тия дни слънцето е слабо и фотосинтезата не върви!!!
А за Левски и Ботев ще кажа само, че след като протетох тези "разкрития" от историята ни, възхищението ми се удвои от тези хора! Да те наистина са ХОРА, защото нищо човешко не им е чуждо и защото е НОРМАЛНО да те е страх и да плачеш и да си отчаян! Ако не бяха толкова слаби тяхното влияние върху поколенията нямаше да е толкова силно! Имаме си Бог, който е прекалено идеален, за да се мерим с него, но добре че са Героите ни, та да ни показват, че дори и със слабата си човешка природа сме способни на велики дела!
И последно, че се увлякох - за тези, които се срамуват от корените си и си мислят че българите са били варварско племе и са се кланяли на "някакъв си там бог Тангра" само ще кажа - ние от където идваме, "цивилизованите" народи тепърва отиват!!! Де да бяха живи още "варварските" ни закони и силната религия, нямаше да има сега толкова родоотстъпници по света, а най-малко в България!
IK, NAPULNI MI DUSHATA !!!! BRAVO!!!
Le point fort du Quebec, c'est le marketing.
Plamen

Мнение от Plamen »

dissidente написа:
ik написа:Samo mi kaji edno - zashto vsichki vie samo laete kato kucheta, vmesto da dadete logichno obiasnenie zashto obichta vi kam Bulgaria ne vi e zadarjala tuk, a?

IK, NAPULNI MI DUSHATA !!!! BRAVO!!!
И аз се присъединявам към ИК и дисидент...това си е направо за мото на сайта. Страхотно писане. ИК ти да не си писател по душа :P
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Искам да попитам всички заминаващи за Канада защо си мислят,че там е рая и едва ли не ще хванат Господ за шлифера?
Аз лично няма да се впускам в бистрене на нечие изказване,а само ще кажа,че след 2 години се връщам в Бг! И не защото,че не съм успяла да се интегрирам,не правя пари,не се чуствам 'гражданин на света' и не знам още какви причини могат да ви хрумнат ... а защото в Бг се чуствам най-добре и мястото ми е там!
И друго-Канада е прекрасно място за отглеждане на деца,с малката вметка,че израстват осакатени!

ПП. И не ми се нахвърляйте,много моля - Канада ужасно ми харесва!
Заключено