Разбира се, ти си човек, който има невероятно много информация, свързана с процедурата.
Но за читанките

Това за възраста не е сериозно. Познавам 10ина семейства на и около 40 минали без проблем при меко казано не блестящ френски на единия, а в няколко случая и на двамата кандидати.Kan_Tangra написа: ... - Възрастта също е мн.голям проблем. Хора на 40г с мн добра подготовка - език и търсена специалност, много , много мотивирани са пускани много трудно на интервю. ... Пак ви казвам не искам да ви плаша, но така както гледам имате 10-20 % шанс. (и то ако се гледа оптимистично)
Колкото и много хора да познаваш, които са минали на интервюто, не може да твърдиш, че имаш инфо от кухнята последните 2-3 сесии. Все пак водата си тече и нещата се променят.Kan_Tangra написа:Не искам да те плаша допълнително, но сериозно се съмнявам че имате големи шансове на интервюто.
Този извод как успя да го направиш, ми е много интересно. Кой и къде се справя и какъв език или въобще ползва ли език, си е негов собствен проблем. Жената искаше съвет за конкретния случай, а не прогноза за следващите 10г.Kan_Tangra написа: - Там той няма да се оправи със езика, и това на интервюиращия ще е ясно. (това, че не е положил достатъчно усилия, и липсва мотивация да учи френски също).
А пък това направо е смешно. Хората, които ме познават лично и присъстващи тук във форума, могат да ти кажат точно обратното. Аз съм свидетел за това. А това, че някой е учил много здраво 2г. като зубър и продължава и там да го учи и видяхме, какво може да напише на френскиKan_Tangra написа: - При заявени по-високи нива и показани по ниски на език, на интервю се гледа много негативно (и е доста сериозен фактор за връщане)
А това просто не знам как да го коментирам. Мъжът ми е на 51г. икономист, целият му трудов стаж е в БТК, т.е. никаква гъвкавост при търсене на работа. В допълнение на това само ще спомена, че 3 дни преди интервюто разбра как се образува бъдеще време във френския.Kan_Tangra написа: - Възрастта също е мн.голям проблем. Хора на 40г с мн добра подготовка - език и търсена специалност, много , много мотивирани са пускани много трудно на интервю.
Е това вече е върха. Човек не трябва да знае английски, за да не би да го заподозрат в измяна на франкофонската кауза.Kan_Tangra написа: - Както разбирам и на тебе основен език ти е английски. Това е още един повод интервюиращия да заподозре, че искате да се изтеглите във Федерална (англ. говоряща ) Канада и да не ви пусне.
Искаш ли да се обзаложим на бутилка уиски?Kan_Tangra написа: Пак ви казвам не искам да ви плаша, но така както гледам имате 10-20 % шанс. (и то ако се гледа оптимистично)
Kan_Tangra написа:Осъзнавам, че при толкова малко време оставащо до интервюто е необходимо да се даде увереност за да се представи по-добре човек на интервюто.
Но се иска и поне малко трезва преценка и равносметка. Къде се отива и защо. Не ми се пишат романи, но има хора, които идват и се връщат обратно, и то заради френския и невъзможността за интеграция.
Това е ! Повтарям отново:
Успех на всички на интервюто.
И точка по въпроса.