fandjo написа::rev: и тези сесии ще минат без мен... днес получих писмо, че ми дават 12 месеца срок за да положа изпит и защитя ниво модул 3 - интермедиа в алианс франсе... така, че стига съм писал тука отивам да уча и напролет с бодра стъпка по изпити у софето
Много жалко.. Знам, че ако си се насочил към Квебек така или иначе ти е много необходим френския, но.. Както и да е, не го намразвай езика заради това Желаем ти успех в защитаването на нивата и да получиш дата възможно по-скоро.
само да уточня, за останалите, с които не съм говорил, но ще им е интересно, че в док. бяхме посочили и за мен и за съпругата ми 4/4 като идеята ни беше на самото интервю да покажем, че можем по-вече, ама нещо не стана така... сега ще трябва да демонстрираме знания на местна почва но всяко зло за добро след още няколко месеца освен по-добър френски друго няма какво да стане, а и ще видя как влизаме в евро съюза а... чао чао на всички... ще се срещнем пак тук
fandjo написа:само да уточня, за останалите, с които не съм говорил, но ще им е интересно, че в док. бяхме посочили и за мен и за съпругата ми 4/4 като идеята ни беше на самото интервю да покажем, че можем по-вече
Ние постъпихме по същият начин и даже сме писали по ниски нива: 4/3 и 3/2. Все си мислех, че може би ще ни върнат за доучване на френски, но явно сме събрали точките и с такива нива. Просто си е строго индивидуално.
Съжалявам, че така се получило при вас. Не се отчайвай. Все пак времето ще мине бързо, а наученият френски ще ти е от полза, определено. Всяко зло за добро и така го приеми.
Късмет с ученето!
Последно промяна от oganche на Нед Сеп 17, 2006 3:10 pm, променено общо 1 път.
Fandjo, по-добре късно, отколкото никога.....или пък прекалено късно. Ама го приеми и откъм добрата страна - може пък с френския, дето ще го знаеш, да имаш след това много по-добри алтернативи! И късмет! То,дай , Боже, всекиму късмет сега де, че ни е нужен! И да цункаш Дунав-а от мене, преди да се е смръзнал
Здравейте всички Имах същия проблем с нивото на френски като Fandjo.Подадох края на април и май ми потвърдиха като интервю втората половина на 2006.Да ама не,пристига писмо август в което най любезно ме канят до 12месеца да им покажа сертификат за intermediaire module 4.Добре че бях изкарал 300 часа/1,2,3,4 ниво Кампюс/ в ИЧС-то.След като им го пратих потвърдиха разглеждането на досието ми в най-кратки срокове.
Явно се бяха уплашили да не забегна в Бритиш Канада поради факта че имам стаж в чужди компании с основен работен език english и все още валидни сертификати.Тия хора не знаят ли,че за момента във френска Канада има повече работа.
Успех на всички на интервютата,надявам се и мен да ме пуснат на тая сесия.
И на нас ни искаха intermediaire module 4(т.е.7/8), изкарахме го в ИЧС и сега ще показваме дипломите на интервюто.Ние им изпратихме Удостоверение от ИЧС, че сме изкарали от 1 до 6 ниво и, че продължаваме да учим много сериозно френски.И резултата е налице- ИЗПРАТИХА НИ ДАТА ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ УСПЕХ НА ИНТЕРВЮТАТА И НЕ САМО
Събуждам се тази сутрин, детето до мен на леглото, а до него моят така наречен conjoint de fait, оставил писмото от Виена. Получено е вчера. Датата ни е 30 ноември, 11 ч.
Изпратихме първите документи на 28 февруари, после в средата на м. май допълнително доказателства, че съжителстваме от повече от 1 година.
Ами, тук някой беше споменал че имал познат, който работи в хотел Радисън или нещо такова, та той щял да каже кой изпитващ ще е, понеже можел да разбере по резервациите. Ще изчакаме и ще видим. Всички сме любопитни кой ли ще е?
Честито на получилите покани и успех в ученето на френския! А от една друга тема останах с впечатлението, че изпитващият, всъщнност не бил изпитващ, а разпитващ - това е повод да си отдъхнем, щото няма да се чувстваме като на изпит