Получихте ли 100-те САD надбавка на детските?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

ivandi написа:леле държавата, в която за голяма част от семействата с деца, детските са критични за вързването на бюджета.
:lol: BALGARIA zna4i :lol:

10 pati da gi umnoji6 detskite, pak niama da "warje6" biudjeta :"))) :lol:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
ivandi

Мнение от ivandi »

beckythomas9 написа:
ivandi написа:леле държавата, в която за голяма част от семействата с деца, детските са критични за вързването на бюджета.
А има ли държава, където болшинството от семействата с деца НЯМАТ проблем с връзването на бюджета???
Абе сигурно няма. Беше ми попаднала една статия за американските семейства с деца. Излизаше, че и там отглеждането на деца е "героизъм в мирно време". Но все пак е жалко в една държава от Г7 млади здрави и образовани хора да се питат кога ще дойдат онея 100$.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
trans

Мнение от trans »

Ей това нашето племе е страшна работа
Кой от кой по-велик пък недай си Боже някой да попита за нещо дето видители той не получава и започва да го яде отвътре да плюе и да се бие в гърдите

Голяма част от потребителите и то от най-работещите явно нямат какво да правят че по цял ден плют по форумите правейки същите безполезни

Благодаря за конкретните отговорите по темата
ivandi

Мнение от ivandi »

trans написа:Ей това нашето племе е страшна работа
Кой от кой по-велик пък недай си Боже някой да попита за нещо дето видители той не получава и започва да го яде отвътре да плюе и да се бие в гърдите

Голяма част от потребителите и то от най-работещите явно нямат какво да правят че по цял ден плют по форумите правейки същите безполезни

Благодаря за конкретните отговорите по темата
Транс, не съм си прекарал деня в гризане на нокти от яд, че доведеният ми син е на 21 и не ми/му се полагат нито детски, нито въпросните 100 кинта. Опитвам се да го убедя да дойде в Канада, но теми като тази не ми помагат да убедя себе си, а какво остава за него. Та затова се изказах в страни от темата.

Надявам се скоро да си получиш чека.
Stoni

Мнение от Stoni »

Само като ви каже Стони, че сте Кракозиянци се съединявате а 8)
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Jane написа:
Al Bundy написа:ДОбре че са тези детски че да взимаме памперси на детето, иначе първите 3 месеца в Канада ни подгизнаха ръцете от миене на пелени.
А как преплувахте океана се чудя аз? :cry:
Къде с плуване, къде на сал...Боже, що са занимавам с глупости...Дрън дрън, празни приказки....
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

ivandi написа:
beckythomas9 написа:
А има ли държава, където болшинството от семействата с деца НЯМАТ проблем с връзването на бюджета???
Абе сигурно няма. Беше ми попаднала една статия за американските семейства с деца. Излизаше, че и там отглеждането на деца е "героизъм в мирно време". Но все пак е жалко в една държава от Г7 млади здрави и образовани хора да се питат кога ще дойдат онея 100$.

Аз нямах предвид американските семейства с деца, а тези, живеещи в по-социалните държави, като например тези в Скандинавия, където родителите имат много по-малко разходи по отглеждането на децата си, т.к. много от нещата, които тук (и най-вече в Щатите) струват много пари там са безплатни или на символични суми.

И какво като питат хората? Някой да е казал "къде са тези 100$, че без тях не мога да просъществувам?". Съвсем нормално е да се пита. Това, че някой мислейки от собствената си камбанария им придава определен ИЗКРИВЕН контекст е отделен въпрос.
Смея да твърдя, че съм добре финансово, но т.к. и много обичам да харча, тези 100$ ще ми свършат добра работа. Зарадвах им се, когато дойдоха и ИЗОБЩО не ме интересува кой какво мисли. Отдавна спрях да плащам данък обществено мнение.
:wink:
survivor

Мнение от survivor »

Трябва ли да са критични за съществуването ти детските, за да си ги вземеш, ако ти се полагат :roll:

Гледането на деца има една неприятна особеност - че имаш по-малко време да работиш и изкарваш пари и повече разходи да поемаш. Ама после когато се запенсионираме, тези деца ще поддържат с данъците си системата (здравеопазване и т.н.) за всички, и за тези които са ги раждали, и за тези които не са. Моите деца вече са минали 6 години и аз няма да мога да се възползвам, ама много се радвам че някои ще получат допълнителна помощ. При кой за памперси, при кой за Дисни, за едно дете винаги може да се направи нещо повече :D
ivandi

Мнение от ivandi »

Извинявям се, че отново се отклонявям от темата, но явно не се разбираме с хората с имплантирани розови очила.
survivor написа:Трябва ли да са критични за съществуването ти детските, за да си ги вземеш, ако ти се полагат
Колко по-критично трябва да стане положението според теб.
Al Bundy написа:ДОбре че са тези детски че да взимаме памперси на детето, иначе първите 3 месеца в Канада ни подгизнаха ръцете от миене на пелени.
Излиза, че в богатата и преуспяваща Канада, младите, здрави и образовани хора са принудени да чакат на подаянията на държавата, за да отгледат потомството си.

Канадците отдавна са си свалили розовите очила и раждаемостта им клони към нула. И на "далновидното" им правителство се налага да си внесе семейства, на които подхвърлените стотинки са достатъчни, за да отгледат бъдещите работещи бедняци.
pumpy

Мнение от pumpy »

ivandi написа:И на "далновидното" им правителство се налага да си внесе семейства, на които подхвърлените стотинки са достатъчни, за да отгледат бъдещите работещи бедняци.
ако плащането от правителството е мотив за ТЕБ да имаш деца, то по-добре не го прави, защото не вярвам да има по-нещастни деца от твоите.
опитай се да разбереш, че тези плащания са следствие, а не ПРИЧИНА за наличието на деца в едно семейство...
интересно защо смяташ, че се отгледаждат бъдещи работещи бедняци ? явно съдиш за хората по себе си.... майка ми и баща ми не са отгледали работещ бедняк и аз не смятам да правя нещо по-различно от тях, но явно всеки с амбициите си :wink:
на канадците раждаемостта им клони към 0 защото загрижени за новия 150 инчов телевизор, екскурзията на юг и новия лексус не им остават видиш ли пари за да отгледат деца - все едно техните родители са ги гледали в златни дворци......
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

poumpy написа:на канадците раждаемостта им клони към 0 защото загрижени за новия 150 инчов телевизор, екскурзията на юг и новия лексус не им остават видиш ли пари за да отгледат деца - все едно техните родители са ги гледали в златни дворци......
бръм, аз съм говорила с някой друг местен по въпроса защо аджаба не щат да имат деца и отговорът не е точно финансов, а почти винаги - липса на постоянен партньор, но най-вече защото ще се чувстват виновни, че дават на света едно дете :shock: Някой ми твърдят, че да имаш деца е един вид егоизъм и нецивилизованост :evil: ... войни, замърсявания, края на света ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

krimon написа: Някой ми твърдят, че да имаш деца е един вид егоизъм и нецивилизованост :evil: ... войни, замърсявания, края на света ...
Opravdanie na sobstvenia si egoizum s lipsata na takuv. :D
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

ivandi написа:
Извинявям се, че отново се отклонявям от темата, но явно не се разбираме с хората с имплантирани розови очила.
survivor написа:Трябва ли да са критични за съществуването ти детските, за да си ги вземеш, ако ти се полагат
Колко по-критично трябва да стане положението според теб.
Излиза, че в богатата и преуспяваща Канада, младите, здрави и образовани хора са принудени да чакат на подаянията на държавата, за да отгледат потомството си.

Канадците отдавна са си свалили розовите очила и раждаемостта им клони към нула. И на "далновидното" им правителство се налага да си внесе семейства, на които подхвърлените стотинки са достатъчни, за да отгледат бъдещите работещи бедняци.
ivandi i toj niama deca ili ideja si niama za kakwo ide re4 w tazi tema :beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
jess

Мнение от jess »

Толкова полемики за нещо толков просто-детски надбавки.Имат право на тях-трябва да ги вземат.Нуждаят се от информация-питат хората.И тук...леле-мале-то не са сметки да им се правят,за какво ще ги ползват,колко са бедни и изпаднали. :shock: Звучите грозно,много грозно,господа.На всички,които си имат дечица желая да им се радват всяка секунда,на тези,които все още нямат-да си заимат.Да, не са много надбавките,колкото е по-голяма заплатата толкова по-малко стават,но после можете да направите различни застраховки за учене,правителството добавя известен %,компаниите в които работите имат стипендии и т.н.и т.н.
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Aбе вие сериозно ли мислите че сме били на пелени...?Това беше глупав отговор на глупава закачка, не ми се гледа назад вече да кажа от кой.
Тоя форум се изроди.Взема вече да се изчерпва и се въртят само философски теми. "За", "Против""От друг ъгъл...", пращат те в архива. Ама пусти му навик, от толкоз време го следя, немога да не хвърля някое око.
Заключено