Мотивация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
engi

Мнение от engi »

"От скътани пари на родители" - много ми хареса!
"От имот " звучи правдоподобно и възможно
" от роднини в чужбина" - кой помага с 15000 кад-
" От някои незаконни дейности" - абсолютно не мога да се съглася. Кой в България върши незаконни дейности - ХА ХА хА!
Къде е " пазителя"? Искам той да каже мнение. :roll:
Големи надежди...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Аз получавах 2002 г. 280 лв., както и естествено мъжът ми вземаше някакви пари, докарвахме ги до около 1000 лв. на месец, с които се опитвахме да гледаме две деца. С пари ни подпомогнаха приятели, които живеят в чужбина - единият ни плати цялата процедура по имиграция, вторият първите два наема в Канада. За да заминем продадохме един гараж - достатъчно, за да си платим самолетните билети и да остане за храна за месец-два. Надявам се да ти е харесал отговорът ми.
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Ето и моята гледна точка, която зависи разбира се от персоналното ми състояние. Нали така - битието определя съзнанието. Преди два дни говорих три часа по телефона /тя ми се обади/ с една жена-българка, живееща от 6 месеца в Монреал, сега се преместват в Алберта-богата :eek: федерална провинция в Канада. Та като става въпрос за заплащане, тя ми каза - работя като продавачка в хранителен магазин, маркирам продуктите на касата, права съм 8 часа на ден с 15 минути почивка, зад гърба си имам камери :? бременна съм в 5 месец. Работя за 8 канадски долара на час. :evil: Може да се каже, че почти не знам френски и ми е почти невъзможно да го науча много бързо, затова се ориентираме със съпруга ми в англоговорящата част на страната. Точните й думи бяха: тук всичко е така измислено, че като си платиш наема, данъците, храната и тока, защото другото е включено в 600 щ.д. наем, ти остават 100-200 долара от дохода :noz: и ... :idea: много хора са щастливи на това положение и по-малко от тях са българи, защото българите идват за да работят и да изкарват пари. Иначе е спокойно. Та, това е гледна точка на един абсолютно непознат за мен човек и никой не е длъжен да се съгласява. Пиша го като факт, за да може този, който желае да го вземе предвид и да прецени: какво иска- да учи и да бачка, само да бачка и да разбере, че е трябвало и да учи или само да учи- това там е въпрос на личен избор. Ето това е разковничето според мен. :wink: Имаш избор :P ами, върви и се доказвай, ако не ти харесва хващай самолета за другаде, ако ли не- връщай се, всеки има правото да опита. Тук аз избор нямам- аз не мога да си позволя да остана без работа, защото няма с какво да си плащам наема и ще ме изхвърлят на улицата. Да уча и да работя тук, защо? Защото нямам вече две дипломи и 10-ина сертификата!!??~!, ама заради тях не ми увеличават заплатата, ...тогава да работя в магазина като продавачка- да, ама наистина с 280 лв. ще ме изхвърлят на улицата. Ами ще си налягам парцалите в държавното учреждение за 500 лв. или в частната фирма за 1500 лв., ще си уча френския, ще си платя безумно високите такси за Канада и ще опитам...това го мислят поне 10% от хората, които са започнали по тази процедура. Сигурна съм, че не са започнали само заради парите, ама от там се е тръгнало в 90% от случаите. А като казах - парите, ето и нашите "сорсове": от приятели, заем от банката, пак от приятели, заплата+работа в извън работни време- премия + заплата,а за живеене- само най-най-належащото, продадохме колата, заем от роднини. Сега няколко кинта съм скътала, щото като дойдат визите, дай боже :roll: , тия дни, да почерпя с по едно пиене безценните приятели, малко, но от сърце, ....съгласна съм с историята на всеки един от вас и от сърце Ви желая късмет! :beer: :wink:
QUI VIVRA, VERRA
bravo

Мнение от bravo »

krimon написа:Аз получавах 2002 г. 280 лв., както и естествено мъжът ми вземаше някакви пари, докарвахме ги до около 1000 лв. на месец, с които се опитвахме да гледаме две деца. С пари ни подпомогнаха приятели, които живеят в чужбина - единият ни плати цялата процедура по имиграция, вторият първите два наема в Канада. За да заминем продадохме един гараж - достатъчно, за да си платим самолетните билети и да остане за храна за месец-два. Надявам се да ти е харесал отговорът ми.
Bravo za smelostta, Krimonke, 4e go napisa! Ne za drugo, ama 6te se nameri niakoi Ubavec da plue i podigrava. :beer: :beer: :beer:

Nie si prodahme apartamenta, za da doidem.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

А-а-а, таралясника и аз го продадох вече... макар и още да не сме се качили на 'голямата бяла птица' ;)
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Значи, аз достигнах до следния извод: на въпроса "Къде е по-добре да се живее, България или Канада?" НЯМА правилен отговор!!
8кинта/час в Канада са минимална заплата. За мен е чудо, че на тези хора в Монтреал им остава нещо в края на месеца. Значи тези доходи трябва да бъдат сравнявани с минимална заплата в България (не съм сигурен дали е 150 или 180лв/месец).
Значи 180лв/месец биха ли стигнали за наем, храна, ток, вода, траспорт, интернет, че ид хартиса 20 лева?
Толкова за сравненията с минималните заплати. Истината е, че с 8кинта/час, в Канада си е мизерия, но всяко начало е трудно. Щото тези 8 кинта/час ще станат 18, 28, 38, 48/час и т.н.
Успех на всички.
Наздраве
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Ами остава им, мойта математика е следната: 8$ по 8 часа = 64$ на ден по 20 дни са 1280 долара доход на месец . Допускаме, че и двамата работят на минимална работна заплата, защото съвсем правилно това е минималното заплащане. Станаха 2 560 канадски долара. От тях имаш наем 600 к.д. и ток - 50 долара за два месеца. Още толкова да изхорчиш за храна, транспорт и други и данъците като сложиш, ами те остават не 100, ами към 500 долара. Ето, това е проблема, че тук с тези 180 лв. не може да си платиш наема, парното, тока, водата, транспорта, храната, лекарствата и да ти останат 500 долара :twisted: Ако има начин :?: казвайте 8)
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

А колко път трябва да извървиш и вода да изпиеш, за да скочиш от 8 к.д. на 48 к.д. заплащане....нека кажат хората, които са вече в Канада. Аз казах, само едни факти, но истината за всеки е различна- на един му е готино да си лежи на социал и да си щрака кабелите, ОК!, друг иска да се труди и да увеличава материалните си блага, трети- иска да учи и да се квалифицира, ще живее от стипендията на първо време и т.н., имаш избор- :rotaeye: решавай сам. Всеки случай все ми се струва, че няма да ти се наложи да оцеляваш на ръба..
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Krassima написа:А колко път трябва да извървиш и вода да изпиеш, за да скочиш от 8 к.д. на 48 к.д. заплащане....нека кажат хората, които са вече в Канада. .
Dosta zor shte vidish za zaplati nad $ 20 /chas . I kolkoto po-visoka zaplatata tolkova poveche jelaeshti ima .. i tolkova poveche "networking" i "connections" ti triabvat .Zashtoto bez chujda pomosht trudno shte stane :)
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

Krassima написа:А колко път трябва да извървиш и вода да изпиеш, за да скочиш от 8 к.д. на 48 к.д. заплащане....нека кажат хората, които са вече в Канада. .
Ti popitai parvo dali ima takav tuk, deto da poluchava 48$/h, posle popitai kolko voda e izpil. :D :D
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Godis

Мнение от Godis »

:) Затова повечето (всички?) жадни ходим :)
ivandi

Мнение от ivandi »

Е сега разбрах защо никой не ми е предложил 48 кинта. Аз вода не пия.

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Вие какво се хванахте за числото 48 кинта/час. Може да са 58 или 68/час. Човек трябва да се цели високо.
ИЗРИЧНО подчертавам, че не говоря за Квебек. Но за Торонто и Калгари имам лични впечатления за това колко време отнема за да се стигнат тези заветни 50 кинта/час. Отнема между 3 и 8 години. Зависи от една камара неща......
НАздраве
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Е, така вече мъглата се разсея напълно. :lol: ..значи мотивацията да участваш в тази процедура за Квебек може да бъде, за да отидеш в Калгари, Ванкувър, Торонто, ако си с много добър английски и си готов да приемеш предизвикателствата на тези 5 до 8 години. Защото това е истина и съм съгласна с вас. А вие, които сте в Монреал, кажете нещо хубавичко и за там :) ...като оставим настрана 8-те кинта на час и чадъра от социални грижи :roll: надявам се не това е най-хубавото,...и пагодата през зимата :oops: :lol:
QUI VIVRA, VERRA
engi

Мнение от engi »

Абсолютно съм съгласен че мотивацията на всеки отделен човек е толкова различна колкото и самия човек. За процеса на емиграция няма смисъл да говоря има официален сайт за нужните средства, които всеки набавя по някакъв начин. НО :
- "Цялата процедура по емиграция" - платиха я наши приятели
- "първите два наема " - платиха ги други приятели
-" продадохме гараж " - за да заминем
От написаното аз разбирам, че мотивацията в случая се дължи на приятелите които са Ви помогнали, а не на Вас самите. Освен това съществува минимум средства като изискване за емиграция. Така наречени банкови референции и т. н.
Освен това аз нищо не разбрах от "пазителя" за неговата мотивация и демотивация в последсвие.
Не се заяждам с никой и не искам да излизам от рамките на добрия тон, който не желае да казва ЦЯЛАТА истина за живота в Канада нека не пълни статията с поучителни хвалевствия или оплюване на действителността. Колкото до 8 те долара на час за бременната - за мен това е мотивация.
Никой не може да ме убеди че всеки решил да замине с повече работа, спестяване, купуване на най-необходимото, продаване на гараж и т.н. може да покрие емиграционните критерии. Те са за хора над средностатистическото ниво живеещи в България.
Големи надежди...
Заключено