Защо избрахте Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Zavurshete koloto iskate u4ilishta i universiteti, no kato ste nesposobni da se realizirate, tova pokazva neshto tuk, nali taka:)
Tuk sposobnite oceliavat, koeto ne ozna4ava, zavurshilite visshe v BG i zavushilite tuk v CANADA:)
po4ti vsi4ki bulgari idvame v CANADA s universitetsko obrazovanie ot BG i kakvo, zna4i li tova, 4e sme mnogo umni< nestavaite smeshni:)
Tutankamon , iavno ne si prochel dobre predishnia mi posting.
Sigurno pod hora nesposobni da se realizirat imash v predvid tezi deto ne gi biva vav vrazkarshtinata i vav celuvaneto na Z-ci. Shtoto tva sa naj-sigurnite nachini za realizacia v Canada . Pozna ! Az sam ot tiah !

Edin vapros : Sled kato obrazovanieto niama nikakvo znachenie , koe spored teb ima ? Sigurno ti si se realiziral (a) veche ? Koe te pravi kadaren(a) ? , t.e. otlichava te ot nas "plachkovcite" ?
moni

Мнение от moni »

Tutankamone, ti kak razbra, 4e sme nesposobni da se realizirame? Moje prosto da tarsim po-dobri vazmojnosti. Az v Bg ne sam u4il pravo, no mislia, 4e tuk ima mnogo dobri vazmojnosti za kariera, status i pari s legal training. I zatova iskam da se prekvalifitziram, zashtoto dori i da si nameria rabota v diplomta ot Bg, niama da e za mnogo visoka zapltata, a kakto znaesh hubavite neshta ne sa nikak evtini tuk.
Viarno e, 4e idvame s vishe ot BG, no poneje tuk e Kanada, a ne US, mnogo malko sa tezi, koito uspiavat da nameriat rabota bez da ima nujda ot Canadian degree. I dori tezi, koito namirat ne vinagi sa nai-umnite ili mojeshti, a prosto horata s po-goliam kasmet, v tova niama nishto losho. Kakto e viarno, 4e i university degree ot Canada ne garantira avtomati4no rabota, zashtoto ako imash MA in political science, moje dalgo vreme da si sedish bezraboten v Canada.

Opredeleno v US employers sa dosta flexible, mnogo po-goliama veroiatnost ima da si namerish rabota bez da ima nujda dopalnitelno da se izu4avash.

I zatova savetat mi kam Pami e da ne raz4ita, 4e sas stapvaneto v Kanada, vsi4ko shte stane barzo i lesno, dobre da si pretzeni kakvi umenia ima i dali tova, koeto sega u4i v bg, e spetzialnost, koiato se tarsi na pazara na truda i da dopuska varianta, 4e moje da se naloji hodene v canadian college ili university, za da se podobriat i uveli4at employment opportunities.
Последно промяна от moni на Сря Яну 04, 2006 8:55 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Как не ви омръзна едни и същи глупости да дъвчете. Някои хора така и не разбраха, че за всеки отделен индивид ситуацията е различна. Единственото важно нещо е, че ти се дава право на избор. Който иска в България, който иска в Канада, няоки дори искат в Бангладеш.
А на тези, на които никъде не им се нрави, да отидат на Марс. :twisted:
ivandi

Мнение от ivandi »

Как така що сме избрали Канада бе :shock:.

Ми на коя друга държава в света имиграционните служители са толкова отнесени, че да ги минеш с една фалшива диплома и една "почти" истинска трудова книжка. И те да те пуснат в страната си като "голям специалист". И после да ти плащат социал докато се адаптираш и евентуално "реализираш", а ти да си караш кротко пици и с детските да ходиш на почивка.

Що за въпроси :wink:

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
moni

Мнение от moni »

Как не ви омръзна едни и същи глупости да дъвчете. Някои хора така и не разбраха, че за всеки отделен индивид ситуацията е различна. Единственото важно нещо е, че ти се дава право на избор.

Ne znam dali na Pami shte i haresa tozi mnogo obsht izraz pravo na izbor, to takav ima i v Bg.

the beauty of this discussion, e 4e vseki moje da si spodeli opita i vpe4atleniata, kakto kazvash razli4nite situatzii.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

moni написа:Как не ви омръзна едни и същи глупости да дъвчете. Някои хора така и не разбраха, че за всеки отделен индивид ситуацията е различна. Единственото важно нещо е, че ти се дава право на избор.

Ne znam dali na Pami shte i haresa tozi mnogo obsht izraz pravo na izbor, to takav ima i v Bg.

the beauty of this discussion, e 4e vseki moje da si spodeli opita i vpe4atleniata, kakto kazvash razli4nite situatzii.
Нямах в предвид твоите мнения, те си знаят кои точно визирам.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

moni написа: ... Opredeleno v US employers sa dosta flexible, mnogo po-goliama veroiatnost ima da si namerish rabota bez da ima nujda dopalnitelno da se izu4avash...
Работодателите по цял свят са едни и същи - гледат си собствения интерес! Остналото е въпрос на търсене и предлагане.
filipne написа:... t.e niama mnogo goliamo znachenie dali kadaren v tova koeto pravish ili ne ! Ima znachenie samo dali si kadaren vavsazdavaneto i polzvaneto na vrazki ! ...
Връзките и личните познанства са много важни в Канада (както и нявсякъде по света), но недей да ги бъркаш с добре познатия ни модел на шуро-баджинащината! Както вече казах по-горе, за кандските работодатели най-важното е личния интерес, т.е. бизнесът да се развива положително. Добър бизнес се прави с квалифицирани и опитни работници, а не с роднини и приятели от детството. Затова, ако за една работа се явят 10 кандидата, най-напред се отсяват двама-трима които имат на доброто образование и стаж за позицията. След това, от тези двама-трима се избира този който е с най-добри препоръки, т.е. или е личен познат на работодателя, или е препоръчан от личен познат, и т.н. Този тип връзкарство няма нищо общо с избора на работници единствено въз основа на това кой на кого е кум, и кой на кого - брат!
Пояснение: Написаното по-горе важи за позиции за които се изисква някаква квалификация и стаж. За позиции без такива изисквания, съвесм естествено, връзките остават единствения критерий за подбор ... :nenam: .
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Tutankamon написа:Zavurshete koloto iskate u4ilishta i universiteti, no kato ste nesposobni da se realizirate, tova pokazva neshto tuk, nali taka:):):)
Tuk sposobnite oceliavat, koeto ne ozna4ava, zavurshilite visshe v BG i zavushilite tuk v CANADA:):):)
po4ti vsi4ki bulgari idvame v CANADA s universitetsko obrazovanie ot BG i kakvo, zna4i li tova, 4e sme mnogo umni< nestavaite smeshni:):):)
това е господин РЕАЛИЗАНТ :lol:
moni

Мнение от moni »

VanBC, pravi si, samo 4e v Canada ti triabvat nai-ve4e vrazki, za da moje tozi rabotodatel, koito si znae interesa, da ti pogledne resumeto, zashtoto kakto moia spouse si podavashe online za banki, 99% ot resumetata otivat napravo v kosha. I dori bankata mnogo da si znae interesa, ako ne razglejda vsi4ki resumeta niama kak da e sigurna, 4e shte vzeme naistina nai-mojeshtite hora.

E stana na kraia, ama moje da vidish na cite na TD koi za t.nar. screening words, koito ako gi niama na resumeto ti, nikoga nikoi niama da go pogledne. Naprimer, Canadian securities course i mnogo drugi professional designations, koito oba4e v deistvitelnost ne ti triabvat, za da si teller. A i pri tova goliamo predlagane, si mislia, 4e na mnogo rabotodateli im pisva naistina da tarsiat nai-dobrite. Vaprosat e tvoeto resume da im popadne, kogato imat nujda i zatova traibvat vrazki

A pak v US, edin den pitahme v klona na bankata na koiato biahme klienti dali ima openings i pak stana.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

I teb tova drazni li te:):):) ili zavujdash:):):) Krimon:):):)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Понеже стана въпрос за лични преживявания, аз си намерих невероятна работа по специалността още на втория месец след пристигането в Канада без да познавам абсолютно никой. Ако съм такова изключение, да взема да се обадя в местната телевизия да ме интервюират и да заснемат специално предаване за мен. :lol: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

като човек живял и на двете места трябва да подкрепя мони

Мр. Гик - ти бачкаш с компютри, нали?
вие сте различни но и при вас в щатите е по добре - погледни заплатите на американските си колеги.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Tutankamon написа:I teb tova drazni li te:):):) ili zavujdash:):):) Krimon:):):)
:)) Завиждам :) :) господин РЕАЛИЗАНТ :) :) Ах, недей, мили Жорж :) :)
aleksandar

Мнение от aleksandar »

Taka e, v USA e po-lesno s rabotata - kvalifizirana ili ne.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

4udesno:):):), radvam se:):):), hahahaaaaaaaaaa, ama 4e gluposti:):):)
Заключено