Що е то социален живот

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Др. Джак, ако обичаш казвай Квебек вместо Канада, и вземи си счупи оковите, запали фабриката или нещо такова най-после, не е полезно да живееш с толкова мрачни мисли, после ще ти трябват много, много много години треапия ...
И стига с тези сватби, аз на собствената си сватба не отидох, не всеки обича тъпи събирания на пияни вуйчовци и да се друса на хорца, егати тъпия критерий за приобщеност ... Все още не съм чула тук конкретно какво от социалния живот в бг липсва тук. За мен - Мама мия и Лорд оф дъ рингс са идиотии, не оперети, затова никога няма да ги гледам. Но има и хубави неща, хареса ми Ю'р'Ин таун. Заведения има, дискотеки има, лошото е само че годините напредват и старите приятели не са тук. Има нови обаче. Какво общо има това със социалния живот е въпроса. На един му липсва кръшкането със засукани мацки, на друг шкембето и бозата, тц, и това не е социалния живот. Ениуан ?
Циганите - на Сатурн !
qkoto_pile

Мнение от qkoto_pile »

Евала mariwa и anxeli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Само така.
К'во е т'ва? Нямало социален живот(ха-ха).Еми като бягате от вси4ко и предпо4итате да давате пари за бутилка водка :drink: ,вместо за един хубав филм.И само не ми казваите,4е няма ни6то свястно по кината.
А БЕ,И АЗ КАКВО СИ ГУБА ВРЕМЕТО,ДА ОБЕСНЯВАМ.АКО ТЪРСИ6 СОЦИАЛЕН ЖИВОТ,6ТЕ ГО НАМЕРИ6.
bateto

Мнение от bateto »

Що е то социален живот в Канада-Цяла седмица работа от тъмно до тъмно във фабриката или на строежа,събота вечер яка запивка в кварталната кръчма с алкохол менте от близкия индиански резерват.Пиян до козирката се пребираш в къщи,пребиваш жената ,набиваш децата,неделя си лекуваш раните и от понеделник отново застъпваш на СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ. :D
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

бате, колко с подобен социален живот познаваш :-) като процент де...
survivor

Мнение от survivor »

PoLuX написа:бате, колко с подобен социален живот познаваш :-) като процент де...
Батето сигурно познава себе си и своето обкръжение, та това за него трябва да е 100 % :D
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

survivor написа: Батето сигурно познава себе си и своето обкръжение, та това за него трябва да е 100 % :D
Е доколкото знам той не работи във фабрика, затова ми беше интересно :-)
А между другото, къде е най-близкия индиански резерват - да отида да видя какво предлагат :D да вкарам малко социален живот и аз... стига съм живял като затворник в тая Канада... хм всъщност затворниците дали нямат социален живот - нали обкръжението е от хора със подобни интереси :-)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

qkoto_pile написа:: ,вместо за един хубав филм.И само не ми казваите,4е няма ни6то свястно по кината.
.
mi гледай ся, кината, супер са, но често по време на филма се чудиш дали не си в закусвалня, защото отляво и отдясно,отзад и отпред се ядат пуканки в пакети 2 кила и се пие кола в чаша от 2 литра. и след свършване на филма кат светнат лампите се чудя дали не съм бил на мач Ком/Берковица/-Ситомир/Никопол/, толкова е мръсно.... :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Ами щом ходенето на кино, на мюзикъл и т.н. ви се струва неадекватно и не ви задоволява интелектуално, защо не отидете да гледате театър, концерт, балет. Вече започват новогодишните концерти например. За тези, които ще кажат "скъпо е" - да, не е евтино, но могат да се намерят и билети на по-ниски цени. Никой не кзва, че трябва да седите в оркестъра.
Освен това във всички по-големи градове има музеи, някои от които предлагат и безплатни посещения в определени дни от седмицата; има безплатни галерии. Идете със семейството си - ето ви социален живот. Заведете си децата някъде, където има други деца и може да се запознаете с други родители, които да ви допаднат.
"Социалния живот" няма да дойде и да ви почука на вратата, за да го приемете! Всеки сам си го създава. А за тези, които работят до късно има уикенди.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

beckythomas9 написа:Ами щом ходенето на кино, на мюзикъл и т.н. ви се струва неадекватно и не ви задоволява интелектуално, защо не отидете да гледате театър, концерт, балет. .
ти там да знаеш какво ядене на пуканки и сандвичи пада,и не пият само кока кола,ами и бира :wink:
НА КРИВАТА РАКЕТА КОСМОСА И Е ВИНОВЕН :wink:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
huba

Мнение от huba »

krimon написа: социа̀лна,социа̀лно, мн. социа̀лни, прил.

1. Който се отнася до живота на хората в група, в общество; обществен.
2. Който се отнася до отделните групи в обществото. Социална
класа.
3. Който се отнася до общуване между хората. Социални
кантакти. Социални клубове.

http://www.eurodict.koralsoft.com/searc ... on=ed_tylk

.
Samo ne razbrah zashto se smesva hodeneto na kino , teatar ili muzei ili drugite razvlechenia sas socialnia jivot.Spored opredelenieto po-gore stava vapros za neshto po-razlichno.
survivor

Мнение от survivor »

huba написа:
Samo ne razbrah zashto se smesva hodeneto na kino , teatar ili muzei ili drugite razvlechenia sas socialnia jivot.Spored opredelenieto po-gore stava vapros za neshto po-razlichno.
Според ходенето на театър отговаря на:
1. Който се отнася до живота на хората в група, в общество

Аз примерно съм завързвала социални контакти като съм записвала детето на курс по бейзбол. 2-3 пъти в седмицата децата играят по 2 часа, а родителите си приказват на пейките. До края на сезона си станахме направо близки. А свен това има какви ли не клубове по интереси, например в музеи, там също се завързват социални контакти. В нашата библиотека например организират дискусии по теми, клуб на читателя и т. н. и те са безплатни. Просто трябва желание. Има имигранти, които си намират бързо среда, има други пристигнали с тях, които не могат.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

още един пример за социален живот - фирмата, където работи мъжа ми има "Социален клуб" ... ами може и да е смешно и да звучи по комунистически, ама хората предлагат всяка седмица билети с намаления за кино, театър, спортни мероприятия, новогодишни тържества /включително такива за служителите с деца - Дядо Коледа и подаръци/, велопреходи и т.н. не мога да изредя всички работи, в които хората участват, стига да искат /а фирмата поема част от разходите/
huba

Мнение от huba »

survivor написа:
huba написа:
Според ходенето на театър отговаря на:
1. Който се отнася до живота на хората в група, в общество

Аз примерно съм завързвала социални контакти като съм записвала детето на курс по бейзбол. 2-3 пъти в седмицата децата играят по 2 часа, а родителите си приказват на пейките. До края на сезона си станахме направо близки. А свен това има какви ли не клубове по интереси, например в музеи, там също се завързват социални контакти. В нашата библиотека например организират дискусии по теми, клуб на читателя и т. н. и те са безплатни. Просто трябва желание. Има имигранти, които си намират бързо среда, има други пристигнали с тях, които не могат.
Otivam za 2 sedmici na ekskurzia v Parij.Prez tova vreme izpolzvam maksimum svobodnoto si vreme da posetia muzei, kina,teatri.Tova oznachava li che imam socialen jivot tam i sam chast ot obshtestvoto ?Ne mislia.Da ,useshtam za malko kulturnia jivot, no v nikakav sluchai ne sam chast ot obshtesvoto.V tozi smisal ne prichisliavam hodeneto na takiva meropriatia kam parvata tochka.Tova si e samo hodene na teatar,nishto poveche.Ta tova e vaprosa mi, kakva chast ot tukashnoto obshtestvo se chuvstvate?I dali edin imigrant parvo pokolenie(pak dori i vtoro) moje da se chuvstva kato palnocenna chast ot nego.
survivor

Мнение от survivor »

Мен не ме интересува да се чувствам като пълноценна част от каквото и да е, правя това, което ми е приятно. С местните нямам общи спомени от детството си, затова имам приятели българи. С познати канадци пък имам други допирни точки, например интелектуални, затова общувам и с местни. Имам познати и от други страни, например приятелка иранка, руснаци, аржентинка и т. н., и общуването с тях също ме обогатява. Единственото, което ме ограничава, е нуждата да общувам повече със собственото си семейство, да не ощетявам децата си. Въпросът е че мога да намеря всичко, което поискам. С изключение на приятелите си от България естествено, те са ми приятели от детството и с нищо не мога да ги заменя. Но ако говорим за социален живот - ами който го иска, има го. Между другото дори да общуваш само с българи също е социален живот, защото българската общност също е част от обществото. Вече всеки си решава дали се задоволява само с нея, или иска да разшири кръга.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

huba написа: Otivam za 2 sedmici na ekskurzia v Parij.Prez tova vreme izpolzvam maksimum svobodnoto si vreme da posetia muzei, kina,teatri.Tova oznachava li che imam socialen jivot tam i sam chast ot obshtestvoto ?Ne mislia.Da ,useshtam za malko kulturnia jivot, no v nikakav sluchai ne sam chast ot obshtesvoto.V tozi smisal ne prichisliavam hodeneto na takiva meropriatia kam parvata tochka.Tova si e samo hodene na teatar,nishto poveche.Ta tova e vaprosa mi, kakva chast ot tukashnoto obshtestvo se chuvstvate?I dali edin imigrant parvo pokolenie(pak dori i vtoro) moje da se chuvstva kato palnocenna chast ot nego.
Примерът ти е неподходящ. Разбира се, че културния живот на един човек Е част от социалния му живот. А как иначе? Просто недоумявам - да не би само АЗ да ходя на концерт? Нали там има хора, които явно споделят интересите ми, щом са отишли ТОЧНО на това пресдтавление!? Странни мисли; тогава какво е социалния живот? Да отида и да се напия с двама-трима приятели? Добре, и това е част от социалния ми живот, но не единствената. Мен не ме интересува какви са хората, с които общувам, стига да са ми на нивото и да споделят интересите ми. Имам приятели, които са нови имигранти, имам и такива, чиито предци са отрасли в Канада. Те също не се интересуват по принцип откъде си, а какъв си. Тези, които ще ме избират по произход и външен вид, мерси; по-добре без такива "приятели".
По въпроса как щяло да те приеме обществото - така, както се представиш! Ако ти живееш с комплекса на "имигрант" не може да се сърдиш, че другите те виждат като такъв. Ако си просто човек, един от многото в Канада и другите ще те възприемат просто като още един член на обществото.
По принцип има толкова много начини за приобщаване, че просто се чудя защо изобщо се задават такива въпроси? Сигурно ако отидете във фитнес клуб, ще ви изгонят, защото не сте потомствен канадец; или ако отидете в някой клуб по интереси няма да ви приемат, защото не сте WASP. Има много такива клубове; стига да ви интересува - танци, рисуване, акватика, театрални трупи, хорове; там се правят приятелства и се осъщестяват соц. контакти. Никой не е казал, че отиваме там, за да ставаме Леонардовци или Карузовци; там се ходи за фан!
Заключено