Защо българите прибягват до легална имиграция в КАНАДА?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
huba

Мнение от huba »

DOLPH написа:И освен това форумат е "Имиграция в Канада",а не "Клуб на мразещите Канада".Просто на такъв тип исказвания не им е мястото тук!!! :evil:
Pak kato oshtipana moma , a.? :D :D :D
Ne mrazia Canada.Ili shtom ne majem s rozovata chetka ,niamame miasto v toia forum.

PS.Zabravi goliamata koshnica s nadejdi, za da si dovolen edin den. :D :D
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Всеки знае сам за себе си откъде е тръгнал и къде е стигнал. За мен мизерно може да значи едно, а за друг - съвсем различно нещо.
Хубаво е да се спори - в спорът се ражда истината.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

PS.Zabravi goliamata koshnica s nadejdi, za da si dovolen edin den.
Нямам си кошничка с надежди,просто мисля че понякога не гледате реално. :) На вас може наистина да не са ви приятни някои неспрведливости в Канада но имайте предвид,че тук хора умират ,защото не могат да си позволят да си купят лекарства.И едва ли в Канада има пенсионер чиято пенсия да е по-малко от месечните му разйходи за ток!!Помислете малко! :wink:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

държавата ни си е много хубава и има нужда от нея (ако я няма кой ще дава социални помощи на ромите примерно?)
Едва ли това е предназначението на държавата да храни плодящите се като мухи цигани,а нормалните хора да си работят и да им съдират кожата от сметки и данъци.Просто не е сериозно да говорим,България има една от най-неефективни социални системи в Европа,ако не и в света.Във всяко отношение!!
mama mia

Мнение от mama mia »

А Канада е с най-ефективната социална система щото като дойдеш и ти ще се наредиш до споменатите от теб цигани плодящи се като мухи и държавата ще те храни и няма да ти пука.
Хайде не се изказвайте гръмко защото всичко е малко по различно като си тук и като си там.
Съединението прави силата!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

А Канада е с най-ефективната социална система щото като дойдеш и ти ще се наредиш до споменатите от теб цигани плодящи се като мухи и държавата ще те храни и няма да ти пука.
За това ли хленчат всички че било гадно в Канада.А да ги видя кой ще им даде помощ в България!!!
P.S.Не ми е мечтата в живота да живея на помощи в Канада,все пак имам капка гордост...
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Защо българите прибягват до легална имиграция в КАНАДА?
Според mama mia явно заради социалните помощи!! :?
mama mia

Мнение от mama mia »

Не, не позна!
Мама миа нито е на помощи нито ги подкрепя.
То на никой не му е мечтата да е на помощи(надявам се при българите поне е така) обаче като разбереш че ти плащат дори и мъничко за да учиш френски през деня(а не вечер скапан след работа)че после имаш разни квалификационни курсове без пари пак ..... та знаеш ли къде отива гордостта ти?Ами ей така повечето отиват на социал без да са мислили за това.
А и да ви кажа-не е зле да се опита емигриране обаче... вярвайте малко повече на хората които са тук и по-малко на реклами и легенди за успели от нищото емигранти.Така ще бъдете по-подготвени за новия си живот и по-устремени напред и по-малко хора ще се връщат или казано по друг начин-ще идват само тези които са разбрали какво ги чака.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

mama mia,поздравявам те!! :wink: Наистина е добре да се знае че няма да е лесно без да се бори човек,но ето че ти го казваш по нормален начин ,а не с призиви като Ем4о:"Моля ви не идвайте в Канада е мизерия!"Мисля ,че и ти ще се съгласиш ,че е доста емоционално и крайно!И най-вече подвежда кандидат-емигрантите!!Поздрави!! :wink: :beer:
mama mia

Мнение от mama mia »

Ами знаеш ли той Ем4о е малко прав и ще ти кажа защо.Ако се каже нещо спокойно нестряскащо доста хора ще го подминат и после ще кажат-ами не съм разбрал,защо не каза никой и т.н.,а като се изцепиш така както него има шанс повече хора да го забележат.
Иначе снимките дето е направил са обикновени за този квартал.Ние живяхме там година и нещо и бих казала че е доста по-ужасно на места,а това не е гето някакво,а гръцкия квартал-има много гърци и е на хубаво място абе квартала е добър ма без циганите.Лошото е че тези цигании са на много места а не само там.
Айде спирам че ставам досадна!
mariwa

Моето скромно мнение,

Мнение от mariwa »

Дойдох преди 6 месеца тук с дъщеря си,разведена съм.В БГ имах добра държавна работа(инженер съм) ,но със заплатата от 350 лв. си плащах сметките ,пазарувах 1-2 пъти- и дотам беше.Иначе на работата беше купон-всеки ден рожден ден,имен ден или юбилей.И никакъв интелектуален или какъвто и да е растеж.
Та защо реших да дойда и защо съм доволна ,че съм тук:
1.възможност да си усъвършенствам английския-безплатнен курс (в Бг се дават луди пари за такъв курс по английски)
2.възможност да получа канадско образование
3.детето ми има възможност за по-добро образование плюс научаване перфектно на още един език
4.финансова подкрепа докато уча,с която мога да си купя повече неща ,отколкото със заплатата ми в БГ
5.легален статут и ползване на всички привилегии ,произтичащи от това

Та това са причините да избера Канада и съм доволна от избора си!
Между другото съм била и в Германия и виждам разликата в стандарта,но с възможността да имам легални документи тук ,везните натежават в полза на Канада.
Сигурно ще кажете,че парите ,които съм похарчила за процедурата са много повече.Но сега имам НАДЕЖДА за по-добро бъдеще
Последно промяна от mariwa на Сря Ное 09, 2005 12:07 pm, променено общо 1 път.
mariwa

и между другото

Мнение от mariwa »

И между другото сънувам няколко пъти един и същи кошмар-че съм се върнала по някаква причина в БГ и не мога да дойда пак в Канада...
[/b]
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Надеждата крепи 4овека и умира последна!

Но за сметка на това - ЗАВИНАГИ!:)
Мхмм

Ама и4 не е зле тука у Канада:)
Като се замисля зимата дето всички разправят 4е била сукз и сан аф а би4 и ала бала на мен ми е най-яко:)
Е няма листа и други красотийски екстри ама за сметка на това не е жега и се живее:)

Айде със здраве и си гледайте в собствените паници:), а не в чуждите - за тез дето киризят 4уждите де:) На останалите лек ден!:)
Аватар
ArchTyrael

Re: Защо българите прибягват до легална имиграция в КАНАДА?

Мнение от ArchTyrael »

Tutankamon написа:Защо българите имигрират в Канада, при положение, че се твърди от някои хора тук във форума, че БГ е по-доброто място за живеене?
Защо точно Канада е избраната страна, и защо тук идват хора с пари и хора без пари?
ЗА всеки влак си има пътници, така се изрази един от съфорумниците ни! Има българи, които успяват, има и такива, които живеят нормално, но не са богати.
И въпреки всичко, тези, които се установяват в Канада, си остават да живеят в КАНАДА. Прави се така, че се изтеглят половинки, членове от семействата, канят се нагости роднини. Какво Ви говори всичко това, този въпрос никой не си задава.
ЗАЩО СЕ ИМИГИРИРА В КАНАДА? Отговора е точен и ясен! Но има хора, които неискат да погледнат реалността в действителност, и се опитват да изкривят представите на други за това :lol:
zashtoto nikade drugade ne ni vzimat (+ davat social), ili ako ni vzimat e mnogo trudno
България над всичко
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Вземат ни също в австралия, нова зенландия, холандия и англия, не знам дали съм пропуснал друга държава с точкова система...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено